Personel Alımı Başvuruları

Personel Alımı Başvuruları

Son dakika personel alımı başvuruları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan personel alımı başvuruları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını personel alımı başvuruları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Personel Alımı Başvuruları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan personel alımı başvuruları gelişmeleri de dahil olmak üzere 945 personel alımı başvuruları haberi bulunmuştur. Tüm personel alımı başvuruları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gençlik çalışanı sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik çalışanı alım sonuçları (mülakat sonuçları) ne zaman açıklanır?
Gençlik çalışanı sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik çalışanı alım sonuçları (mülakat sonuçları) ne zaman açıklanır? Gençlik çalışanı mülakat sonuçları en zaman açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1071 gençlik çalışanı alımı yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları, 29 Ocak tarihinde E-Devlet üzerinden açıklandı. Personel alımı başvuruları ardından adaylar sözlü sınava tabii tutuldu. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru süreci başladı
Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru süreci başladı 24 kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanlarına göre kamuya toplamda 3.848 memur, işçi ve personel alımı yapılacak. En geç Mayıs ayına kadar sürecek personel alımı başvuruları için mühendis, uzman yardımcısı, büro personeli, teknisyen, destek personeli gibi pozisyonlara binlerce personel alımı yapılacak.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Kamuya 23 kurum binlerce memur ve personel alımı yapacak! İşte memur olmak için şartlar ve açık pozisyonlar...
Kamuya 23 kurum binlerce memur ve personel alımı yapacak! İşte memur olmak için şartlar ve açık pozisyonlar... Memur ve sözleşmeli kamu personeli olmak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat geldi. Memur olmak isteyen vatandaşlar için kamu kurumları Resmi Gazete'de personel ilanlarını yayımladı. 23 kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanlarına göre kamuya toplamda 11.169 memur, işçi ve personel alımı yapılacak. En geç Mayıs ayına kadar sürecek personel alımı başvuruları için mühendis, uzman yardımcısı, polis, büro personeli, teknisyen gibi pozisyonlara binlerce memur alımı yapılacak. Peki hangi kurumlar personel alımı yapıyor? İşçi ve memur alımı için hangi pozisyonlar açık? İşte memur olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren tüm detaylar...
4.04.2024 Çalışma Hayatı
THY personel alımı başvuruları bugün sona eriyor! Yaş sınırı ve lisans detayı belli oldu
THY personel alımı başvuruları bugün sona eriyor! Yaş sınırı ve lisans detayı belli oldu İş arayanlar ya da kariyerini Türk Hava yollarında sürdürmek isteyenleri doğrudan ilgilendiriyor. THY iş başvuru süreci bugün sona eriyor. Başvurular internet üzerinden alınırken yaş sınırı ve üniversite detayı dikkat çekiyor. THY personel alımı kapsamında alınacak adaylar 6 aşamadan geçerek kurum bünyesine girecek. Türk Hava Yolları konu ile ilgili resmi sosyal medya hesabından hatırlatma yaptı.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Kariyer Kapısı gençlik çalışanı sonuçları sorgulama
GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Kariyer Kapısı gençlik çalışanı sonuçları sorgulama GS 1071 personel alımı sonuçları, gençlik çalışan kadrosuna başvuranlar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gençlik çalışanı başvuruları 8 Ocak’ta sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilen başvuruların sona ermesinin ardından GSB 1071 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusuna yanıt aramalar da başladı. Peki, GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?
27.01.2024 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli er maaşı 2024 ne kadar? Sözleşmeli er maaşına zam geldi mi? MSB en düşük ve en yüksek sözleşmeli er maaşı
Sözleşmeli er maaşı 2024 ne kadar? Sözleşmeli er maaşına zam geldi mi? MSB en düşük ve en yüksek sözleşmeli er maaşı Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2024 yılı sözleşmeli personel alımı başvuruları başlatıldı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, personel alımıyla ilgili detayları sorgularken Sözleşmeli er maaşı 2024 ne kadar oldu? Sorusuna da yanıt arıyor. Bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira.
20.01.2024 Çalışma Hayatı
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler? Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 adet sözleşmeli personel alımı yapacak. Personel alımı başvuruları 25 Ocak'ta başlayarak 8 Şubat'a kadar sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ile ilgili detaylar da belli oldu.
13.01.2024 Personel Alımı
Gençlik liderliği belgesi nasıl alınır? Gençlik liderliği belgesine nasıl ulaşılır, Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik liderliği belgesi nedir?
Gençlik liderliği belgesi nasıl alınır? Gençlik liderliği belgesine nasıl ulaşılır, Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik liderliği belgesi nedir? GSB personel alımı sözleşmeli gençlik çalışanı pozisyonları için 1071 kişi istihdam edecek. GSB personel alımı başvuruları 29 Aralık’ta başlayacak, 8 Ocak’ta bitecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği Eğitim, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge kapsamında Bakanlığımızca verilen Gençlik Liderliği Belgesine sahip olmak da aranan şartları arasında yer alınca, başvuruda bulunmak isteyen adaylar Gençlik liderliği belgesi nasıl alınır? Gençlik liderliği belgesine nasıl ulaşılır, Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik liderliği belgesi nedir? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
28.12.2023 Çalışma Hayatı
7158 personel alımı başvurusu başlıyor! Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları ve kadro dağılımı...
7158 personel alımı başvurusu başlıyor! Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları ve kadro dağılımı... Tarım ve Orman Bakanlığı 7158 personel alımı başvuruları hakkında araştırmalar başladı. 5 bin 5 sözleşmeli personelin yanısıra 1500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı kadroda yer alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM bütçe görüşmeleri sırasında personel alımını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı 7158 personel alımı ne zaman, şartları neler? Detaylar haberimzide.
25.12.2023 Personel Alımı
Tarım Bakanlığı personel alımı || 2024 Tarım Bakanlığı 7158 personel alımı ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ MESLEKLERDEN?
Tarım Bakanlığı personel alımı || 2024 Tarım Bakanlığı 7158 personel alımı ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ MESLEKLERDEN? Tarım Bakanlığı personel alımı olacağının duyurulmasının ardından Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, destek, büro personeli için Tarım Bakanlığı ve Orman Bakanlığı personel alımı ilanına başvuracaklar alımların ne zaman, hangi şartlara göre yapılacağını sorguluyor. Peki, Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman, hangi şartlara göre yapılacak? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sürecine dair merak edilenler…
19.12.2023 Ekonomi
(İŞKUR Şeker Fabrikası işçi alımı 2023 başvuru) TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikaları) personel alımı şartları nelerdir, TÜRKŞEKER geçici işçi alımı ne zaman? Şeker Fabrikası bin işçi alımı başvuru formu
(İŞKUR Şeker Fabrikası işçi alımı 2023 başvuru) TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikaları) personel alımı şartları nelerdir, TÜRKŞEKER geçici işçi alımı ne zaman? Şeker Fabrikası bin işçi alımı başvuru formu TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacak. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker AŞ fabrikalarına 1000 geçici işçi alacak. TÜRKŞEKER işçi alımı ilanıyla başvuru şartları ve tarihlerini paylaştı. Söz konusu paylaşımın ardından işçi alımı başvurusu yapacak olan vatandaşlar İŞKUR Şeker Fabrikası işçi alımı 2023 başvuru şartları nelerdir, TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikaları) personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman? İşte İŞKUR Şeker Fabrikası işçi alımı 2023 başvuru tarihi ve şartları…
11.07.2023 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonucu nasıl sorgulanır?
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonucu nasıl sorgulanır? Adalet Bakanlığı personel alım sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçlarında son durum merakla takip ediliyor. 22 bin 43 personel alımı başvuruları tamamlanınca, gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak?
10.06.2023 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı!
Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı! Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı başvuruları 11 Mayıs’ta sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından 2 hafta sona ererken gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi. İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi alımı için merakla sonuçlar bekleniyor. Peki, Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı sonuçları açıklandı mı? İşte, Adalet Bakanlığı personel alımı sonuç sorgulama ekranı…
26.05.2023 Personel Alımı
THY 10 bin personel alımı şartları nelerdir, (kariyer.thy.com başvuru yap) THY 10.000 personel alımı başvuruları ne zaman? THY 10 bin işçi alımı kadro ve kontenjanları…
THY 10 bin personel alımı şartları nelerdir, (kariyer.thy.com başvuru yap) THY 10.000 personel alımı başvuruları ne zaman? THY 10 bin işçi alımı kadro ve kontenjanları… THY, yıl içinde 10 bin kişiyi işe alacak. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 2022 yılında bünyesine 2 bin 577 kişiyi dahil eden şirketin, 2023 içerisinde de iştirakleriyle birlikte 10 bin yeni çalışanı istihdam etmeyi planladığı belirtildi. Tüm ilanlara ve açık pozisyonlara THY'nin resmi internet sitesi olan "kariyer.thy.com" adresinden ulaşılabilecek. Peki, THY 10 bin personel alımı şartları nelerdir, THY 10.000 personel alımı başvuruları ne zaman?
10.05.2023 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları! İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, KPSS 2023/5 tercih sonucu ne zaman açıklanacak 2023?
Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları! İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, KPSS 2023/5 tercih sonucu ne zaman açıklanacak 2023? 2023 Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS tercih sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. 28 Mart tarihinde başlayan Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 personel alımı başvuruları 3 Nisan tarihinde sona erdi. Başvuru yapan adayları tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Sağlık Bakanlığı tercih yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile öğrenilebilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları belli oldu mu?
10.04.2023 Personel Alımı
MSÜ personel alımı şartları neler, MSB 30 bin personel alımı başvuru tarihi açıklandı mı? MSB işçi alımı 2023 ne zaman, MSÜ subay alımı olacak mı?
MSÜ personel alımı şartları neler, MSB 30 bin personel alımı başvuru tarihi açıklandı mı? MSB işçi alımı 2023 ne zaman, MSÜ subay alımı olacak mı? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanları ile video tele konferans toplantısında, "Bakanlık olarak bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağız. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor" dedi. MSB personel alımı başvurusu yapmak isteyenler kontenjanlar, açılan kadrolar ve branş dağılımı ile başvuruların başlayıp başlamayacağını sorguluyor. Peki, MSB personel alımı başvuruları ne zaman? 30 bin 62 kişilik MSB personel alımı başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir?
27.03.2023 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı, branş dağılımı nasıl? Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı
Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı, branş dağılımı nasıl? Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı, branş dağılımı nasıl? Sorularının yanıtı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan 42 bin 500 personel alımı yapılacağı açıklamasından sonra arttı. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yakın zamanda yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe 42 bin 500 personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu personeller arasında, hemşire, ebe, sağlık teknikeri, diğer sağlık personeli alımları yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 İŞKUR başvuru ekranı açıldı mı? Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 branş dağılımı ve başvuru kılavuzu hakkında merak edilenler…
21.03.2023 Personel Alımı
2023 OGM personel alımı: 1128 OGM personel alımı başvurusu ne zaman, şartlar neler?
2023 OGM personel alımı: 1128 OGM personel alımı başvurusu ne zaman, şartlar neler? Orman Genel Müdürlüğü personel alım başvuruları başladı. 1128 OGM personel alımı 26 Ocak'ta başlayan başvurular kurumun internet sitesi üzerinden yapılıyor. OGM personel alım şartları arasında 2022 KPSS sınavından KPSSP93 puan türünden az 65 alınması gerekiyor. Birçok şehirde gerçekleştirilecek personel alımı için İstanbul’a 37, İzmir’e 46, Ankara’ya ise 17 kişilik kontenjan ayrıldı. İşte 2023 OGM personel alımı başvuruları, şartları ve tarihleri...
29.01.2023 Personel Alımı
PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı tarihi belli oldu mu, başvurular ne zaman?
PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı tarihi belli oldu mu, başvurular ne zaman? PTT personel alımı 2023 yılında da devam ediyor. Her yıl yapılan personel alımı sonrası bu yıl ki tarihler de merakla araştırılmaya başlandı. "PTT personel alımı başvuruları ne zaman" sorusu da yoğun şekilde sorgulanmaya devam ediyor. İşte detaylar...
24.01.2023 Personel Alımı
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman?
Darphane işçi alımı 2023! Darphane personel alımı başvuruları ne zaman, işçi alımı şartları neler? Aşçı, matbaa işçisi, güvenlik, temizlik görevlisi alımı kuraları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi alımı yapılacak. Peki, Darphane işçi alımı başvurusu ne zaman, Darphane işçi alımı şartları neler?
16.01.2023 Personel Alımı
BOTAŞ personel alımı 2023! İŞKUR BOTAŞ 261 personel alımı başvuruları ne zaman, personel alımı başvuru şartları neler?
BOTAŞ personel alımı 2023! İŞKUR BOTAŞ 261 personel alımı başvuruları ne zaman, personel alımı başvuru şartları neler? BOTAŞ 261 personel alımı yapacak. BOTAŞ personel alımı ilanına göre farklı branşlarda 261 personel, BOTAŞ bünyesinde istihdam edilecek. Peki, BOTAŞ personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak, BOTAŞ personel alımı şartları neler, hangi kadrolara alım yapılacak?
12.01.2023 Personel Alımı
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı DSİ personel alımı başvuru ekranı açıldı. DSİ sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. DSİ 1.273 sözleşmeli personel alımı için başvuru yapacaklar alıma ilişkin detayları sorguluyor. Online yapılacak başvurular bugün başladı, 23 Ocak’a kadar devam edecek. DSİ işçi alımı 2021-2022 KPSS puan sıralamaları esas alınarak yapılacak olup yazılı ve sözlü sınav uygulanmayacak. İşte DSİ personel alımı başvurusu ile kadro ve branş dağılımı…
11.01.2023 Personel Alımı
Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?
Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek? Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisine aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alınacak. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet 6200 personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek?
6.01.2023 Personel Alımı
Sağlık Bakanlığı canlı yayın Youtube ekranı! İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 311 işçi alımı kura çekimi devam ediyor mu, saat kaçta, hangi kanalda?
Sağlık Bakanlığı canlı yayın Youtube ekranı! İŞKUR Sağlık Bakanlığı 11 bin 311 işçi alımı kura çekimi devam ediyor mu, saat kaçta, hangi kanalda? Sağlık Bakanlığı kura çekimi için yapılan aramalar arttı. Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 11 bin 317 personel alımı başvuruları 2 Aralık’ta sona erdi. Başvuruların sona ermesiyle gözler işçi alımı kura çekimi ve sonuç tarihlerine çevrildi. Personel alımı kura çekilişinin yapılacağı gün nihayet geldi. İşte Sağlık Bakanlığı kura çekim saati ve sonuç sorgulama ekranı ile Sağlık Bakanlığı kura çekimi canlı yayın izleme ekranı…
28.12.2022 Personel Alımı
Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?
Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, 171 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Kültür ve Turizm Bakanlığı 171 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler arama motorlarına yönelerek Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman, 171 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
22.12.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Personel Alımı Başvuruları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki personel alımı başvuruları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.