Gazete Vatan Logo

GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Kariyer Kapısı gençlik çalışanı sonuçları sorgulama

GS 1071 personel alımı sonuçları, gençlik çalışan kadrosuna başvuranlar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gençlik çalışanı başvuruları 8 Ocak’ta sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilen başvuruların sona ermesinin ardından GSB 1071 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusuna yanıt aramalar da başladı. Peki, GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Kariyer Kapısı gençlik çalışanı sonuçları sorgulama

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1071 Gençlik çalışanı personel alımı başvuruları 8 Ocak’ta sona erdi. Başvurularını yapan adaylar değerlendirme işlemlerinin sona ermesinin ardından başvuruları olumlu olursa bir de sınava girecekler. KPSS puan üstünlüğü esas alınarak her bir kontenjan sayısının üç katı kadar aday sınavlara çağrılacak. Peki, gençlik çalışanı sonuçları ne zaman açıklanacak?

GSB Gençlik Çalışanı alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuruları 8 Ocak’ta sona erdi. Başvuruların ardından 14 gün geçti, sonuçları erişime açılmadı. Sonuçların Şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

İlan edilen toplam kontenjanın 3 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecek. Yazılı sınavlar Ankara’da düzenlenecek. Sınavlara katılacak adaylar gsb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Adaylar yazılı sınavlara davet edilecek!

Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

  1. a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat, Bakanlığımız mevzuatı, Yönetim ve Organizasyon, Gönüllülük Kavramı ve Gönüllü Yönetimi, Temel Gönüllülük Alanları (Afet ve Acil Durum, Çevre, Eğitim ve Kültür, Spor, Sağlık ve Sosyal Hizmetler vd.), Gönüllü Çalışmalarla İlgili Proje Geliştirme ve Sahada Gönüllü Çalışmalara Katılım, Gönüllü Çalışmalarda Etik, Ahlaki, Dini, Geleneksel Değerler ve İlkeler, Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) Gönüllü Çalışmalara Katılım, Toplumda Risk Grupları ve Gönüllülük, Göçmenler ve Gönüllülük, Gençlik Çalışmaları, Liderlik vb.) (50 puan),
  2. b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
  3. c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
  4. d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
  5. e) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
  6. f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı