Pastil

Pastil

Son dakika pastil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pastil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pastil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pastil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pastil gelişmeleri de dahil olmak üzere 40 pastil haberi bulunmuştur. Tüm pastil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
Takviye gıda kullananlar dikkat: Satışı yasaklanıyor
Takviye gıda kullananlar dikkat: Satışı yasaklanıyor Tarım ve Orman Bakanlığı son yıllarda tüketimi artan takviye edici gıda ve vitaminlerle ilgili olarak bir çalışma başlattı. Düzenlemeye göre, iki yaşın altındaki çocuklar için takviye gıda satışı yasaklanacak. Peki bugüne kadar kan sayımı ya da gerekli tetkikler yapılmadan verilen çok sayıda takviye gıda ve vitamin ne olacak? Kullanılan takviye gıdalar çocuklarda sağlık sorunlarına yol açar mı? Uzmanlar dikkat çeken uyarılarda bulundu.
15.07.2022 Sağlık
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Takviye gıdalarla ilgili flaş karar verildi. Vitamin ve takviye gıdada yeni dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taslağına göre, arı sütü, arı poleni ve propolis gibi gıdalara 2-4 yaş çocuklar için onay verilmeyecek. Bal, tahin ve pekmez etken madde olarak kullanılamayacak. Hangi düzenlemeler yapılacak, uzmanlar ne diyor, işte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Gündem
'Koronavirüsle birlikte yeni kalp hastaları eklendi'
'Koronavirüsle birlikte yeni kalp hastaları eklendi' Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Hakan Karpuz, koronavirüse yakalanıp da hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunu kalp hastalarının oluşturduğunu belirtti. Koronavirüs sonrası yeni kalp hastaları eklendi diyen Prof. Dr. Hakan Karpuz, "Özellikle miyokardit dediğimiz kalp kası iltihabı gibi durumları fazla görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
16.06.2021 Sağlık
COVİD-19 ile mücadelede pastiller ek tedbir olabilir mi?
COVİD-19 ile mücadelede pastiller ek tedbir olabilir mi? Son günlerde çok tartışılan konu pastiller maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine ek bir önlem olabilir mi sorusunu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman yanıtladı.
10.05.2021 Sağlık
Arı ürünleriyle ilgili değişiklik! Bakanlık duyurdu
Arı ürünleriyle ilgili değişiklik! Bakanlık duyurdu Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırladığı tebliğ taslağıyla arı sütü, arı sütü tozu, propolis ürünleri, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği (perga) gibi arı ürünlerinin üretim ve piyasaya arz aşamasında taşıması gereken nitelikleri tespit etti.
26.04.2021 Gündem
Türkiye aşı uygulamasında dünyada 6’ıncı sırada
Türkiye aşı uygulamasında dünyada 6’ıncı sırada Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Covid-19’la ilgili son gelişmelere değindi. Prof. Dr. Serhat Ünal, Türkiye’nin vaka görülme sıklığında 7’inci sırada olduğunu belirtirken, ‘Türkiye, aşı konusunda tercihini en az yan etkiye sahip Sinovac’tan yana kullandı. Bugüne kadar yapılan araştırmalara göre, Sinovac aşısı yüzde 83,5 semptomatik enfeksiyonlardan korurken, hastaneye yatışların da önüne geçiyor’ dedi. Prof. Dr. Serhat Ünal son araştırmalarla koronavirüsü yok ettiği ispatlanan zerdeçal, zencefil ve nar kabuğu özütü hakkında da bilgi verdi.
25.04.2021 Sağlık
Virüslere karşı kalkan! Vücuda girişini engelliyor!
Virüslere karşı kalkan! Vücuda girişini engelliyor! Yaklaşık bir yıldır pandemiyle mücadelesini sürdüren Türkiye, şimdi mutant virüs tehlikesiyle karşı karşıya. Covid-19 aşısının bu virüsleri tedavi edici etkisinin olup olmadığının tartışıldığı şu günlerde 'önleyici yaklaşımlarla' tüm virüs tiplerine karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, nar kabuğu özütü içeren pastillerin ağızda bariyer etkisi oluşturarak virüslere karşı genel bir koruma sağladığını belirtti.
20.02.2021 Sağlık
Devlet üniversitesi propolisli ürünler geliştirdi
Devlet üniversitesi propolisli ürünler geliştirdi Düzce Üniversitesi ve Arı Mucizesi Akademi üyeleri insan sağlığına sayısız faydası olan propolisten yeni ürünler geliştirdi. Propolisli damla, pastil ve softjel formda satışa sunuldu. Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Türk akademisyenlerin öncülüğünde propolis çağı başlıyor. Yeni ürünlerimiz ‘Arı Mucizesi’ markası ile satışa çıktı. İçeriği çinko, D3 vitamini, C vitamini ve bor ile daha güçlü hale getirdik. Antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile bağışıklık sistemini destekliyoruz” dedi.
8.12.2020 Sağlık
Kovid-19'a karşı 'bitki özütlü pastil' önerisi
Kovid-19'a karşı 'bitki özütlü pastil' önerisi Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, vücudun bağışıklık sisteminin geliştirilmesi için bitki özütlü pastillerin kullanılması tavsiyesinde bulundu.
14.10.2020 Sağlık
Prof. Dr. Şener: Propolis, virüslerin üremesini önler
Prof. Dr. Şener: Propolis, virüslerin üremesini önler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener, yaklaşan kış mevsimiyle artması muhtemel hastalıklardan ve koronavirüsten korunmanın önemli yollarından birinin de bağışıklık sistemini güçlendirmesi olduğunu söyledi. Bal ve propolisin, sağlığı korumak için önerilen ürünlerin başında geldiğini belirten Şener, "Propolisin, solunum yolu virüsleri ve diğer virüslerin üremesini önleyici özelliği bulunduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisinin olduğu biliniyor" dedi.
17.09.2020 Sağlık
Ağız bölgesinde çoğalan virüslere karşı pastil koruma önerisi
Ağız bölgesinde çoğalan virüslere karşı pastil koruma önerisi Corona virüsle mücadelede sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi fiziksel tedbirlerin yanı sıra ağız-boğaz bölgesinin korunması da önem taşıyor. İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, punicalagin maddesini içeren nar kabuğundan üretilen pastillerin virüsü yüzde 91 oranında öldürdüğünü belirten Doç. Dr. Engin Celep, “Bunlar boğazda bir bariyer görevi görerek virüsün çoğalmasını engelliyor” dedi.
11.07.2020 Sağlık
Bunu mutlaka yapın! Virüsün akciğere inmesini engelliyor
Bunu mutlaka yapın! Virüsün akciğere inmesini engelliyor Doğru bitkisel karışımlarla corona virüsün boğazdan akciğere inmeden etkisiz hale getirilebileceğini belirten Doç. Dr. Engin Celep, “İçerisinde şeker bulundurmayan doğru bitkilerden üretilmiş pastiller virüsün boğazdan akciğerlere inmesini yüzde 80 oranında engelliyor” dedi.
18.04.2020 Sağlık
Corona virüse karşı vücut direncini artırmanın yolları
Corona virüse karşı vücut direncini artırmanın yolları Corona virüs salgınıyla birlikte değişen yaşam şartları vücudumuzun çalışma dengesini de değiştirdi. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Bağışıklığınızı güçlendirmek, sindirim sistemi sağlığınızı korumak ve karaciğer yağlanmasına karşı bitkisel tıbbi fitoterapi ürünlerinden destek alın” dedi. Peki, Kabızlığa ne iyi gelir? Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir? Gargara çayı nasıl yapılır? Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? İşte corona virüse karşı vücut direncini artırmanın yolları...
18.04.2020 Sağlık
Bu karışım coronavirüsünden koruyor
Bu karışım coronavirüsünden koruyor Coronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte 48 saat içinde başlanan oseltamivir etken maddeli ilaç grubu ile alınan nar kabuğu ekstraktının virüsleri yüzde 60 daha hızlı yok ettiğini söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Nar kabuğu ekstraktında bulunan punicalagin etken maddesinin bu tür virüsler üzerinde öldürücü etkisi olduğunu gösteren birçok çalışma var." dedi.
30.01.2020 Sağlık
‘Gıda takviyesi’ne zehir katıyorlar!
‘Gıda takviyesi’ne zehir katıyorlar! İstanbul’da denetlenen bitkisel macun, bitkisel kahve, cinsel güç artırıcı çikolatalarda ölümcül kimyasallar tespit edildi. 102 bin işletmeden 36’sı hakkında suç duyurusunda bulunulurken, bu kimyasalların ölüme yol açabileceği konusunda uzmanlar uyardı.
8.08.2019 Gündem
Kadın girişimciden 'süper gıda'
Kadın girişimciden 'süper gıda' Girişimci Tijen Ziyal, Erzincan’ın Kemaliye ilçesini ziyareti sırasında tesadüfen ilgisini çeken beyaz dut üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Benzersiz şifalı özellikleri nedeniyle 5 bin öncesine kadar uzanan yazılı verilerde, mitolojilerde ve kutsal kitaplarda duta ve dut yaprağına verilen önemi fark eden Ziyal, araştırmalarını bilimsel verilerle desteklemek istedi. Sağlık açısından en değerli “süper gıda”ların* başında gelen beyaz dut ve dut yaprağı ile ilgili Ar-Ge çalışmaları, Bezmiâlem Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Tübitak Gıda Enstitüsü iş birliği ile yürütülüyor.
1.08.2018 Sağlık
Tarkan’ın şifreleri
Tarkan’ın şifreleri Mega Star Tarkan, yedi günlük Harbiye konser maratonuna bugün noktayı koyuyor. Yedi gün boyunca binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşatan Tarkan'ın başarısının sırrı ve yaşam şekli her zaman merak konusudur. İşte Tarkan’ın gözlerden uzak hayatının perde arkası...
10.09.2016 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Pastil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pastil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.