Parlamento

Parlamento

Son dakika parlamento haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parlamento ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parlamento haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parlamento

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parlamento gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.038 parlamento haberi bulunmuştur. Tüm parlamento haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP'de  yeni Başkanlık Divanı belli oldu
MHP'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu, ilk kez bir araya gedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığındaki toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı belirlendi.
15.04.2024 Gündem
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
Sırbistan’da 13 yıl sonra askerlik hizmeti yeniden zorunlu olabilir
Sırbistan’da 13 yıl sonra askerlik hizmeti yeniden zorunlu olabilir Sırbistan Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin karşı karşıya bulunduğu güvenlik tehditlerini gerekçe göstererek 13 yıl aradan sonra zorunlu askerlik uygulamasına dönülmesi talebinde bulundu.
4.01.2024 Dünya
Yerel seçim için takvim işlemeye başladı! Partiler açıklanacak
Yerel seçim için takvim işlemeye başladı! Partiler açıklanacak YSK’nın 31 Mart 2024 yerel seçimleri için açıkladığı takvim dün itibarıyla işlemeye başladı.
2.01.2024 Gündem
Sırbistan’da seçimlerde hile iddiası ortalığı karıştırdı
Sırbistan’da seçimlerde hile iddiası ortalığı karıştırdı Sırbistan’da 17 Aralık’ta gerçekleştirilen seçimlerde hile yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Göstericiler, Belgrad Belediye Meclis binasına girmeye çalışırken, polis eylemcilere gazla müdahale etti.
25.12.2023 Dünya
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek'
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek' Hamas’ı bitirme adı altında İsrail’in kanlı saldırıları sürerken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de üç aşamalı bir plan öngördüklerini açıkladı. Bir İsrailli kaynak ise sonunda Gazze’nin anahtarlarının Mısır’a verilmesinin planlandığını söyledi.
22.10.2023 Dünya
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Orta Doğu barışının en temel şartlarından biri
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Orta Doğu barışının en temel şartlarından biri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 1967 sınırlarında, bağımsız, bütünleşik, egemen ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için çalışılması gerektiğini belirterek, “Sadece kağıt üzerinde var olan, mahalle mahalle bölünmüş bir Filistin değil, toprak bütünlüğü de temin edilmiş bir Filistin’in kurulması hem İslam dünyasının en temel ödevlerinden hem de Orta Doğu barışının en temel şartlarından birisidir.” dedi.
16.10.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasının ardından yapılan ilk uluslararası toplantıdaki oturumlar ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve buraya insani yardımların ulaştırılabilmesi için diplomasi yürüttü.
14.10.2023 Gündem
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü'
İçişleri’ne saldırı girişiminin şifreleri! 'Saldırı dış aklın ürünü' Ankara'da bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıkarken uzman isimler emniyet güçlerinin terör ve uyuşturucuya yönelik etkili operasyonlarının terör odaklarını rahatsız ettiğine vurgu yaptı, PKK’yı uluslararası güçlerin taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Uzmanlar, uyuşturucu ticaretine son dönemde vurulan darbeye ve dış politikadaki gelişmelere dikkati çekerek, uluslararası güçlerin zaman zaman PKK’yı taşeron olarak kullandığını hatırlattı. Ankara’da seçilen sıradışı hedef de bu görüşü güçlendiriyor.
3.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Rum temsilcinin Karabağ ve Kıbrıs iddialarına sert yanıt TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İrlanda’nın başkenti Dublin'de düzenlenen Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta, Azerbaycan’ın ise Karabağ’da işgalci olduğunu” iddia eden Rum temsilciye sert şekilde yanıt verdi.
28.09.2023 Gündem
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Macaristan’da İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili parlamento oturumu boykot edildi
Macaristan’da İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili parlamento oturumu boykot edildi Macaristan’da Başbakan Viktor Orban'ın partisi Fidesz milletvekillerinin boykotu sonucu yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine İsveç’in NATO üyeliğinin oylanacağı parlamento oturumu ertelendi.
31.07.2023 Dünya
Mustafa Sarıgül'e Meclis kulisinde yumruklu saldırıda bulunuldu
Mustafa Sarıgül'e Meclis kulisinde yumruklu saldırıda bulunuldu CHP Meclisi'nde şok eden saldırı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Meclis kulisinde yumruklu saldırı gerçekleşti. Olayla ilgili Sarıgül'den ilk açıklama geldi.
25.07.2023 Gündem
Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü
Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.
12.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam sinyali: Talimatı verdim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Dün baba-oğul videosu çekenler bugün gırtlak gırtlağa geldiler. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok ifadelerini kullandı. Erdoğan emekli maaşları ile ilgili olarak da, "Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerin alacağı maaş da belli oldu. İyileştirme çalışması için bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalar başladı" dedi.
6.07.2023 Gündem
İmamoğlu'ndan 'değişim' sitesi! ‘Çok güçlü alternatife dönüşmek zorundayız’
İmamoğlu'ndan 'değişim' sitesi! ‘Çok güçlü alternatife dönüşmek zorundayız’ Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonrası değişim çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir adım attı.
5.07.2023 Gündem
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim Yunanistan’da hükümetin kurulamamasının ardından ikinci kez düzenlenen genel seçimi Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi kazandı.
25.06.2023 Dünya
Ermenistan Devlet Başbakanı Paşinyan'dan Ağrı Dağı tepkisi: Bu bizi yok edin demek
Ermenistan Devlet Başbakanı Paşinyan'dan Ağrı Dağı tepkisi: Bu bizi yok edin demek Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan, parlamentoda muhalefetten bir milletvekili ile devlet sembolleriyle ilgili bir tartışma yaşadı. Ermenistan Devlet armasında Ağrı Dağı'nın yer almasına tepki gösteren Paşinyan, 'Bizim armamızın üzerinde tasvir edilen nedir? Üzerinde Ermenistan'ın dört hanedanının arması, Ağrı Dağı üzerinde Nuh'un gemisi. Armaya bakınca benim aklıma soru geliyor, onun bizimle ne ilgisi var' dedi ve 'Bu bizi yok edin anlamına geliyor' ifadelerini kullandı.
17.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
Kemal Kılıçdaroğlu kararını verdi! Kurultaya CHP'nin başında girecek
Kemal Kılıçdaroğlu kararını verdi! Kurultaya CHP'nin başında girecek Vekilleriyle buluşan CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu, “CHP’nin tarihinde umutsuzluk yok. Mücadelemize devam edeceğiz. Daha etkin mücadele edeceğiz” dedi. Parti kulislerinde ise Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceğini konuşuluyor.
3.06.2023 Gündem
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı 28’inci dönem parlamentosuna seçilen milletvekilleri, yemin için Meclis Genel Kurulu’nda cuma günü yapılacak özel oturum programı açıklandıktan sonra kayıt işlemlerine hız verdi.
31.05.2023 Gündem
İsveç'te bir skandal daha! Stockholm'de terör örgütü PKK provokasyonu
İsveç'te bir skandal daha! Stockholm'de terör örgütü PKK provokasyonu İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG yandaşları, parlamento binasının dış cephesine örgütü simgeleyen paçavranın görselini yansıttığı videoyu paylaştı.
30.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Parlamento ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parlamento haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.