Özel Eğitim

Özel Eğitim

Son dakika özel eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.534 özel eğitim haberi bulunmuştur. Tüm özel eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yozgat'ta Manisa'da sandık başından 2 acı haber! Kalp krizi geçiren 2 kişi yaşamını yitirdi
Yozgat'ta Manisa'da sandık başından 2 acı haber! Kalp krizi geçiren 2 kişi yaşamını yitirdi Yozgat'ta Lök köyünde oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren yetmiş altı yaşındaki Mustafa İldiş, hayatını kaybetti. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde de sandığa oyunu attıktan sonra kalp krizi geçiren 73 yaşındaki Hasan Çay yaşamını yitirdi.
31.03.2024 Gündem
Bir ilde eğitime kar engeli
Bir ilde eğitime kar engeli Hakkari'de etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
21.03.2024 Gündem
İki ilde eğitime kar engeli
İki ilde eğitime kar engeli Van'ın Çatak, Bahçesaray, Saray ve Özalp ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.
19.03.2024 Gündem
Bir ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi
Bir ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi Hakkari'de yoğun kar yağışı ve yağmur nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
18.03.2024 Gündem
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, okullarda yönetici seçme ve görevlendirme faaliyetlerinde değişiklik yapıldı. Buna göre, ilk defa yönetici olacaklar için yazılı sınav şartı getirildi.
2.03.2024 Gündem
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)? Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Peki, UMKE hangi durumlarda müdahale eder? UMKE nedir (açılımı)?
26.02.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız
Murat Kurum: 7/24 esasıyla çalışan kreşler açacağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Eğitim Bir-Sen 12.Bölge 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitim Programı’nda açıklamalarda bulundu.
11.02.2024 Gündem
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Voleybol ülkesi olan bir Türkiye var
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Voleybol ülkesi olan bir Türkiye var Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Türkiye Birinciliği final maçı bugün İzmit'te düzenlendi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Temeller sağlam, çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybolda zirveye yürüyen, voleybol ülkesi olan bir Türkiye var" dedi.
9.02.2024 Şampiy10
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı: Engellilere bireysel eğitim desteği 4 bin 692 lira oldu
Bakanlık açıkladı: Engellilere bireysel eğitim desteği 4 bin 692 lira oldu Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, 2024 senesinde katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1314 TL olarak belirlendi.
23.01.2024 Eğitim
Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024 | Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? Özel eğitim zam oranları 2024 Ocak
Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024 | Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? Özel eğitim zam oranları 2024 Ocak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Peki, Özel eğitim ödenek zammı 2024 ne kadar olacak? Rehabilitasyon zam oranı 2024 yüzde kaç? İşte Özel eğitim ve rehabilitasyon zam 2024…
23.01.2024 Ekonomi
1 dersten kalınca belge alınır mı? Lise, ortaokul takdir teşekkür devamsızlık sınırı kaç, takdir belgesi için ortalama kaç olmalı, teşekkür belgesi kaç puanla alınır?
1 dersten kalınca belge alınır mı? Lise, ortaokul takdir teşekkür devamsızlık sınırı kaç, takdir belgesi için ortalama kaç olmalı, teşekkür belgesi kaç puanla alınır? Takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır, 1 dersten kalınca belge alınır mı? Karneler bu hafta verilecek. Yarıyıl tatili öncesinde öğretmenler karne notlarını e okul sistemine girmeye başladı. Ders notlarının belli olmasıyla öğrenciler ise takdir teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını öğrenmek için, belge alma şartlarını araştırıyor. Peki, takdir belgesi kaç puanla alınır 2024, alma şartları nelerdir? Teşekkür almak için ders notları kaç olmalı 2024? Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamıyor?
15.01.2024 Eğitim
10 ilde eğitime kar engeli
10 ilde eğitime kar engeli Kış mevsiminin gelmesiyle kar yağışı birçok ilde etkisini gösteriyor. Hayatı felç eden kar yağışı bazı illerde eğitimi aksattı.
24.12.2023 Gündem
Öğretmen alan değişikliği şartları, kontenjanları, başvuru! 2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak?
Öğretmen alan değişikliği şartları, kontenjanları, başvuru! 2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin alan değişikliği hakkında başvuru yapabileceğini ve bu doğrultuda atamaların yapılacağını açıkladı. Öğretmenler2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak? Sorularına yanıt aranırken öğretmen alan değişikliği şartları ve kontenjanları ile ilgili de araştırmalarına hız verdi.
7.12.2023 Çalışma Hayatı
29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı?
29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı? Yurttaki olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kentlerde okullara ara verildi. Meteoroloji, 26 il ilgili uyarı yapınca öğrenciler ve veliler yarın okullara tatil kararı gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki, 29 Kasım okullar tatil mi 2023? Bursa, Zonguldak, Ankara’da yarın okul var mı? 29 Kasım okullara kar tatili olacak mı 2023, Valilikler tatil açıklaması yaptı mı?
28.11.2023 Gündem
Bir ilde okullar tatil edildi
Bir ilde okullar tatil edildi Erzurum il merkezinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
27.11.2023 Gündem
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu Doğuştan görme engelli olan 31 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Gülay Girgin, Torbalı Hasan Salih Çetinel İlkokulu’nda öğrenim gören ve kendisi gibi doğuştan görme engeli bulunan Fatmanur Eşiyok’a eğitim verip Braille alfabesini öğretiyor.
24.11.2023 Gündem
Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı
Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitimine destek olmak için Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu'nda yerini aldı.
7.11.2023 Vitrin
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik Teneffüs sürelerine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenleme getirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre, teneffüs süresi ve ders saati ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, teneffüsler kaç dakika 2023? Teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüs süreleri…
14.10.2023 Eğitim
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Özel Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.