Oy Pusulası

Oy Pusulası

Son dakika oy pusulası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oy pusulası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oy pusulası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oy Pusulası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oy pusulası gelişmeleri de dahil olmak üzere 447 oy pusulası haberi bulunmuştur. Tüm oy pusulası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi!
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi! Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden Hürriyet Mahallesi’ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında isminin yanına yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. sezer, “Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı, pusulaya da yazmasından ibaret. Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" dedi.
7.04.2024 Gündem
(Lütfü Savaş seçim sonuçları 2024) HATAY Lütfü Savaş yerel seçim sonucu: YSK oy sonuçlarına göre Lütfü Savaş oy oranı
(Lütfü Savaş seçim sonuçları 2024) HATAY Lütfü Savaş yerel seçim sonucu: YSK oy sonuçlarına göre Lütfü Savaş oy oranı Lütfü Savaş seçim sonuçları ile birlikte merak edilen isimlerden biri oldu. Hatay’da hangi partinin önde olduğu, hangi adayın kazandığı sandıkların kapanmasıyla sorgulanmaya başlandı. 2024 Türkiye yerel seçim sonuçları gazetevatan.com’un seçim sayfası üzerinden takip edilebilecek. Hatay Lüftü Savaş YSK oy sonuçları belli oldu mu? İşte 31 Mart 2024 Lüftü Savaş yerel seçim sonuçları…
31.03.2024 Gündem
61 milyon sandığa gidiyor... Söz sende Türkiye
61 milyon sandığa gidiyor... Söz sende Türkiye 5 yıl görev yapacak yerel yönetimlerin belirlenmesi için Türkiye bugün sandığa gidiyor. 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullanacağı bu seçimde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek.
31.03.2024 Gündem
1245 nolu sandık başına gelen Candan Erçetin sürprizi ile karşılaştı!
1245 nolu sandık başına gelen Candan Erçetin sürprizi ile karşılaştı! İstanbul'da saat 08.00 itibarıyla seçmenler sandık başına gitmeye başladı. Ünlü sanatçı Candan Erçetin, yerel seçimlerde Sandık Kurulu Üyesi oldu.
31.03.2024 Gündem
Türkiye sandıkta seçimini yapıyor! Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklandı
Türkiye sandıkta seçimini yapıyor! Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler tek tek açıklandı Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandığa gitmeye başlayan vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. 32 ilde saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başladı, 17.00 itibariyle de oy verme işlemi sona erecek. YSK tarafından belirlenen seçim yasaklarının bitmesi ile birlikte AK Parti, CHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il il seçim haritası, oy sonuçları gelmeye başlayacak. Tercihlerinizi birden fazla oy pusulası ile göstereceğiniz bu seçimde nasıl oy kullanacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte 6 adımda oy kullanma rehberi...
31.03.2024 Gündem
Oy kullanırken bunlara dikkat edin! Yanınızda getirmeniz şart, oyunuz geçersiz sayılabilir
Oy kullanırken bunlara dikkat edin! Yanınızda getirmeniz şart, oyunuz geçersiz sayılabilir Türkiye’nin 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandığa gitmeye başlayan vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. 32 ilde saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erecek. Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başlayıp 17.00’de bitecek. YSK tarafından belirlenen seçim yasaklarının bitmesi ile birlikte AK Parti, CHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il il seçim haritası, oy sonuçları gelmeye başlayacak. Tercihlerinizi birden fazla oy pusulası ile göstereceğiniz bu seçimde nasıl oy kullanacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte 6 adımda oy kullanma rehberi...
31.03.2024 Gündem
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak Türkiye yarın yerel yönetimlerde görev yapacak isimleri seçmek için sandığa gidiyor. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 beldede binlerce aday yarışacak. Yayın yasaklarının kalkmasının ardından en hızlı ve en ayrıntılı seçim sonuçları gazetevatan.com'da olacak...
30.03.2024 Gündem
Yerel seçimde 2. tur var mı? 2024 yerel seçimde kaç oy kullanılacak, seçimde kaç oy pusulası olacak?
Yerel seçimde 2. tur var mı? 2024 yerel seçimde kaç oy kullanılacak, seçimde kaç oy pusulası olacak? Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.  Seçmen seçim günü yaklaştıkça seçime dair sorgulamalar da arttı. Merak edilen sorulardan biri de “Yerel seçimde 2. tur var mı?” sorusu oldu.
26.03.2024 Gündem
Oy pusulasına dikkat! 31 Mart yerel seçimlerinde pusula bu durumlarda geçersiz sayılacak: İşte dikkat etmeniz gerekenler
Oy pusulasına dikkat! 31 Mart yerel seçimlerinde pusula bu durumlarda geçersiz sayılacak: İşte dikkat etmeniz gerekenler 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. YSK'nın 1 Ocak'ta başlattığı seçim takvimi işliyor. Bu kapsamda oy kullanmaya dair detaylar merak ediliyor. Seçmenler seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilecek ancak kimliksiz oy kullanma işlemi yapılamayacak. Diğer yandan oyların geçersiz sayılacağı durumlar da var. Oy pusulasının geçersiz sayıldığı durumlar hangileri? Oy kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte detaylar...
24.03.2024 Gündem
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır?
Çarpı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çarpı İşareti Nasıl Yapılır? Pek çok farklı amaç altında çarpı işareti ele alınır ve kullanılır. Öncelikle matematikte farklı rakamların birbirine çarpılması için 2 rakam arasında kullanılan bir işarettir. Aynı zamanda olumsuzluk durumunu ifade etmek amaçlı kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan onay bildirmek için de yine değerlendirilen bir işaret olarak ifade edilebilir.
6.02.2024 Gündem
YSK'dan oy pusulası kurasında "şaibe" iddialarına ilişkin açıklama
YSK'dan oy pusulası kurasında "şaibe" iddialarına ilişkin açıklama Yüksek Seçim Kurumu (YSK), Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin usulsüz bir şekilde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendiği iddialarıyla ilgili, kura çekiminin basın mensupları ve siyasi parti temsilcilerinin şahitliği altında şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.
31.01.2024 Gündem
CHP’nin pusula itirazına ret
CHP’nin pusula itirazına ret 31 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında AK Parti'nin 1. sıraya yerleştiği kuraya CHP tarafından yapılan itiraz reddedildi.
30.01.2024 Gündem
Partilerin oy pusulasındaki sıralaması 2024! Hangi parti kaçıncı sırada? 31 Mart yerel seçimi oy pusulası
Partilerin oy pusulasındaki sıralaması 2024! Hangi parti kaçıncı sırada? 31 Mart yerel seçimi oy pusulası Yüksek Seçim Kurulu'nda, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında partilerin yeri kurayla belirlendi. İşte Partilerin oy pusulasındaki sıralaması 2024…
27.01.2024 Gündem
Beşiktaş'ta büyük gün! Seçim heyecanı
Beşiktaş'ta büyük gün! Seçim heyecanı Siyah-Beyazlı kulüp, bugün yeni başkanını seçecek. Serdal Adalı ve Hasan Arat, Beşiktaş’ın 35. başkanı olabilmek için yarışıyor. BJK Akatlar Emlakjet Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan kongrede 21 bin 219 üye oy kullanabilecek.
3.12.2023 Şampiy10
Oy pusulası zarfını ıslatıp yapıştırınca oylar geçersiz mi sayılıyor? Oy pusulası fotoğrafı çekmek yasak mı, 28 Mayıs 2023 seçiminde oylar hangi durumda geçersiz sayılır?
Oy pusulası zarfını ıslatıp yapıştırınca oylar geçersiz mi sayılıyor? Oy pusulası fotoğrafı çekmek yasak mı, 28 Mayıs 2023 seçiminde oylar hangi durumda geçersiz sayılır? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. Tur bugün yapılıyor. Vatandaşlar sandıklara giderken oyları geçersiz sayabilecek durumları araştırmaya başladı. Sosyal medyada oy pusulası zarfının ıslatılarak kapatılması durumunda oyların geçersiz sayılacağı iddiası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Oy pusulası zarfını ıslatıp yapıştırınca oylar geçersiz mi sayılıyor? Oy pusulası fotoğrafı çekmek yasak mı, 28 Mayıs 2023 seçiminde oylar hangi durumda geçersiz sayılır?
28.05.2023 Seçim
Türkiye'de tarihi gün! Sandık başında seçim heyecanı
Türkiye'de tarihi gün! Sandık başında seçim heyecanı Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için 81 ilde ilk oylar kullanılmaya başlandı. Yurt genelinde vatandaşlar erken saatlerde sandıklara akın ederken renkli görüntüler de ortaya çıktı. Ankara'da Mehmet Emin Özbey (42), oy kullandığı okulda hazırladığı özel oy pusulası ve sandık eşliğinde Gizem Esin'e (35) evlilik teklif etti.
28.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı: Çok seri şekilde tamamlanacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı: Çok seri şekilde tamamlanacaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu için oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Erdoğan, " Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan, varmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum" dedi.
28.05.2023 Gündem
Türkiye ikinci kez sandık başında! Liderler oylarını kullandı
Türkiye ikinci kez sandık başında! Liderler oylarını kullandı Türkiye bugün ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura gidiyor. Siyasiler de vatandaşlık görevini yapıp sandık başına giderek oylarını kullandı.
28.05.2023 Gündem
Sandıkta hayatının sürprizini yaşadı! 'Böyle bir teklifi hiç beklemiyordum'
Sandıkta hayatının sürprizini yaşadı! 'Böyle bir teklifi hiç beklemiyordum' Ankara'da Mehmet Emin Özbey (42), Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci turu için oy kullandığı okulda hazırladığı özel oy pusulası ve sandık eşliğinde Gizem Esin'e (35) evlilik teklif etti.
28.05.2023 Yaşam
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
Hep birlikte sandık başına Türkiye! 13. Cumhurbaşkanı bugün seçiliyor
Hep birlikte sandık başına Türkiye! 13. Cumhurbaşkanı bugün seçiliyor Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlık numarasını taşıyan, resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle oylarını kullanabilecek. İlk turda tam 8.3 milyon seçmen oy kullanmamıştı.
28.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı, rahatsızlanınca pusulaları ambulansla teslim eden sandık başkanını tebrik etti
TBMM Başkanı, rahatsızlanınca pusulaları ambulansla teslim eden sandık başkanını tebrik etti TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mardin’in Derik ilçesinde seçim gecesi rahatsızlanmasına rağmen oy pusulalarını İlçe Seçim Kurulu’na ambulansla getirerek teslim eden ve ardından hastanede tedaviye alınan sandık başkanı öğretmen Erkan Altun’u telefonla arayarak teşekkür etti.
17.05.2023 Yaşam
İstanbul'da 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi
İstanbul'da 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin İstanbul'da kesin olmayan resmi sonuçları belli oldu. İstanbul'da rakamlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi. Milletvekili seçimlerinde üç bölgede toplam 215 bin 140 geçersiz oy sayıldı. En çok geçersiz oy 88 bin 763 ile İstanbul 3. bölgede sayıldı.
16.05.2023 Gündem
İşte ikinci turda kullanılacak oy pusulasının örneği
İşte ikinci turda kullanılacak oy pusulasının örneği Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan adayların yer aldığı oy pusulası belirlendi.
15.05.2023 Gündem
Sultangazi'de oy pusulalarında Muharrem İnce'ye 'çarpı' tartışması
Sultangazi'de oy pusulalarında Muharrem İnce'ye 'çarpı' tartışması Sultangazi Orhangazi İlkokulu'nda 1096 nolu sandıkta oy kullanacakları verilen pusulada, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin fotoğrafının üzerinde çarpı bulunması tartışmalara neden oldu.
14.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Oy Pusulası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oy pusulası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.