Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Beşiktaş'ta büyük gün! Seçim heyecanı

Beşiktaş'ta büyük gün! Seçim heyecanı

Siyah-Beyazlı kulüp, bugün yeni başkanını seçecek. Serdal Adalı ve Hasan Arat, Beşiktaş’ın 35. başkanı olabilmek için yarışıyor. BJK Akatlar Emlakjet Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan kongrede 21 bin 219 üye oy kullanabilecek.

Beşiktaş'ta büyük gün! Seçim heyecanı

Beşiktaş Kulübü, bugün gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda 35. başkanını seçiyor. Siyah-Beyazlı kulübün tarihindeki 34. başkanı olarak 20 Ekim 2019’da göreve gelen, 29 Mayıs 2022’deki olağan seçimli genel kurulda ikinci kez başkan seçilen Ahmet Nur Çebi, bugün koltuğunu yeni başkana devrediyor. Beşiktaş’ta başkan adayları Hasan Arat ile Serdal Adalı, 3. kez başkanlık için mücadele ediyor. BJK Akatlar Emlakjet Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, saat 10.00’da başladı. Kongre üyelerinin oy kullanabilmesi için 21 sandık kuruldu. Genel kurulda 21 bin 219 üye oy kullanabilecek. Genel kurul üyeleri Hasan Arat için turuncu, Serdal Adalı için de beyaz renkte basılan oy pusulalarını kullanacak.

 Serdal Adalı’nın oy rengi: Beyaz

Listesi: Metin Keçeli, Hakan Daltaban, Uğur Fora, Orhan Özalp, Ufuk Akçiğit, Çağatay Abraş, Kaan Kasacı, Aykan Aydın, Atilla Bingöl, Melih Aydoğdu, Hazal Kalkavan Karahan, Mustafa Mollaoğlu, Mahir Kaplan.

Hasan Arat’ın oy rengi: Turuncu

Listesi: Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan.

Haberin Devamı

Adaylar Serdal Adalı ve Hasan Arat başkanlık yarışında bulunacağı seçimli genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından adayların konuşmalarına geçildi.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Beşiktaş’ta yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayları Serdal Adalı ve Hasan Arat’ın sırasıyla yaptığı konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı.

 Beşiktaş’ta gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda oy kullanma işlemi başladı. Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılan seçimli genel kurulda Başkan adayları Serdal Adalı ve Hasan Arat’ın yaptığı konuşmaların ardından siyah-beyazlı kongre üyeleri oy vermeye başladı. 21 bin 219 kongre üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede başkan adayı Hasan Arat turuncu oy pusulasını kullanırken, Serdal Adalı için ise beyaz oy pusulası kullanılacak. Seçilen aday, siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı olacak. Kongrede saat 17.00 itibarıyla kapılar kapanacak. Saat 13 itibariyle Beşiktaş kongre üyesi katılım sayısının 6086 olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

SERDAL ADALI: 20 SENEDİR NEREDEYDİNİZ

Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Serdal Adalı, “Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttukları şey şuydu, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadım bile. Ayrıca benim karakterim, bir şeyler kötü gitsin de camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemek değildir” dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün 35’inci başkanını seçeceği ve BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongrede adaylardan Serdal Adalı, oy verme işleminin öncesinde açıklamalarda bulunarak; "Ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te 'İhtiyaç var, gel' dediler geldim. Beşiktaş için aday oldum. 2019'da 'Yüreği olan varsa çıksın' dediler, gözümü kırpmadım. Bugün yine 'Beşiktaş'ın ayağa kalkması lazım' dediler, gerisi teferruattır dedim ve işte karşınızdayım" dedi.

Haberin Devamı

 BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede Adalı, adaylığını açıkladıktan sonra birçok algı oyunuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu saldırılara ortalığı germemek için cevap vermedim. Bu tür cevapların yerinin genel kurul olduğunun bilincindeyim. Az konuşmak, öz konuşmak ve doğruyu söylemek benim prensibimdir. Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttukları şey şuydu, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadım bile. Ayrıca benim karakterim, bir şeyler kötü gitsin de camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemek değildir. Şahit olduğunuz gibi bana önce şunun, sonra da bunun devamı dediler. O da tutmayınca bu camiaya asla yakışmayacak söylemlerle hakaretlerine devam ettiler. Bunları yaparken koca Beşiktaş camiasına zarar verdiklerinin farkında dahi olmadılar. Zaman ilerledikçe de kimin, neyin devamı olduğunu hepiniz gördünüz, anladınız. Katıldığı yayınlarda hakkımda çok güzel şeyler söyleyen sevgili Hasan abim ise maalesef, çevresinde bu işleri yapan kişileri durdurma ihtiyacı dahi duymadı. Bu çirkinlikleri engellemedi. Yine de canı sağolsun. Allah sizlerden de razı olsun ki, bu algı çalışmaları sayenizde hiç bir karşılık bulmadı."

Haberin Devamı

"BİR YERE GİDİYORSAM FUTBOLCUYU ALIR GELİRİM, TRANSFER SELFİELERLE YAPILMAZ”

Adalı, en büyük planının futbol takımı üzerinde olduğunu anlatarak, "Öncelikli işimiz futbol takımımızı ayağa kaldırmak. İçinde bulunduğumuz bu durumu hiçbir Beşiktaşlı kabul edemez. Taraftarlarımız bu üzüntüyü yaşayamaz. Çocuklarımız Beşiktaş'tan uzaklaşamaz. Artık kaybedecek tek bir dakikamız bile kalmamıştır. Gereken çalışmalar hızlıca yapılacak, yapılmaya da başlandı. Sezonun kalanı olabilecek en iyi şekilde tamamlanacak. Önümüzdeki sezona da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak başlayacağız. Transfer öyle kurgu resimlerle, selfielerle yapılmaz. Koskoca Beşiktaş, böyle şeylere ihtiyaç duymaz. Seçim çalışmalarımız sırasında hep söyledim, ben böyle bir şeye asla tenezzül etmem. Bir Beşiktaşlı olarak kimsenin de ayağına gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alır gelirim" şeklinde konuştu.

“HİÇ BİR YERE BORCUMUZ KALMAYACAK. BEN BUGÜNE KADAR YAPAMAYACAĞIM HİÇ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİM”

Gayrimenkul projesinin rakibi Arat tarafından değersizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Serdal Adalı, "Üzülerek görüyorum ki, yine 'bu onun projesi, şunun projesi' demeye başladılar. Beşiktaş’ın kurtuluşu dediğimiz projeyi değersizleştirmek için ellerinden gelen ne varsa yaptılar. Sırf bu projeyi engellemek adına, Emlak Konut yetkililerini arayıp, bu izinleri nasıl verdiklerini sordular. Vakit kaybetmeden protokole imza atan mal sahiplerini aradılar. İmzaların kendilerine ait olup olmadığını sordular. Kafalarını karıştırmaya hatta vazgeçirmeye bile çalıştılar. 'Tapuda şerh var' dediler, 'Ortaklar arasında problem var' dediler. Bu proje Beşiktaş'ın projesi dememe rağmen projeyi değersizleştirmek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ben bugüne kadar sizlere yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. Ayakları yere basmayan hiçbir projeyi sizlerle paylaşmadım. Tüm bunlara rağmen inşallah biz bu projeyle Beşiktaşımıza tarihi bir tapu daha kazandıracağız. Allah izin verirse, bu proje bittiğinde ne bankalara bir kuruş borcumuz kalacak, ne de devletimize borcumuz olacak. Bu projenin hayata geçmesini, borçlarımızın kapanmasını istemiyor musunuz?" diyerek iddialı konuştu.

HASAN ARAT: BEŞİKTAŞLI ASLA PUSUDA DURMAZ!

Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Hasan Arat, "Serdal kardeşim 23 gün kala çıktı. Evet olabilir. Biraz geç çıktı ama Beşiktaşlı asla pusuda durmaz. Bana '20 senedir neredeydin?' dedi, yazıyı yazanlar iyi hazırlanmamış sanırım. Müzede ay-yıldızlı formam yıllardır orada duruyor” dedi.

Beşiktaş Kulübü, 35’inci başkanını seçiyor. BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongrede adaylardan Hasan Arat, oy verme işleminin öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kimseden icazet almadıklarını aktaran Arat, “Serdal kardeşim 23 gün kala çıktı. Evet olabilir. Biraz geç çıktı ama Beşiktaşlı asla pusuda durmaz. Bana '20 senedir neredeydin?' dedi, yazıyı yazanlar iyi hazırlanmamış sanırım. Müzede ay-yıldızlı formam duruyor. Hiç kimseden icazet almadık. Ben buradayım. 'Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmayız' dediler. Burada Samet Aybaba, Feyyaz Uçar, iş insanları ve sizler varken Beşiktaş sahipsiz kalır mı?” ifadelerini kullandı.

“SİZ KİMİ İBRADA ALKIŞLADIYSANIZ ONA SAHİP ÇIKTINIZ”

Olağanüstü seçimli genel kurulda üyelere seslenen Arat, şunları kaydetti:
“Siz kimi ibrada alkışladıysanız ona sahip çıktınız. Kendi iradenizle Beşiktaş zihniyetini değiştirebilirsiniz. Bir devri tamamen sonlandırabilirsiniz. Yeni bir dönem başlatabilirsiniz. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, herkesin Beşiktaş'a borcu vardır. Beşiktaş sıkıntılı dönemler geçirdi. Arkasından onursal başkanımız Süleyman Seba geldi. Tesisleşen, futbolda öz kaynak sistemiyle rakiplerinin önüne geçen Beşiktaş'ı tabii ki Beşiktaşlılar yönetecek.”

“FUTBOLU ARTIK BEŞİKTAŞLILAR YÖNETECEK”

Beşiktaş Kulübü’nün eski başkanlarından merhum Süleyman Seba’nın evini müze yapacaklarını belirten Arat, “Süleyman abi rahat uyu, bıraktığın emaneti almaya geliyoruz' dedik. Süleyman Seba'nın evini Süleyman Seba müzesi yapacağız. Süleyman abi, evlatların emaneti almaya geliyor. Futbolu artık Beşiktaşlılar yönetecek. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba yönetecek. Altyapıya başkan yardımcımız Hüseyin Yücel 10 milyon avro tahsis etti” şeklinde konuştu.

“BASKETOLDA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLE BİRLEŞİYORUZ”

“Biz gönülleri kazanarak buraya geldik” diyen Arat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fulya Şan Ökten tesisleri yıkılırken siz buradaydınız. Beşiktaş'ın spor okulları her yere yayılacak. Derneklerle yeni bir Beşiktaş sistemi kurulacak. Finansman sistemimiz hazır. Basketbolda Bahçeşehir Koleji ile birleşiyoruz. THY Avrupa Ligi'ne katılacağız. Bugün dik duranların günü. Biz gönülleri kazanarak buraya geldik. Sizler büyük ve itibarlı Beşiktaş istiyorsunuz. Onur duyacağınız Beşiktaş'ı size hissettirmeye başlayacağız. Davamız Beşiktaş diyorsanız bu devir kapanacak. Beyaz sayfa açılacak. Yolumuz açık şansımız bol olsun. Allah Beşiktaş'ı ve güzel vatanımızı korusun.”