Orta Asya

Orta Asya

Son dakika orta asya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orta asya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orta asya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orta Asya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orta asya gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.925 orta asya haberi bulunmuştur. Tüm orta asya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Kırgızistan karar verildi! Geçiş belgesi kotaları kaldırılıyor
Türkiye ve Kırgızistan karar verildi! Geçiş belgesi kotaları kaldırılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası kara yolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalardan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
26.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
Saldırı hazırlığındaki iki terörist yakalandı! Jandarma kıyafeti giymişler
Saldırı hazırlığındaki iki terörist yakalandı! Jandarma kıyafeti giymişler İstanbul’da düzenlenen DEAŞ operasyonunda, saldırı için hazırlık yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ üyesinin yakalandığı bildirildi. Tacikistan uyruklu Fazıljon A. (37) ve Kırgızistan kökenli Zulfııa S.’nin (41) barındıkları evde ise jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı ile eylem talimatı içeren dijital malzeme bulundu.
1.04.2024 Gündem
İstihbarattan İstanbul'da kritik operasyon! Terör saldırısı hazırlığı yapan 2 DEAŞ’lı jandarma ve polis kıyafetiyle yakalandı
İstihbarattan İstanbul'da kritik operasyon! Terör saldırısı hazırlığı yapan 2 DEAŞ’lı jandarma ve polis kıyafetiyle yakalandı İstihbarat ve terörle mücadele ekiplerince İstanbul’da düzenlenen operasyonda, saldırı için hazırlık yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ üyesinin yakalandığı bildirildi. Orta Asya kökenli oldukları belirtilen hücre üyelerinin barındıkları evde ise jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı ile eylem talimatı içeren dijital malzeme bulundu.
1.04.2024 Gündem
Baharın coşkusunu yaşadılar: Adana Gençlik Merkezi Nevruzu kutladı
Baharın coşkusunu yaşadılar: Adana Gençlik Merkezi Nevruzu kutladı Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi baharın gelişini coşkuyla kutladı.
25.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimizin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum' dedi.
21.03.2024 Gündem
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri 21 Mart nevruz bayramı mesajları ile kısa, resimli nevruz sözleri günün anlam ve önemine istinaden sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Nevruz Bayramı, özellikle İran, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer bazı Orta Asya ülkelerinde kutlanan geleneksel bir bayramdır. 21 Mart'ta kutlanır ve baharın başlangıcını temsil eder. Fransızca kökenli olan "Nevruz" kelime "yeni gün" anlamına gelir. Binlerce yıldır çeşitli kültürlerde kutlanan Nevruz bayramına özel biz de anlamlı, umut ve coşku dolu, müjde içeren 21 Mart bahar bayramı mesajları derledik. İşte kısa, resimli nevruz sözleri…
21.03.2024 Gündem
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar kutlanılan ve çeşitlü kültürlerde farklı ritüellerle karşılanan bir müjdedir. Doğanın canlanması ve yenilenmesi anlamına gelir. Günlerin uzamasıyla birlikte baharı karşılamak isteyenler etkinlikler düzenler. Coşkulu bir hava vardır. Nevruz Bayramı'nda insanlar, sevdiklerinin bayramlarını kutlamak için mesajlar yayınlar. Biz de kır çiçekleriyle dolu, yazılı ve resimli 2024 Nevruz mesajlarını derledik.
21.03.2024 Gündem
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır? İlkbaharın gelişini temsil eden Nevruz Balkanlar ile Orta Asya arasındaki coğrafyada her yıl 21 Mart’ta kutlanır. Bahar ekinoksunun yaşandığı bugünde gündüz ve gece süreleri birbirine eşit olur. Nevruz'dan sonra gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Peki,  21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
19.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı iş birliğini artırmak, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karışan şebekeleri ele almak amacıyla Türkiye- ABD terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırıldı.
9.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
Cemre düştü mü 20 Şubat 2024? İlk cemre düşünce ne olur, hava ısınır mı? Cemre düşmesi nedir?
Cemre düştü mü 20 Şubat 2024? İlk cemre düşünce ne olur, hava ısınır mı? Cemre düşmesi nedir? Cemre düşünce ne olur, cemre düşmesi nedir? Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.  Orta Asya'dan Arap coğrafyasına, Çin'den Yunanistan'a pek çok kültürde, yılın neredeyse aynı günleri, cemrelerin düşerek ya da yükselerek havayı, toprağı ve suyu ısıttığı tarihler olarak kabul ediliyor. Peki, ilk cemre düşünce hava ısınır mı, kar mı yağar?
20.02.2024 Gündem
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi
14. MIXX Awards Türkiye jürisi belirlendi İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 14’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasının jüri üyeleri belli oldu. 5 Şubat’a kadar başvuruların yapılabileceği 14. MIXX Awards Türkiye ödülleri, 15 Nisan tarihinde düzenlenecek tören ile sahiplerine verilecek.
1.02.2024 Ekonomi
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır? İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle simgeledikleri yapı doğrultusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle söz konusu aile ve boy olduğu zaman daha da önemli hale geliyor. Bu kelimelerden biri olan oguş sözcüğü ise oymak şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda farklı Türk devletlerinde sınıflandırma yapılır. Örneğin urug finali anlamına gelir, boy kabile, budun millet ve il ise devlet şeklinde sınıflandırılır. Bundan sonra ise gelen oguş kelimesi oymak şeklinde öne çıkar.
1.02.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir?
Bozkurt Destanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Bozkurt Destanı Ne Anlatır, Özellikleri Nelerdir? Edebiyatta bulunan birçok farklı destan olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Destanlar genel olarak doğal destan ve yapay destan olarak iki farklı kategoride incelenmektedir. Bozkurt destanı aynı zamanda türeyiş destanı olarak da bilinmektedir. Bozkurt destanının bilinmekte olan bir diğer ismi ise Göktürk destanı olarak ifade edilebilir. 
23.01.2024 Eğitim
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı
Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı Bu yıl 70'si düzenlenen ve sporun en iyilerini belirleyen Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu oylamasında yarışacak adaylar, dev jürinin oyları ile belli oldu. Sporcular, en prestijli ödüller arasında gösterilen organizasyonda 2023'ün en büyüğü olabilmek için halktan destek arayacak.
21.12.2023 Şampiy10
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir?
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir? Özellikle biyoloji açısından ele alındığında Flora kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Genelde ise Türkiye'nin ya da herhangi bir şehrin Flora alanı veya bölgesi gibi cümleler dile getirilir. Bu durum o bölgeye özgü olan farklı canlı çeşitlerini ele alan bir yapı olarak değerlendirilebilir. Özellikle de farklı familyalara ait bitkilerin ve o bölgeye özgü olarak alana yayılmış hali şeklinde anlatmak mümkün olur. Bu sebepten dolayı böylesi bölgelerim büyük bir kısmı koruma alanı olarak da ele alınır.
16.12.2023 Eğitim
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor Dışişleri Bakanı Fidan 'ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz' dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.
14.12.2023 Gündem
49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar
49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar 49’uncusu düzenlenen “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül töreni bu yıl ilk kez simultane işaret dili ve sesli betimleme ile ekrana geldi.
4.12.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Orta Asya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orta asya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.