Örnek Sorular

Örnek Sorular

Son dakika örnek sorular haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan örnek sorular ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını örnek sorular haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Örnek Sorular

haberleri sayfasında son dakika yaşanan örnek sorular gelişmeleri de dahil olmak üzere 594 örnek sorular haberi bulunmuştur. Tüm örnek sorular haberleri aşağıda listelenmiştir.
8. Sınıf Ebob-Ekok: Ebob Ekok Problemleri, Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Ebob-Ekok: Ebob Ekok Problemleri, Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! EBOB EKOK konusu matematik dersinin bir konusudur. EBOB EKOK ile iki ya da daha fazla doğal sayının en büyük ortak böleni ile en küçük ortak katları bulunabilir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Doğrusal denklemler birinci dereceden denklemlerdir. Doğrusal denklemler koordinat sistemindeki çizgiler için tanımlanır. Denklem 1. dereceden homojen bir değişkene sahip olduğunda (yani yalnızca bir değişken), bu durumda tek değişkenli doğrusal denklem olarak bilinir. Bir doğrusal denklemin birden fazla değişkeni olabilir. Doğrusal denklemin iki değişkeni varsa, buna iki değişkenli doğrusal denklemler denir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin ögeleri, cümleyi oluşturan her bir unsurun genel adıdır. Cümle içinde ögeleri bulmak soru sorularak gerçekleşir. 8. sınıf Türkçe dersinin temel dil bilgisi konularından olan cümlenin ögeleri aynı zamanda lise geçiş sınavında en çok soru gelen konuların başında gelir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf çarpanlar ve katlar: Çarpanlar ve katlar olarak bilinen ifadeler, positif çarpan - bölendir. Doğal sayılar iki doğal sayının çarpımı şeklinde yazılmaktadır. Bunlardan biri diğer sayının çarpanı olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda asal sayının çarpanı böleni de olabilmektedir. Bölen sayı olarak tanımlanabilmesi için o sayının diğerini tam olarak bölmesi ve çarpması gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf basit makineler, gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan araç gereçler olarak tanımlanabilmektedir. Basit makineler 8 ana grupta toplanmaktadır. Bunlar arasında makaralar, kaldıraçlar, çıkrık ve basit makineler bulunmaktadır. Basit makine nedir? Sorusunun cevabını bularak konuyu daha iyi anlayabilmek mümkün olabilmektedir. Basit makine, tek kuvvet kullanan ve olabildiğince az parçadan oluşan aletlere denmektedir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Basınç Ölçümü, kapalı bir alandaki basıncı ölçmeye yönelik bir yöntemdir. Basınç ölçümünün ne olduğuna dair ayrıntılara girmeden önce basıncı tanımlayalım. Birim alana düşen dik kuvvet veya kapalı bir sıvı içindeki bir noktadaki gerilim, fizik bilimlerinde basınç olarak bilinir. Tabanında 84 inç karelik bir alana sahip 42 kiloluk bir kutunun zemine uyguladığı kuvvet, kuvvetin uygulandığı alana bölünmesine veya inç kare başına yarım pounda eşittir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Rasyonel Sayılar: Matematik Rasyonel Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Rasyonel Sayılar: Matematik Rasyonel Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf rasyonel sayılar, matematik dersinin en önemli bölümü olarak çalışılmaktadır. Pozitif rasyonel sayılar ve negatif rasyonel sayılar olarak bilinen tam sayılardır. Tam sayılar temel matematik işlemlerinde pay ve payda olarak görülmektedir. Rasyonel sayılarla işlem yapabilmek için kuralları bilmek gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Oran Orantı: Matematik Oran-Orantı Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Oran Orantı: Matematik Oran-Orantı Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Öğrencilerin en zorlandığı konular içerisinde oran ve orantı gelir. Ancak bu konuda öğrenildikten sonra kolayca işlem yapma imkanı elde edebilir. Çünkü özellikle farklı matematik problemleri ve sınavlar üzerinden yaygın çıkan konular içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cebir, sayılar, şekiller ve harflerle ilgilenen özel bir matematik dalıdır. Matematik kavramlarını her yerde, her gün, hemen hemen her durumda kullanırız. Cebirsel ifadeler, sayıların gerçek değerlerini belirtmeden harf veya alfabe kullanarak ifade etme fikridir. Cebirin temelleri bize bilinmeyen bir değerin x, y, z vb. harflerle nasıl ifade edileceğini öğretir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf aynalar konusu önemlidir ve ayrıntılarıyla açıklanması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle ayna nedir? Bilinmesi gerekmektedir. Ayna sözlük anlamı olarak, ışığı yansıtan, nesnelerine görüntüsünü veren arkası sırlı ve cilalı cam ayna olarak ifade edilmektedir. Ayrıca Denizcilikte, küreğin ucunda bulunan yassı bölüm de ayna olarak tanımlanmaktadır. 7. Sınıf aynalar konusu Fen bilimleri ders konusudur. Gözgü olarak da tanımlanan aynaların birden çok çeşidi bulunmaktadır. Aynalar, Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında Fen Bilimleri konusu kapsamında bulunmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Anlatım Bozuklukları: Anlatım Bozuklukları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Anlatım Bozuklukları: Anlatım Bozuklukları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Anlatım bozuklukları, 7. sınıf Türkçe dersi konusudur. Anlatım bozuklukları konusunda hem öğrenci sınav sorularına yönelik hazırlanırken hem de günlük hayatında anlamsal ve yapısal bakımından daha doğru cümleler kurarak kendini daha iyi ifade etmesi sağlanır. Anlatım bozuklukları yalnızca sözlü anlatımda değil yazılı anlatımda da karşımıza çıkabilmektedir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Oran, benzer veya farklı iki miktarın bölünerek karşılaştırılmasının matematiksel bir ifadesidir. Bu ifade orantıdan yüzdeye dönüştürme yöntemiyle ifade edilebilir. ':' sembolü ile gösterilir. Örneğin 2:3, 5:6, 3:7 vb. oranlardır. Ayrıca '/' sembolüyle de temsil edilir. Dolayısıyla oran temelde bir tür bölme yöntemidir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematikte sayılar farklı türlere ayrılabilir: gerçek sayılar, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar vb. Ondalık sayılar da bunların arasında yer alıyor. Tam sayı ve tam sayı olmayan sayıları temsil etmenin standart biçimidir. Bu yazımızda “ Ondalık Sayılar ”ı, türlerini, özelliklerini ve ondalık sayıların basamak değeri gösterimini birçok çözümlü örnekle detaylı olarak ele alacağız.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Kümeler: Matematik Kümeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Kümeler: Matematik Kümeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Küme Teorisi, kümeleri ve özelliklerini öğrendiğimiz matematiksel mantığın bir dalıdır. Küme, nesnelerin veya nesne gruplarının bir koleksiyonudur. Bu nesnelere genellikle bir kümenin elemanları veya üyeleri denir. Örneğin bir futbol takımındaki oyunculardan oluşan bir grup bir kümedir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Açılar: Açılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Açılar: Açılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! İki ışın ortak bir noktada birleştiğinde bir açı oluşur. Buradaki ortak noktaya düğüm veya köşe adı verilir ve iki ışına da açının kolları denir. Açı ' ∠ ' sembolüyle temsil edilir. Açı kelimesi Latince Angulus kelimesinden gelmektedir. Açı genellikle bir iletki kullanılarak derece cinsinden ölçülür. 30°, 45°, 60°, 90°, 180° dereceleri burada farklı açıları gösterir. Açı türleri açıların derece cinsinden değerlerine dayanmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Öğrenciler için ilköğretim noktasında karmaşık gelen konular içerisinde kesirler yer alır. Ancak bir kere öğrenildiği zaman aslında bakılsa kolay şekilde yapılan bir çözüme sahiptir. Bu doğrultuda pay ve paydadan oluşan kesirler, toplama ve çıkarma ile bölme veya çarpma üzerinden işlem imkanı vermektedir. Günümüzde birçok farklı sınavda ya da testlerde çıkan konular arasında yer alır. Bu bağlamda 5. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında kesir konuları öğretilmektedir.
26.12.2023 Eğitim
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Milli Mücadele: Milli Mücadele Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Milli mücadele ülkemizin tarihi açısından önemli bir dönemdir. Eğitim sisteminde bu konu ilk kez 4. sınıfta Sosyal bilimler dersinde işlenir.
25.12.2023 Eğitim
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Dünyanın Katmanları: Dünyanın Katmanları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
3. Sınıf Dünyanın Katmanları: Dünyanın Katmanları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünyanın katmanları 3.sınıfta Fen Bilgisi dersi içerisinde işlenmekte olan bir konudur. Dünyanın dışarıdan içeriye doğru bir takım katmanlardan oluştuğunu söylemek mümkün olmaktadır. Yer kabuğu, tüm gezegeni kaplayan üzerinde yaşadığımız yerdir. Katmanlar ise dışarıdan içeriye doğru; yer kabuğu, manto, dış çekirdek ve iç çekirdek olarak ifade edilebilmektedir. 
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Saatler: Saatler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 2. sınıf saatler konusu, eğitim sürecinde büyük önem taşımaktadır. Zaman ölçüm aracı saattir, saat süreleri ise tam/yarım/çeyrek gibi detaylarla ifade edilmektedir. Çocukların en kolay öğrenebileceği şekilde görsel ve işitsel olarak eğlendirirken öğretilebilmektedir. Zaman olarak saat tanımı ile araç olarak saat tanımı farklı ifadelerdir.
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Günlük hayatımızda alış veriş yaparken para kullanılmaktadır. Bu bağlamda her ülkenin kullanmış olduğu para birimi farklıdır. Türkiye de TL yani Türk Lirası para birimi olarak kullanılmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Eldesiz Toplama İşlemi: Eldesiz Toplama Nasıl Yapılır? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Eldesiz Toplama İşlemi: Eldesiz Toplama Nasıl Yapılır? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 2.sınıf matematik ders müfredatında eldeli ve eldesiz toplama işlemleri de bulunmaktadır. Problemlerde yapılması gereken işlemler sıralamaları ile en uygun şekilde belirtilir. Matematiğin temelini oluşturan 4 işlem içerisinde yer alan toplamada kullanılan eldesiz toplama işlemi ile çeşitli toplama problemleri çözülebilir.
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Eldeli Toplama İşlemi: Eldeli Toplama Nasıl Yapılır? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Eldeli Toplama İşlemi: Eldeli Toplama Nasıl Yapılır? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! İlkokula başlayan öğrenciler doğal sayılar ile toplama ve çıkarma işlemlerini yapmayı öğrenir. 2. sınıf öğrencileri, bu konuyu matematik dersinde eldeli toplama olarak öğrenmeye başlar. Bu işlemleri yapan öğrenciler ilk başlarda biraz zorlansalar dahi, mantığını kavradıkları zaman kolay ve hızlıca eldeli toplama işlemini yapabilirl
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Çarpma İşlemi: Çarpma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Çarpma İşlemi: Çarpma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematikte çarpma, iki veya daha fazla sayının çarpımını hesaplama işlemidir. İşlemin temel açıklaması, bir sayının başka bir sayıya göre tekrar tekrar toplanmasıdır. Örneğin 2'yi 3 ile çarpıyorsak bu, 3'ün kendisine iki kez eklenmesi anlamına gelir, yani 3 + 3 = 6. Bu, çocukların sayıları çarpması için basit bir tekniktir.
25.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Örnek Sorular ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki örnek sorular haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.