Öncelik

Öncelik

Son dakika öncelik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öncelik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öncelik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öncelik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öncelik gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.505 öncelik haberi bulunmuştur. Tüm öncelik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Işıkhan açıkladı: Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı
Bakan Işıkhan açıkladı: Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara verilecek hibe desteği için başvuruların başladığını açıkladı.
18.09.2024Gündem
Adana'da okullar açıldı güvenlik ve temizlik sorunu yeniden gündemde
Adana'da okullar açıldı güvenlik ve temizlik sorunu yeniden gündemdeEğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin yeni yönetimi 17. Basın Buluşmasını Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
13.09.2024Adana
Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını Sakarya'dan karşılayacağız
Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını Sakarya'dan karşılayacağızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin petrol üretiminin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Üretimi arttırırken, mutlaka senede 2-3, 3-4 tane yeni keşif için kuyu kazma hedefimiz var." dedi. Bakan Bayraktar, "2026'nın ortasında günlük 20 milyon metreküp üretime çıkacağız. Dolayısıyla 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla Sakarya'dan karşılamış olacağız" diye konuştu.
11.09.2024Ekonomi
Sadio Mane bombası! Süper Lig devi Suudi Arabistan'a gidip transferi bitirdi
Sadio Mane bombası! Süper Lig devi Suudi Arabistan'a gidip transferi bitirdiYaz transfer döneminde yaptığı Immobile, Rafa Silva ve Paulista gibi flaş transferlerle sezona çok hızlı giren Beşiktaş bir büyük hamleye daha hazırlanıyor.
9.09.2024Beşiktaş
Erdoğan'dan teğmenler için ilk açıklama: Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım
Erdoğan'dan teğmenler için ilk açıklama: Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulları mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak ant içen teğmenlerle ilgili tartışmayı, ilk kez partisinin MKYK toplantısında değerlendirdi.
5.09.2024Gündem
Türk gencin başarısı: 10 finalistten biri oldu
Türk gencin başarısı: 10 finalistten biri olduDiyarbakırlı 19 yaşındaki lise öğrencisi Bejan Tekay, yaşıtlarının hayatları ve toplum üzerinde değişim yaratan bir öğrenciye her yıl verilen 100 bin dolar değerindeki 2024 yılı Chegg.org Küresel Öğrenci Ödülü için 10 finalistten biri oldu.
4.09.2024Yaşam
Geleceğin Mühendisleri, dijital pazarlama iletişimi sektörüyle buluşuyor
Geleceğin Mühendisleri, dijital pazarlama iletişimi sektörüyle buluşuyorİnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından 2015 yılında başlatılan “UniChallenge Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı”, Tech versiyonuyla altıncı kez düzenleniyor.
3.09.2024Yaşam
Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti
Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiŞanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Gülpınar, görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.
2.09.2024Gündem
30 Ağustos programı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk'ün zaferler ayı ağustostur
30 Ağustos programı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk'ün zaferler ayı ağustosturCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Zafer Bayramı Özel Konseri"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölümü öldüren cesaret abidelerinden devraldığımız emaneti şanla taşımaya devam edeceğiz. Ağustos ayı tarihimizde Türk'ün zaferler ayı olarak bilinir. 4 gün önce milletimize Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin sene-i devriyesini kutladık. Aynı gün Büyük Taarruz'un yıldönümünü andık" dedi.
30.08.2024Gündem
Bakan Fidan'dan vize serbestisi açıklaması: Sadece 6 kriter kaldı
Bakan Fidan'dan vize serbestisi açıklaması: Sadece 6 kriter kaldıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Vize serbestisiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 66 kriteri tamamladık, geriye sadece 6 kriter kaldı. Bunların da tamamlanması için, ilgili kurumlarımızla hep birlikte çalışıyoruz" dedi.
29.08.2024Gündem
Plan-S, dört uydusunu daha uzaya gönderdi
Plan-S, dört uydusunu daha uzaya gönderdiAnkara'da Temmuz 2021'de kurulan yerli uzay girişimi Plan-S, dört uydusunu daha uzaya gönderdiğini duyurdu. Vandenberg Uzay Üssü'nden fırlatılan IoT uydularıyla şirket, çıktığı yatırım turuyla da teknolojik kapasitesini artırmayı hedefliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Plan-S'in Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan açıklamasında "İlk uydumuzu 2022 yılında gönderdik ve bu beş uyduda birçok şeyi öğrenip tecrübe ettik. Bugün artık ticari hizmet vereceğimiz dört Connecta IoT uydumuzu uzaydaki yörüngelerine yerleştirdik ve artık hizmet sunmaya hazırız" dedi.
27.08.2024Gündem
Adana'da Firmalar artık sera gazı emisyonlarını güvenilir bir şekilde hesaplayabiliyor
Adana'da Firmalar artık sera gazı emisyonlarını güvenilir bir şekilde hesaplayabiliyorAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, geleceğin sürdürülebilir dünyası için bir katkı daha sundu. Bölge tarafından geliştirilen ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanan yazılım ile firmalar artık sera gazı emisyonlarını güvenilir bir şekilde hesaplayabiliyor.
20.08.2024Adana
Bakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyor
Bakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İstanbul'un 39 ilçesinde risk analizlerimizi tamamladık ve gördük ki bu şehirdeki toplam ev sayısının beşte biri, yani yaklaşık 1,5 milyon ev sağlıksız durumda. Olası bir depremde 600 bin konutun ilk dakikalar itibarıyla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Yani yaklaşık 2,5 milyon insanımız çok ciddi risk altında yaşıyor" dedi.
16.08.2024Gündem
Hizbullah, İsrail'e drone sürüsüyle saldırdı! Askeri üssü vurdu
Hizbullah, İsrail'e drone sürüsüyle saldırdı! Askeri üssü vurduHizbullah, , İsrail'e bir kamikaze drone sürüsüyle saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail basını, kamikaze silahlı insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğunu yazdı.
6.08.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyorCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel öncelik olarak gördüğümüz enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Haziran ile başlayan dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyor." ifadesini kullandı.
5.08.2024Ekonomi
(MEB il içi tayin 2024) İl içi atama sonuçlarını açıklayan iller hangileri, il içi atama sonuçlarına nasıl bakılır?
(MEB il içi tayin 2024) İl içi atama sonuçlarını açıklayan iller hangileri, il içi atama sonuçlarına nasıl bakılır?İsteğe bağlı 2. il içi atama sonuçları tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il içi atama başvuruları 23-26 Temmuz tarihleri arasında MEBBİS ve e-Devlet üzerinden alınmıştı. MEBBİS üzerinden açıklanacak olan il içi atama 2.tayin sonuçları merakla sorgulanıyor. Peki, İl içi atama sonuçlarını açıklayan iller hangileri, il içi atama sonuçlarına nasıl bakılır? İşte MEB il içi tayin 2024 hakkında merak edilen detaylar…
30.07.2024Gündem
Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi yayımlandı! Yeni fon kuruluyor
Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi yayımlandı! Yeni fon kuruluyorCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dört yıllık Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi ile ilgili genelgenin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Genelgede yer alan eylem planına göre Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında bir ‘sosyal etki fonu’ kuruluyor. Ayrıca ‘sosyal etki tahvilleri’ ve ‘mavi bonolar’ı kullananlara da teşvik verilecek.
30.07.2024Gündem
MGK sonrası 9 maddelik bildiri: Suriye terörden arındırılmalı
MGK sonrası 9 maddelik bildiri: Suriye terörden arındırılmalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası 9 maddelik MGK Bildirisi yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
18.07.2024Gündem
Gaziantep Şehitkamil’de asfalt seferberliği
Gaziantep Şehitkamil’de asfalt seferberliğiŞehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın başlattığı asfalt seferberliği ile ilçe genelinde bozuk yollar düzeltilirken, yeni yollar da asfaltla buluşturuldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, Şehitkamil’de her sokağın, her caddenin yenileneceğini belirterek, “Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede 40 bin ton asfalt döktük. Söz verdiğimiz gibi Şehitkamil’i hep birlikte tüm imkanlarımızla yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” dedi.
16.07.2024Gaziantep
NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin kazanımları! Sonuç bildirgesi sonrası belli oldu
NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin kazanımları! Sonuç bildirgesi sonrası belli olduNATO’nun Washington’da yapılan zirvesinde Sonuç Bildirgesi açıklanırken, Türkiye’nin önem verdiği birçok konunun zirvenin sonuç bildirgesine yansıdığı görüldü. Diplomatik kaynaklar NATO’nun 2025'ten sonra yapılacak ilk zirvesinin Türkiye’de yapılacağına dikkat çekerken, Türkiye’nin öncelik verdiği NATO’nun terörizmle mücadeledeki katkıları ve izleyeceği strateji hakkındaki belgenin güncellendiğini belirtti. Ayrıca yine Türkiye’nin önceliklerinden olan müttefiklerin birbirlerine yaptırım uygulamamaları gerektiği yönünde Vilnius Zirvesi’nde alınan karar yeniden teyit edildi.
11.07.2024Gündem
Adana sıcağında çalışmalar son sürat devam ediyor! 9 mahallede start verildi
Adana sıcağında çalışmalar son sürat devam ediyor! 9 mahallede start verildiSeyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşlar için sorun oluşturan yolların asfalt serme, bakım ve onarım işlemlerine hızlı başladı. Öncelik durumuna göre tespit edilen 9 mahallede asfalt mesaisinin gerçekleştiğini belirten Başkan Oya Tekin, Seyhan’ın yollarını modern hale getirmeye kararlı olduklarını söyledi.
9.07.2024Adana
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından 11 kentte 276 bin konut ve iş yerinde inşa çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Şu ana kadar 76 bin yuvamızı, vatandaşlara teslim ettik. Amacımız, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini sağlamak olacak. 2025 yılı sonuna geldiğimizde deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz” dedi.
7.07.2024Gündem
714 kooperatif için 97 milyon lira hibe desteği sağlandı
714 kooperatif için 97 milyon lira hibe desteği sağlandıKooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında 5 yılda 714 kooperatif için yaklaşık 97 milyon liralık hibe desteği sağlandı.
6.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Öncelik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öncelik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.