Ölümcül

Ölümcül

Son dakika ölümcül haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ölümcül ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ölümcül haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölümcül

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölümcül gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.461 ölümcül haberi bulunmuştur. Tüm ölümcül haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi…
Lilith ne demek, efsaneye göre Lilith nedir ve kimdir? Kızıl saçlı kadın Lilith efsanesi… Lilith; kızıl saçlı bir kadın olarak tasvir edilir. Lilith, mitolojilerin karanlık ve gizemli dünyasında önemli bir figür olarak varlığını sürdürüyor. İbrani mitolojisinde, Adem'in eşi olarak belirtilen ve ardından yaratılış hikayesindeki yerinden kovulan Lilith, zaman içinde çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda farklı şekillerde tasvir edilmiştir. Bazı geleneğe göre, Lilith'in isyanı ve ayrılışı, insanlığın evriminde önemli bir rol oynar; diğerlerine göre ise, bir lanetlenmişlik hikayesi olarak anlatılır.
17.04.2024 Yaşam
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı İlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Seçimin galibi demokrasimizdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Seçimin galibi demokrasimizdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır." dedi.
1.04.2024 Gündem
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir
Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir Tüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.
26.03.2024 Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Yemekten sonra çay içenlere Prof. Dr. Canan Karatay'dan ölümcül uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...
Yemekten sonra çay içenlere Prof. Dr. Canan Karatay'dan ölümcül uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki... Kansızlık, kanda bulunan hemoglabin adlı proteinin normal seviyenin altına inması ve alyuvar sayısındaki azalmayla ortaya çıkar. Türk toplumunda da oldukça sık görülür. Bu yüzden sürekli uyku hali ve yorgunluk ortaya çıkar. İstenmeyen bu sonuçların nedenini Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Salgına dönmüş bu durumla ilgili yeni bir uyarıda bulundu.
26.02.2024 Yaşam
Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısını öldüren ev sahibi için istenen ceza belli oldu
Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısını öldüren ev sahibi için istenen ceza belli oldu Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar'ı kira zammı nedeniyle çıkan tartışmada öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ertuğrul Öztunç hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Öztunç'un 'kasten öldürme' ile 'ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak' suçundan müebbet ve 3 yıla kadar hapsi istendi.
1.02.2024 Gündem
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor ABD’nin Alabama eyaletinde Kenneth Smith'in ilk kez nitrojen gazıyla idam edilmesinin ardından, Ohio eyalet yetkilileri de aynı idam uygulamasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu.
31.01.2024 Dünya
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "X hastalığına karşı hazır olun" uyarısında bulunarak, ülkelerin bu ortak düşmanı ele almak için mayıs ayına kadar pandemi anlaşmasına varmalarını umduğunu dile getirdi. Söz konusu açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca yaptığı açıklamada “Arzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun.” İfadesini kullandı.
24.01.2024 Gündem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem Kırgızistan’ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
22.01.2024 Gündem
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması!
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması! X virüsünün Covid 19'dan 20 kat daha ölümcül olduğunu açıklayan DSÖ alarm durumuna geçti. Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda en önemli panel konusu olan X hastalığı hakkında da araştırmalar başladı. Dünya henüz Covid riskini tam olarak atlatamamışken X hastalığının belirtileri de görülmeye başlandı. Peki X hastalığı nedir? X virüsü belirtileri nelerdir? X hastalığı Türkiye'de görüldü mü? İşte detaylar...
22.01.2024 Sağlık
Başarı İle İlgili Sözler! Başarıyla Alakalı Kısa, Uzun, En Güzel Cümleler...
Başarı İle İlgili Sözler! Başarıyla Alakalı Kısa, Uzun, En Güzel Cümleler... Her İnsan hayata, hayatta neyin mümkün olduğuna ve neler yapılabileceğine dair meraklı bir hayranlıkla başlar. Herkesin hayalleri vardır. Herkesin umutları ve özlemleri, tutkuları ve düşünceleri vardır.
22.01.2024 Gündem
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek 2017'den beri öleceği günü bekledi, infaz günü geldiğinde damarlarına sokulan iğneler 1 saat can çekişmesine neden oldu. Ölmediği için infazı ertelenen Kenneth Smith, 25 Ocak'ta şimdi ise daha önce hiç denenmemiş ve insanlık dışı olduğu ifade edilen bir yöntemle infaz edilecek. Peki, idam mahkûmunu nasıl bir son bekliyor?
21.01.2024 Dünya
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
18.01.2024 Gündem
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor!
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor! Böbrek taşı düşürenlerin bildiği o ölümcül ağrı için başvurmadık yol bırakmayanların çaresi bu ottaymış meğer. İşte taş, kum bırakmayan o ot...
12.01.2024 Yaşam
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir Dünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Sağlık
Kar Kardeşliği filmi gerçek mi? Kar Kardeşliği filminin gerçek hikayesi nedir? İşte Kar Kardeşliği hikayesi
Kar Kardeşliği filmi gerçek mi? Kar Kardeşliği filminin gerçek hikayesi nedir? İşte Kar Kardeşliği hikayesi Kar Kardeşliği gerçek mi? Bir uçağın And Dağlarının orta yerine düşmesinin ardından, hayatta kalan yolcular evlerine dönmek için güçlerini birleştirmesini ve birbirlerine ümit kaynağı olmasını anlatan filmin hikayesi dikkatleri üzerine çekti. Peki, Kar Kardeşliği hikayesi gerçek mi kurgu mu? İşte Kar Kardeşliği filmi gerçek hikayesi…
6.01.2024 Televizyon
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ölümcül ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölümcül haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.