Ölüm Yıldönümü

Ölüm Yıldönümü

Son dakika Ölüm yıldönümü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ölüm yıldönümü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ölüm yıldönümü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölüm Yıldönümü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölüm yıldönümü gelişmeleri de dahil olmak üzere 397 ölüm yıldönümü haberi bulunmuştur. Tüm ölüm yıldönümü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı 14 Mart, Türkiye'de Tıp Bayramı'nın kutlandığı bir gün. Tıp Bayramı, özellikle sağlık çalışanları ve hekimler için büyük bir anlam taşıyor. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, mesleklerinin önemini vurgulamak için yoğun çalışma temposuna rağmen, başkalarının hayatını kurtarmak için verdikleri özverili çabaları onurlandırmak amacıyla kutlanan 14 Tıp Bayramı’nın tarihçesi sorgulanıyor. Peki, Tıp Bayramı nedir, Tıp Bayramı neden 14 Mart?
14.03.2024 Gündem
Uğur Mumcu sözleri ve ölüm yıldönümü mesajları! Resimli Uğur Mumcu’nun Atatürk, hukuki, milliyetçilik sözleri ile Uğur Mumcu’yu anma mesajları
Uğur Mumcu sözleri ve ölüm yıldönümü mesajları! Resimli Uğur Mumcu’nun Atatürk, hukuki, milliyetçilik sözleri ile Uğur Mumcu’yu anma mesajları Uğur Mumcu ölümünün 31. Yılında anılıyor. Ankara'da, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 31 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Biz de onu anmak isteyenler için Uğur Mumcu sözleri ve Uğur Mumcu ölüm yıldönümü mesajları derledik. İşte Resimli Uğur Mumcu’nun Atatürk, hukuk sözleri ile Uğur Mumcu’yu anma mesajları
24.01.2024 Gündem
Hrant Dink ölümünün 17. yılında anıldı
Hrant Dink ölümünün 17. yılında anıldı AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için 17'nci ölüm yıldönümü nedeniyle saldırıya uğradığı Sebat apartmanının önünde anma töreni düzenlendi.
19.01.2024 Gündem
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da
Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızın ve "Safahat" adlı eserinin yazarı olarak, milletimizin bağımsızlık mücadelesine katkı sunmuştur. Şiirleri ve sözleriyle, milletimizin duygularını en saf ve etkileyici biçimde ifade etmiş, istiklal mücadelesinin ruhunu yansıtmıştır. Bugün, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü. Türk milleti, büyük şairin manevi mirasına sahip çıkarak, minnet duygularını ifade etmekte ve onun eserleri aracılığıyla milli duygularını canlı tutmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yıl dönümünde, onun emanet ettiği milli değerlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor ve onu anmak isteyenler için Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri derledik. Peki, Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır?
27.12.2023 Gündem
10 Kasım okullar tatil mi, okullar 10 Kasım'da yarım gün mü? Cuma günü yoklama alınacak mı, ders işlenecek mi?
10 Kasım okullar tatil mi, okullar 10 Kasım'da yarım gün mü? Cuma günü yoklama alınacak mı, ders işlenecek mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da tüm yurtta saygı ve sevgiyle anılırken Ulu Önder’in ölüm yıldönümünde resmi tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Öğrenciler ve veliler arama motorlarına yönelerek 10 Kasım'da okullar tatil mi, okullar 10 Kasım Cuma yarım gün mi? 10 Kasım okul var mı, okullar 10 Kasım Cuma açık mı? Sorularının yanıtını araştırıyor.
6.11.2023 Gündem
Ailesi Civan Canova'nın vasiyetini yerine getirdi
Ailesi Civan Canova'nın vasiyetini yerine getirdi 20 Ağustos 2022 tarihinde hayatını kaybeden Oyuncu Civan Canova’nın vasiyeti ailesi tarafından yerine getirildi. Sergisi 'Damlalar'ı tamamlayamayan sanatçının kazandığı gelir LÖSEV’e bağışlandı.
20.10.2023 Magazin
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Süleyman Çakır gerçekte kimdir? 8 Nisan Süleyman Çakır ölüm yıldönümü! Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır nasıl öldü, kaçındı bölümdü?
Süleyman Çakır gerçekte kimdir? 8 Nisan Süleyman Çakır ölüm yıldönümü! Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır nasıl öldü, kaçındı bölümdü? Fenomen dizi karakteri Süleyman Çakır ölüm 19’uncu yıl dönümünde sosyal medyada yine gündem oldu. Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan dizilerinden olan Kurtlar Vadisi karakteri Süleyman Çakır 19 yıl önce ölerek diziden çıkartılmıştı. Süleyman Çakır'ın ölümünde sonra gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştu. Peki, Süleyman Çakır kimdir, ne zaman, nasıl öldü? Süleyman Çakır’ın ölümü kaçıncı bölüm, Kurtlar Vadisi Süleyman Çakır’ın ölüm tarihi ne, mezarı nerede?
8.04.2023 Televizyon
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne?
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne? İsmail Cem kimdir, nereli, neden öldü? Sorularının yanıtı İsmail Cem’in ölüm yıldönümü nedeniyle merak ediliyor. Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, Türkiye Üzerine, 12 Mart, TRT'de 500 Gün, Siyaset Yazıları, Gelecek İçin Denemeler ve Mevsim eserlerinin yazarı, aynı zamanda 55, 56 ve 57. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan İsmail Cem 24 Ocak 2007’te hayatını kaybetti. İşte İsmail Cem hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Gündem
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar?
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Mevlana, 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenleriyle anılıyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyadan milyonlarca kişinin törenlere katılması beklenirken tören programı, bilet fiyatları ve Mevlana ile Şeb-i Arus ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, 2022 Şeb-i Arus ne zaman? Konya Şeb-i Arus törenleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Şebi Arus ne demek, ne anlama geliyor? Mevlana’yı Anma Etkinlikleri ve Şeb-i Arus tören programı hakkında tüm bilgiler…
7.12.2022 Kültür Sanat
16 Kasım Ahmet Kaya’ya ne oldu, ölüm yıldönümü mü? Ahmet Kaya nerede, hangi yıl ve nasıl öldü? Kaya’nın ölüm tarihi ve saati!
16 Kasım Ahmet Kaya’ya ne oldu, ölüm yıldönümü mü? Ahmet Kaya nerede, hangi yıl ve nasıl öldü? Kaya’nın ölüm tarihi ve saati! Ahmet Kaya ölümünün 22’nci yılında anılıyor.  28 Ekim 1957 doğumlu olan Ahmet Kaya, bugün yaşasaydı 65 yaşında olacaktı. Peki, Ahmet Kaya nerede, hangi yıl ve nasıl öldü? 16 Kasım Ahmet Kaya ne oldu?
16.11.2022 Magazin
Spor camiasından 10 Kasım mesajları
Spor camiasından 10 Kasım mesajları Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 84'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle spor camiası; resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden anma mesajları yayımladı.
10.11.2022 Şampiy10
Anıtkabir saat kaça kadar açık 10 Kasım, Anıtkabir açık mı? İşte Anıtkabir 10 Kasım ziyaret saatleri ve Anıtkabir programı!
Anıtkabir saat kaça kadar açık 10 Kasım, Anıtkabir açık mı? İşte Anıtkabir 10 Kasım ziyaret saatleri ve Anıtkabir programı! Anıtkabir ziyaret saatleri 10 Kasım araması başladı. Anıtkabir 10 Kasım kaça kadar açık, 10 Kasım Anıtkabir açık mı? sorularına Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle günün ilk saatleriyle birlikte yanıt aranıyor. 10 Kasım'da Atatürk'ü Anma vesilesiyle 10 Kasım'da törenler çoğunlukla Anıtkabir’de yapılıyor. İşte 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri…
10.11.2022 Gündem
10 Kasım bankalar açık mı, kapalı mı? Bugün resmi tatil mi, bankalar 10 Kasım çalışıyor mu?
10 Kasım bankalar açık mı, kapalı mı? Bugün resmi tatil mi, bankalar 10 Kasım çalışıyor mu? Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da tüm Türkiye yas tutarken, bankalarda işi olan vatandaşlar aynı zamanda 10 Kasım’da bankaların çalışma saatini sorguluyor. Peki, 10 Kasım bankalar açık mı, bankalar 10 Kasım’da kapalı mı, çalışıyor mu?
10.11.2022 Gündem
10 Kasım Atatürk'ü anma mesajları resimli 10 Kasım sözleri! Yeni, anlamlı, duygulu, Atatürk’ün 84. Ölüm yıldönümü mesajları ve sözleri!
10 Kasım Atatürk'ü anma mesajları resimli 10 Kasım sözleri! Yeni, anlamlı, duygulu, Atatürk’ün 84. Ölüm yıldönümü mesajları ve sözleri! 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajları ve sözleri günün anlam ve önemine istinaden araştırılıyor. 10 Kasım 1938'de saat 9'u 5 geçe hayata veda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu sene de tüm yurtta özlem, saygı ve minnetle anılacak. İşte Yeni, anlamlı, duygulu, Atatürk’ün 84. Ölüm yıldönümü mesajları ve 10 Kasım sözleri…
10.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar’ı andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar’ı andı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özdemir Bayraktar’ı dar-ı bekaya irtihalinin yıl dönümünde rahmetle, hasretle yâd ediyorum” dedi.
18.10.2022 Siyaset
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı! Usta oyuncu Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. Sık sık babasına duyduğu özlemi dile getiren Derya Şensoy, babasını ölüm yıl dönümünde andı. Şensoy'un mezarını ziyaret eden Derya Şensoy, fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Derya Baykal da eski eşine duyduğu özlemi sosyal medyadan paylaştığı kare ile dile getirdi.
31.08.2022 Magazin
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı!
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı! Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün üzerinden 39 yıl geçti. "Çile", "Kaldırımlar", "Örümcek Ağı" adlı şiirleri ile bilinen, Türk edebiyatında Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip ikinci kişi olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı merak ediliyor. Peki, Necip Fazıl Kısakürek kimdir, nereli? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri, kitapları ve oyunları!
25.05.2022 Kültür Sanat
İstismar sebebiyle intihar etmişti! Tacizcisi tahliye oldu
İstismar sebebiyle intihar etmişti! Tacizcisi tahliye oldu Üniversiteli Emre Yıldır’a 9 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunan ve intiharına sebep olan akrabası Vedat Tarhan’a 26 yıl hapis cezası verilmişti. Fakat Vedat Tarhan’ın sessiz sedasız tahliye edildiği ortaya çıktı. Emre Yıldır’ın ablası, “Tahliye ile bir kez daha yıkıldık” dedi.
22.04.2022 Yaşam
Turgut Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı
Turgut Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 29'uncu yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine çok sayıda siyasetçi katılırken eşi Semra Özal, "Bu acı hiç bitmiyor, her gün daha da artıyor" dedi.
17.04.2022 Siyaset
Muhsin Yazıcıoğlu sözleri! Ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları!
Muhsin Yazıcıoğlu sözleri! Ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları! Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri, ölüm yıldönümünde onu anmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13'üncü yılında anılıyor. Yazıcıoğlu’nun hayatı 55 yaşında şüpheli bir helikopter kazası ile son buldu. Biz de haberimizde ölümünün 13. yılında kısa, uzun, resimli, Muhsin Yazıcıoğlu anma sözleri ve mesajları derledik. İşte Muhsin Yazıcıoğlu sözleri…
25.03.2022 Gündem
Aşık Veysel sözleri ve şiirleri! Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel Türkülerinde geçen sözler: Uzun ince bir yoldayım, bu bendeki aşk olmazsa, kara toprak…
Aşık Veysel sözleri ve şiirleri! Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel Türkülerinde geçen sözler: Uzun ince bir yoldayım, bu bendeki aşk olmazsa, kara toprak… Aşık Veysel sözleri ile ilgili yapılan aramalar Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü nedeniyle gündem oldu. ‘Büyük Halk Ozanı’ Aşık Veysel 21 Mart 1973 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde yaşamını yitirdi. Ardından ise birbirinden anlamlı, derin sözleri olan şiirler, sözler ve türküler bıraktı. Aşık Veysel'in türkülerinde geçen en güzel sözleri ise ölüm yıldönümü vesilesiyle derledik. Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel sözleri…
21.03.2022 Gündem
Tıp Bayramı ilk ne zaman kutlanmaya başladı, nasıl ilan edildi? 14 Mart Tıp Bayramının tarihçesi, tıp bayramı neden kutlanır?
Tıp Bayramı ilk ne zaman kutlanmaya başladı, nasıl ilan edildi? 14 Mart Tıp Bayramının tarihçesi, tıp bayramı neden kutlanır? Sağlık emekçilerinin sorunlarına yönelik farkındalığın artması, bilime sundukları katkı nedeniyle ödüllendirildikleri Tıp Bayramının kökeni 1919 yılına kadar dayanıyor. Peki, tıp bayramı neden kutlanır? Tıp Bayramı ilk ne zaman kutlanmaya başladı, nasıl ilan edildi? İşte 14 Mart Tıp Bayramının tarihçesi…
14.03.2022 Sağlık
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ölüm Yıldönümü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölüm yıldönümü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.