Gazete Vatan Logo
Magazin Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!

Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. Sık sık babasına duyduğu özlemi dile getiren Derya Şensoy, babasını ölüm yıl dönümünde andı. Şensoy'un mezarını ziyaret eden Derya Şensoy, fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Derya Baykal da eski eşine duyduğu özlemi sosyal medyadan paylaştığı kare ile dile getirdi.

Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!

Türk tiyatrosunda hem tulûat hem de orta oyunu geleneğini bir arada sergileyen oyunculardan biri olan ve Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralan Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde kalp damar hastalıkları ve solunum yetmezliği nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi'nde vefat etmişti. 70 yaşında hayatını kaybeden usta tiyatrocunun vefatını, küçük kızı Derya Şensoy, "Canım babacığım uçtu göklere" mesajı ile duyurmuştu

"ÇOCUKLARIMIN BABASI, TORUNLARIMIN DEDESİ, DOSTUM"

1988 yılında Ferhan Şensoy ile nikah masasına oturan, 2004 yılında anlaşmalı olarak boşanan Derya Baykal, evliliklerinde iki kız çocuğu dünyaya getirdiği eski eşine dikkat çeken bir paylaşımla veda etmişti.

65 yaşındaki sanatçı, eski eşi ile birlikte sahneledikleri 'Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu' adlı tiyatro oyunundan bir bölümü yayınlamış, kalp ve gül emojileriyle birlikte, "Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu oyy... Güle güle ustam" notunu düşmüştü. Baykal'ın okuduğu, "Ateşlerde yansınlar bizi ayrı koyanlar" sözlerinin de yer aldığı türküye; Zuhal Olcay, Ata Demirer ve Didem Balçın gibi birçok ünlü de kayıtsız kalmamıştı.

Haberin Devamı

Kanal D'de ekranlara gelen 'Neler Oluyor Hayatta' programının canlı yayınına katılan ünlü oyuncu, çok konuşulan gönderisi hakkındaki sessizliğini şu sözlerle bozmuştu:

Ferhan’la birlikte oynadığım, çok sevdiğim, iki saf aşığın hikayesini anlatan bir oyundu. Bir ağıt olduğu için içimden onu koymak geldi. Fazla anlamlar yüklemeyin, başka bir amaç yok. Ferhan Şensoy benim çocuklarımın kıymetli babası, torunlarımın dedesi, benim dostum.

"SENDEN ÖĞRENDİĞİMİZ GİBİ YAŞIYORUZ HAYATI"

Babasını kaybettikten sonra zor günler geçiren ve her fırsatta ona duyduğu özlemden bahseden Derya Şensoy, geçtiğimiz aylarda merhum Şensoy'u anmıştı. Ablası Müjgan Ferhan Şensoy ile babaları Ferhan Şensoy'u yanağından öptükleri siyah-beyaz bir fotoğrafı paylaşmıştı.

Güzel oyuncu, binlerce beğeni ve çok sayıda yorum alan gönderisine; "Zaman çok çok çok çabuk geçiyor baba. Özlem dinmediği gibi, çığ gibi büyüyor. Senden öğrendiğimiz gibi yaşıyoruz hayatı, dimdik. Ama hep eksik, kocaman bir boşluk. Bir gün iyi, bir gün kötü. Seni çok seviyorum" notunu düşmüştü.

Haberin Devamı

"ÖZLEM ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR"

Vefatının üzerinden tam bir yıl geçen Ferhan Şensoy, ölüm yıl dönümünde de unutulmadı. Babasının mezarını ziyaret eden Derya Şensoy, fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Şensoy, başka bir paylaşımında ise "Çığ gibi büyüyor özlem babacım" notuna yer verdi.

Derya Baykal ise eski eşi ve çocuklarının babası Ferhan Şensoy'un (70) fotoğrafı paylaştı. Ünlü oyuncu, paylaşımına; 'Özlem bitmez' notunu düştü.