Anma

Anma

Son dakika anma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anma gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.145 anma haberi bulunmuştur. Tüm anma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.
25.04.2024 Gündem
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti!
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti! İstanbul'un Kadıköy İlçesinde bulunan inşaatı ziyaret eden Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, ülkesinden ithal edilen sismik izolatörlerin ilk defa kullanıldığı Kadıköy'deki binanın şantiyesini ziyaret etti.
24.04.2024 Gündem
24 Nisan okullar, üniversiteler tatil mi, 24 Nisan’da okul var mı?
24 Nisan okullar, üniversiteler tatil mi, 24 Nisan’da okul var mı? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku tüm yurtta kutlanırken bir sonraki gün olan 24 Nisan’da okulların tatil olup olmadığı da sorgulanıyor. Öğrenciler ve velileri 24 Nisan'ın resmi tatil olup olmadığını merak ediliyor. Peki, 24 Nisan okullar tatil mi, 24 Nisan’da okullar ve üniversiteler var mı?
23.04.2024 Yaşam
Bugün borsa açık mı (23 Nisan), 23 Nisan'da borsa kapalı mı? Borsa bugün tatil mi?
Bugün borsa açık mı (23 Nisan), 23 Nisan'da borsa kapalı mı? Borsa bugün tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı gününe gelmesi nedeniyle borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Resmi tatil olduğundan salı günü hangi kurumların tatil olup kapalı olduğu merak ediliyor. Peki, 23 Nisan borsa açık mı, kapalı mı, resmi tatil mi?
23.04.2024 Yaşam
22 Nisan okullar resmi tatil mi? Hafta sonu tatili 23 Nisan tatili birleşti mi, 22 Nisan Pazartesi yarım gün mü?
22 Nisan okullar resmi tatil mi? Hafta sonu tatili 23 Nisan tatili birleşti mi, 22 Nisan Pazartesi yarım gün mü? Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bir gün öncesi olan 22 Nisan’ın tatil olup olmadığı sorgulanıyor. 23 Nisan günü resmi tatil olarak idrak ediliyor. Peki, 23 Nisan öncesi 22 Nisan Pazartesi okullar resmi tatil mi? 22 Nisan okullar var mı, pazartesi günü yarım gün mü?
18.04.2024 Gündem
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
22 Nisan yarım gün mü 2024, okullarda 22 Nisan öğleden sonra tatil mi? 22 Nisan 2024 okullar tatil mi?
22 Nisan yarım gün mü 2024, okullarda 22 Nisan öğleden sonra tatil mi? 22 Nisan 2024 okullar tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 23 Nisan günü resmi tatil olarak idrak ediliyor. 23 Nisan’ın bir gün öncesi olan 22 Nisan’ın yarım gün olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 22 Nisan öğleden sonra tatil mi, 22 Nisan okullar tatil mi? 22 Nisan yarım gün mü?
17.04.2024 Yaşam
Borsa ne zaman açılacak, bayram sonrası borsa ne zaman açılıyor? Borsa İstanbul bayramda kapalı mı, bayramdan sonra ne zaman açılıyor?
Borsa ne zaman açılacak, bayram sonrası borsa ne zaman açılıyor? Borsa İstanbul bayramda kapalı mı, bayramdan sonra ne zaman açılıyor? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak 2024, sorusunun yanıtı için sorgulamalar arttı. 9 günlük bayram tatili nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalı. Yatırımcılar ise Ramazan Bayramı tatilinin ardından 15 Nisan Pazartesi günü borsaların çalışma durumunu merak ediliyor. Peki, Borsa bayramda kaç gün kapalı, borsa ne zaman açılacak?
13.04.2024 Yaşam
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil?
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil? Ramazan Bayramı geldi çattı, Borsa açık mı kapalı mı diye merak edenler de arttı. 8-9-10-11-12 Nisan’da borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Borsa bayramda kapalı mı? 10 Nisan borsa açık mı?
6.04.2024 Yaşam
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Babasını hiç görmeyen şehit oğlu, özel harekat polisi olmak istediğini söyledi! "Seve seve giderim savaşmaya"
Babasını hiç görmeyen şehit oğlu, özel harekat polisi olmak istediğini söyledi! "Seve seve giderim savaşmaya" Babası Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, Hakkari'de 2011 yılında bölücü terör örgütü PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olduğunda henüz dünyada olmayan 13 yaşındaki Murat, özel harekat polisi olacağını söyledi.
18.03.2024 Adana
18 Mart anması yapıldı! Gözyaşlarına hakim olamadı
18 Mart anması yapıldı! Gözyaşlarına hakim olamadı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Samsun'da şehitlikler ziyaret edildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, gözyaşlarına hakim olamayan 2 şehit annesini teselli etti.
18.03.2024 Gündem
Ünlü isimlerden 18 Mart paylaşımları: Çanakkale geçilmez! Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz
Ünlü isimlerden 18 Mart paylaşımları: Çanakkale geçilmez! Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz Magazin dünyasının ünlü isimleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutladı. İşte ünlülerin 18 Mart paylaşımları...
18.03.2024 Magazin
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yaynlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olmuştur." dedi.
18.03.2024 Gündem
Çanakkale Zaferi en yeni mesajlar 2024: 18 Mart Çanakkale Zaferi kısa, uzun ve duygusal mesajlar, sözler
Çanakkale Zaferi en yeni mesajlar 2024: 18 Mart Çanakkale Zaferi kısa, uzun ve duygusal mesajlar, sözler 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları için Türk milleti araştırmalara başladı. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü yaklaşırken, ülke genelinde anma etkinlikleri ve kutlamalar için hazırlıklar hız kazandı. İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu şanlı zafer için resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları ve Şehitleri Anma sözleri...
18.03.2024 Gündem
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
2-3-4-5 Kıtalık 18 Mart Çanakkale Zaferi şiirleri: Kısa, uzun Çanakkale Zaferi şiirleri
2-3-4-5 Kıtalık 18 Mart Çanakkale Zaferi şiirleri: Kısa, uzun Çanakkale Zaferi şiirleri Türk milletinin dayanışmasını, birlikteliğini ifade eden 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bugün 109. yıldönümü. Tüm yurtta şanlı mazimizin bu muhteşem müdafaasını, zaferini kutlamak için haızrlıklar tamamlandı. Bu anlam dolu günde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü şiirleri 2-3-4-5 kıtalık, kısa, uzun, ilkokul, ortaokul, lise seçenekleriyle öğrenciler tarafından sorgulanıyor. İşte 18 Mart Çanakkale zaferi kısa, uzun şiirleri...
17.03.2024 Gündem
18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları:  En güzel, kısa, uzun, resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları ve sözleri
18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları: En güzel, kısa, uzun, resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları ve sözleri Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü kutlu olsun! Tüm dünyanın hayranlıkla baktığı bu zafer, başta Gelibolu Yarımadası olmak üzere yurt içi ve yurt dışı çeşitli merkezlerde en güzel, kısa, uzun, anlamlı, duygusal, resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajlarıyla paylaşılacak. İşte resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları ve Çanakkale Şehitleri anma sözleri ile Atatürk görselleri
17.03.2024 Gündem
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı 14 Mart, Türkiye'de Tıp Bayramı'nın kutlandığı bir gün. Tıp Bayramı, özellikle sağlık çalışanları ve hekimler için büyük bir anlam taşıyor. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, mesleklerinin önemini vurgulamak için yoğun çalışma temposuna rağmen, başkalarının hayatını kurtarmak için verdikleri özverili çabaları onurlandırmak amacıyla kutlanan 14 Tıp Bayramı’nın tarihçesi sorgulanıyor. Peki, Tıp Bayramı nedir, Tıp Bayramı neden 14 Mart?
14.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı: Unuttuğumuz gün boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı mesajı: Unuttuğumuz gün boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Milleti’nin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma
Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü ‘Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız’ temalı karma spor etkinliği gerçekleştirdi.
11.03.2024 Adana
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.