Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık...
Son dakika yüz yüze eğitim ve sınav kararı! Resmen duyuruldu, tüm okullarda artık... MEB resmen duyurdu ve belli oldu! Resmi yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda görev almak isteyen personele ilişkin yeni kararı duyurdu. Sınavlarda iki doz aşı yaptıranlar ve sınavdan 48 saat önce yaptırdığı PCR testi negatif olan personel görevlendirilecek. Aşısız veya bir doz aşı yaptırmış ancak koronaya yakalanıp iyileşmiş olanlar, hastalık sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre boyunca sınavda görev alabilecek. Öte yandan okullarla ilgili de son dakika açıklaması geldi. 10 pilot il belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Test için velilerin onayı gerekecek.
4.10.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! 4 Ocak...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 4 Ocak... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyurdu. Tek tek arayıp bildiriyor. MEB'in açıklaması ile yüz binlerce kişiyi ilgilendiren uzaktan eğitim, sınavlar ve karnelerin nasıl verileceği ile ilgili detaylar belli oldu. Okulun ilk dönemi uzaktan eğitimle bitecek. Önceden 4 Ocak olan uzaktan eğitim süresi ise 22 Ocak tarihine kadar devam edecek. Notlar sadece sınavlarla belirlenmeyecek. Alınan karara göre çok sayıda not belirleme kriteri olacak. Bazı öğrencilerin sınavları ise ikinci döneme sarkabilecek. Birinci sınavlarını tamamlamamış olan öğrenciler okullara çağrılarak yüz yüze sınava alınacak. Velilere tarih bildirimi yapılmaya başlandı.
23.12.2020 Eğitim
Okul sınavları nasıl olacak? Sınavlar ne zaman başlıyor? İşte MEB açıklaması!
Okul sınavları nasıl olacak? Sınavlar ne zaman başlıyor? İşte MEB açıklaması! 'Okullarda sınavlar nasıl olacak? Sınavlar ne zaman başlıyor?' soruları milyonlarca öğrenci ve velinin araştırdığı konuların başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul sınavları ile ilgili merak edilen sorularla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, koronavirüs salgını döneminde yapılacak ölçme ve değerlendirme uygulamalarını belirlendiğini bildirdi. Peki, Okul sınavları nasıl olacak? Sınavlar ne zaman başlıyor? Sınavlar ertelendi mi yoksa iptal mi edildi? İşte MEB'in sınavlarla ilgili açıklamaları...
1.11.2020 Eğitim