Okul Öncesi

Okul Öncesi

Son dakika okul öncesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okul öncesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okul öncesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul Öncesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul öncesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.886 okul öncesi haberi bulunmuştur. Tüm okul öncesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur?
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur? 2024 Öğretmen atamaları için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. MEB tarafından açıklanacak olan atama takvimine ilişkin detayların toplantıda belli olacağı konuşuluyor. Söz konusu gelişmelerin ardından 2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu, öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Sorularına tek tek yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Bir ilde eğitime kar engeli
Bir ilde eğitime kar engeli Hakkari'de etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.
21.03.2024 Gündem
İki ilde eğitime kar engeli
İki ilde eğitime kar engeli Van'ın Çatak, Bahçesaray, Saray ve Özalp ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.
19.03.2024 Gündem
Bir ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi
Bir ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi Hakkari'de yoğun kar yağışı ve yağmur nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
18.03.2024 Gündem
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı?
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı? 2024 öğretmen atamaları branş ve kadro dağılımı beklenirken, öğretmen atama takvimi için bekleyiş sürüyor. Bakan Yusuf Tekin, olabilecek en yüksek oranda öğretmen atamasının müjde geçtiğimiz haftalarda vermişti. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi farklı branşlarda atama bekleyen öğretmenler, yeni öğretmen ataması ne zaman olacak? Sorusuna yanıt arıyor. Pek, öğretmen ataması 2024 ne zaman?
7.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, okullarda yönetici seçme ve görevlendirme faaliyetlerinde değişiklik yapıldı. Buna göre, ilk defa yönetici olacaklar için yazılı sınav şartı getirildi.
2.03.2024 Gündem
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı? DİKAB Öğretmenliği Son 3 yılda toplamda 6.657 kontenjan alarak en yüksek kontenjan alan dördüncü bölüm. En düşük 2022 KPSS atama puanı 78,75. Peki, DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024?
İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat değişikliği yapılacak. Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredatın hazır olduğunu ifade ederek tarih paylaşımında bulunurken öğrenciler “İntegral kalktı mı 2024? YKS mantık limit türev integral kalktı mı 2024?” sorularına yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu!
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu! Annesinin itirafıyla yıllar sonra gerçek babasının kimliğini öğrenen Serpil Yılmaz ünlü yazarla kardeş olduğunu öğrendi. İzmir'de yaşayan ev hanımı Serpil Yılmaz (44) annesinin itirafıyla 3 yıl önce kütük babasının gerçek babası olmadığını öğrendi. Yılmaz, eğitimci yazar Gülşah Yemen'in (37) 34 yıl önce trafik kazasında 32 yaşındayken yaşamını yitiren babası Mustafa Yemen'e babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracığıyla dava açtı.
29.01.2024 Gündem
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleriyle buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin yeni müfredat, öğrenci devamsızlıkları, ortak sınavlar, deprem sonrası okulların durumu gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
29.01.2024 Gündem
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler!
Karne tebrik mesajları 2024 ile toruna başarı övgü ve karne tebrik sözleri! İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna kısa karne mesajları güzel sözler! Karne tebrik mesajları 2024 araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, karne alarak sömestr tatiline girecek. Karnesini alan öğrenciler için tebrik mesajı yayınlamak veya göndermek isteyenler ise resimli karne tebrik mesajları için arama motorlarına yöneldi. Biz de İlk karne alana, yeğene, kızına, oğluna ve toruna karne mesajları derledik. İşte karne günü mesajları ile başarı, övgü ve karne tebrik sözleri…
19.01.2024 Gündem
Lise karne görüşü 2024: En güzel, motive eden lise öğretmen karne görüşleri!
Lise karne görüşü 2024: En güzel, motive eden lise öğretmen karne görüşleri! Eğitim öğretim yılının 1. dönemi sona eriyor. Lise öğretmen karne görüşleri de öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Karne heyecanın devam ettiği okullarda öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Öğretmenlerin karnelerine yazacakların motive edici, anlamlı öğretmen karne görüşleri ise gündemdeki yerini aldı. Sömestr tatiline birkaç gün kala e okulda notlarını görüntüleyen milyonlarca öğrenciye en güzel temennilerin olduğu karne görüşlerine haberimizde yer verdik. İşte Lise karne görüşleri 1. dönem...
17.01.2024 Gündem
Borsa bugün (30 Ekim) açık mı? 30 Ekim borsa tatil mi, bugün borsa kapalı mı, 30 Ekim borsa açık mı?
Borsa bugün (30 Ekim) açık mı? 30 Ekim borsa tatil mi, bugün borsa kapalı mı, 30 Ekim borsa açık mı? 30 Ekim borsa açık mı, bugün borsa tatil mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim” açıklaması sonrası resmi tatil olan 29 Ekim’in ertesi günü olan 30 Ekim’de borsanın durumu merak ediliyor. Resmi tatil sonrası ilk işlem günü olması ve okullar tatil edilmesi yatırımcıların arama motorlarına yönelik “Borsa bugün açık mı, 30 Ekim borsa tatil mi?” sorularının yanıtını araştırmasına neden oldu. Peki, Borsa bugün açık mı, 30 Ekim borsa açık mı, bugün borsa kapalı mı, borsa çalışıyor mu?
30.10.2023 Ekonomi
Yarın okullar tatil mi? 30 Ekim okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan açıkladı!
Yarın okullar tatil mi? 30 Ekim okullar tatil mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan açıkladı! Yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi twitter hesabından yaptığı açıklamayla okulların tatil edildiğini açıkladı. 30 Ekim ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede coşkuyla kutlandı. Ardından 30 Ekim Pazartesi ders işlenecek mi sorusu öğrencilerin merak konusu oldu. MEB 30 Ekim okullar tatil edildi mi sorusuna yanıt arayan sadece öğrenciler değil veliler de oldı. Erdoğan, "30 Ekim Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim." ifadelerine yer verdi. Peki son dakika yarın okullar tatil mi?
29.10.2023 Gündem
Erdoğan duyurdu! 30 Ekim'de okullar tatil
Erdoğan duyurdu! 30 Ekim'de okullar tatil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ekim'de okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.
29.10.2023 Gündem
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik
Teneffüs 20 dakika mı oldu, teneffüs süresi uzatıldı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? Okullarda teneffüs süresi yönetmelik Teneffüs sürelerine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yeni düzenleme getirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre, teneffüs süresi ve ders saati ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, teneffüsler kaç dakika 2023? Teneffüsler kaç dakika, uzadı mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde teneffüs süreleri…
14.10.2023 Eğitim
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı? Emeklilere kasım ayında 5 bin TL cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Emeklilere cumhuriyet ikramiyesi verileceğinin açıklanmasının ardından kasım ayı içerisinde kutlanan öğretmenler için de ikramiye verilip verilmeyeceği gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan çalışma yılı takvimi ile birlikte 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, 24 Kasım’da öğretmene ikramiye verilecek mi? 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye var mı?
14.10.2023 Çalışma Hayatı
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi?
Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıf geçemeyecek mi, hangi sınıflarda Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfta kalacak? Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek lise için mi? Milli Eğitim Bakanlığı resmi gazete yayınlanan değişiklikle öğrencilerin sınıf değiştirebileceğine dair madde ekledi. Peki, Türkçe ortalaması 70 olmayan geçemeyecek ortaokul mu lise için mi geçerli? Türkçe ortalaması 70 olmayan hangi sınıflar için geçerli, kaçıncı sınıf?
14.10.2023 Eğitim
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti
MEB'den flaş karar! Teneffüs süresi değişti Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Öte yandan sınıf geçme ortalaması da değişti.
14.10.2023 Eğitim
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika?
Okullarda öğle arası kalkıyor mu? Okullarda öğle arası kaç dakika? Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor. Öğrenciler ilgilendiren ”öğle arası kalkıyor” iddiaları sonrası veliler ve öğrenciler “Okullarda öğle arası kalkıyor mu?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
5.10.2023 Eğitim
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var! İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Okul Öncesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul öncesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.