Öğretmenler

Öğretmenler

Son dakika Öğretmenler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Öğretmenler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Öğretmenler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretmenler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretmenler gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.217 öğretmenler haberi bulunmuştur. Tüm öğretmenler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması
Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasıyla ilgili olarak takvim ve tarihin netleşmediğini açıkladı.
17.04.2024 Gündem
YKS sınav görevlisi başvuruları başladı mı? YKS sınav görevi başvurusu nasıl yapılır?
YKS sınav görevlisi başvuruları başladı mı? YKS sınav görevi başvurusu nasıl yapılır? 8 - 9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan YKS için görevli öğretmen başvuruları başladı. Söz konusu sınav görevleri TYT, AYT ve YDT olarak üç oturuma verilecek. Peki, YKS sınav görevlisi başvuruları başladı mı? YKS sınav görevi başvurusu nasıl yapılır?
17.04.2024 Çalışma Hayatı
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi?
9 Günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı, bayram tatilinde bankalar kaç gün kapalı?  Pazartesi Salı bankalar çalışacak mı, tatil mi? Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil öncesinde banka işlerini halledecekler 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı günü bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. 8 Nisan resmi tatil takviminde yer almıyor, ancak kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Peki, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık mı, bayram tatilinde banaklar kaç gün kapalı, 9 günlük bayram tatilinde bankalar çalışacak mı?
4.04.2024 Yaşam
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı?
Bayramda kargolar çalışır mı, kaça kadar açık, kargo firmaları bayramda kaç gün kapalı 2024? Kargolar bayram tatiline ne zaman giriyor 2024, 8-9 Nisan’da açık mı? Bayram tatilinde bankaların çalışma durumu için araştırmalar hızlandı. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan tarihine denk geliyor. Dini bayramlar kategorisine yer alan Ramazan Bayramı'nda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığına duyurunca kargo firmalarının çalışma günleri merak ediliyor. Peki, kargolar bayramda çalışıyor mu, bayramda kargo firmaları açık mı kapalı mı, PTT, MNG, Yurtiçi, ARAS, Sürat kargo kaç gün kapalı?
4.04.2024 Gündem
1 Nisan üniversiteler tatil mi, üniversiteler 1 Nisan Pazartesi açık mı? Seçim sonrası nereler kapalı?
1 Nisan üniversiteler tatil mi, üniversiteler 1 Nisan Pazartesi açık mı? Seçim sonrası nereler kapalı? 1 Nisan’da üniversiteler tatil mi 2024? Yerel seçime az bir süre kala oy kullanılan okulların tatil olup olmadığı sorgulanırken, üniversitelerin akıbeti de merak konusu oldu. 31 Mart Pazar günü yurt genelinde on binlerce okulda gerçekleştirilecek olan yerel seçimler dolayısıyla, seçimden sonraki gün üniversiteler tatil mi, sorusuna yanıt aranıyor. İşte merak edilenler…
30.03.2024 Gündem
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak?
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak? 31 Mart Pazar günü Türkiye'de yerel seçimler gerçekleşecek ve bu seçimlerde okullar da oy kullanımına açılacak. Sandık görevlisi olarak görev alacak birçok öğretmen bulunuyor. Geçmişte, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi olacak?
29.03.2024 Gündem
5 kişinin ölümüne neden oldu mahkemede ağlayarak ifade verip ev hapsi talep etti
5 kişinin ölümüne neden oldu mahkemede ağlayarak ifade verip ev hapsi talep etti Kocaeli’nin Gebze ilçesinde servis midibüsünün yayaya çarpıp köprüden dereye devrildiği, 4’ü öğrenci, 5 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin tutuklu yargılanan servis midibüsü sürücüsü Mehmet Özdemir, ağlayarak savunma yaptı. Özdemir, kaza nedeniyle vicdan azabı çektiğini belirterek mağdur yakınlarından özür diledi ve hakkında ev hapsi kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
28.03.2024 Gündem
Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 1 Nisan 2024 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklar.
28.03.2024 Gündem
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bu dönem ayrıca öğretmenlerin seminer dönemine denk geliyor. Öğretmenler idari izinli sayıldığı için Nisan ayı seminerleri online olarak gerçekleştirilecek. Peki, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
26.03.2024 Gündem
İkinci ortak sınav tarihleri! Ortak sınavlar ne zaman yapılacak, nasıl olacak 2024, açık uçlu mu olacak?
İkinci ortak sınav tarihleri! Ortak sınavlar ne zaman yapılacak, nasıl olacak 2024, açık uçlu mu olacak? Ülke genelindeki ikinci ortak sınavlar, 26-27 Mart 2024 tarihinde yapılacak, sınavlarda açık uçlu sorular kullanılacak.
25.03.2024 Gündem
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak?
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak? Ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaparak detayları paylaştı. Peki, Yeni karneler nasıl olacak?
22.03.2024 Gündem
Haziran semineri 2024 ne zaman? Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı? Öğretmen yıl sonu semineri 2024
Haziran semineri 2024 ne zaman? Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı? Öğretmen yıl sonu semineri 2024 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle öğretmenler 2 haftalık seminerlere katılacak. Peki, Haziran seminerleri uzaktan mı 2024, online mı?
22.03.2024 Gündem
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi? Seçim eğitimine katılmak zorunlu mu, seçim eğitiminde ek ders kesilir mi?
Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi? Seçim eğitimine katılmak zorunlu mu, seçim eğitiminde ek ders kesilir mi? 31 Mart Yerel Seçimlerinde görev alan personelin seçim eğitimine katılması gerekmektedir. Hafta içi düzenlenmesi öngörülen seçim eğitimleri sırasında okulda ders görevi bulunan öğretmenlerin ek ders ödemelerinin kesilip kesilmediği ise merak konusu oldu. Peki, Seçim eğitiminde ek ders kesilir mi, seçim eğitimine katılmak zorunlu mu? Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi?
20.03.2024 Çalışma Hayatı
Öğretmenlere hakaret etmişti! YSK inceleme başlattı
Öğretmenlere hakaret etmişti! YSK inceleme başlattı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde görevlendirilen öğretmenlere yönelik eğitim toplantısında bir seçim kurulu görevlisinin, salondakilere, 'Seçim günü arayıp aptal aptal sorular sormayın' sözleri tepkiye sebep oldu. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler üzerine Yüksek Seçim Kurulu, inceleme başlattı.
16.03.2024 Gündem
MEB açık lise görevli ücretleri 2024! AÖL görevli ücretleri ne zaman yatacak, Açık Lise görevli ücretleri ne kadar 2024?
MEB açık lise görevli ücretleri 2024! AÖL görevli ücretleri ne zaman yatacak, Açık Lise görevli ücretleri ne kadar 2024? Açık lise görevli ücretleri ne zaman yatacak, AÖL görevli ücretleri ne kadar? MEB açık lise görevli ücretleri 2024 ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Açık lise sınavlarında görev alan öğretmenler ödenecek ücretlerin ne kadar olduğunu, ne zaman yatacağını sorguluyor. İşte Açık lise sınav görev ücretleri 2024 hakkında merak edilenler…
16.03.2024 Çalışma Hayatı
Haftalık ders saatleri değişiyor mu? Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024?
Haftalık ders saatleri değişiyor mu? Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, eğitim öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında detay verdi. Peki, Okullarda ders saatleri azalacak mı 2024?
16.03.2024 Gündem
MEB yolluk ne zaman yatar? Öğretmen il dışı yolluk ne zaman yatacak 2024?
MEB yolluk ne zaman yatar? Öğretmen il dışı yolluk ne zaman yatacak 2024? Özür grubu atamaları şubat ayında gerçekleştirildi. Öğretmenleri il değiştirerek yolluk ücreti almaya hak kazandı. Yolluk ücretinin ne zaman yatacağı ise merak konusu oldu. Peki, MEB yolluk ne zaman yatar?
13.03.2024 Çalışma Hayatı
Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?
Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi? 31 Mart yerel seçimler için sayılı gün kaldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde görevli olan öğretmenlerin seçime bir kaç gün kala katılacakları seçim toplantısında ek derslerinin kesilip kesilmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Seçim toplantısına katılan öğretmen ek ders alır mı, seçim toplantısında ek ders kesilir mi? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi?
12.03.2024 Çalışma Hayatı
Öğretmene rotasyon gelecek mi? Rotasyon nedir, öğretmenlere rotasyon var mı 2024?
Öğretmene rotasyon gelecek mi? Rotasyon nedir, öğretmenlere rotasyon var mı 2024? MEB öğretmenlere rotasyon için tarih verdi mi, öğretmenlere rotasyon var mı? Seçim sonrası öğretmen rotasyonuyla ilgili yeni gelişmeler olacağı sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. İddialara göre aynı okulda 12 yılını dolduran tüm öğretmenler zorunlu rotasyona tabi tutulacak.
8.03.2024 Gündem
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı?
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı? 2024 öğretmen atamaları branş ve kadro dağılımı beklenirken, öğretmen atama takvimi için bekleyiş sürüyor. Bakan Yusuf Tekin, olabilecek en yüksek oranda öğretmen atamasının müjde geçtiğimiz haftalarda vermişti. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi farklı branşlarda atama bekleyen öğretmenler, yeni öğretmen ataması ne zaman olacak? Sorusuna yanıt arıyor. Pek, öğretmen ataması 2024 ne zaman?
7.03.2024 Gündem
İlkokul müdürü veliyi ve öğrencileri darp ettiği iddia edildi
İlkokul müdürü veliyi ve öğrencileri darp ettiği iddia edildi Büyükçekmece’de deprem tatbikatı sırasında gürültü yaptığı gerekçesiyle okul müdürü tarafından darp edildiği iddia edilen 14 yaşındaki öğrencinin velisi okula gelince müdürle arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada gözünden ağır yaralanan ve ayağında çatlak oluşan veli, müdürden şikayetçi olurken 3 öğrencinin daha olay sonrası darp gerekçesiyle müdür hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
6.03.2024 Gündem
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı? Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte kariyer basamakları Milli Eğitim Bakanlığında tanımlandı. Buna göre 10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar da Başöğretmen ünvanına sahip oluyor. Öğretmen başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik süresinin düşüp düşmeyeceği ise merak ediliyor. Peki, Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Depremde hayatını kaybeden ailenin adı çok amaçlı salona verildi
Depremde hayatını kaybeden ailenin adı çok amaçlı salona verildi Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden Erdoğdu ailesi adına Gülşen Yürür Erdoğdu’nun geride kalan yakınları Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'na çok amaçlı salon yaptırdı.
21.02.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Öğretmenler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretmenler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.