Odesa

Odesa

Son dakika Odesa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Odesa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Odesa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Odesa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan odesa gelişmeleri de dahil olmak üzere 114 odesa haberi bulunmuştur. Tüm odesa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük
Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya ait 3 savaş uçağının güneyde Herson bölgesinde düşürüldüğünü duyurdu. 
23.12.2023 Dünya
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi 20 bin ton tahıl yüklenecek gemiler, yeni rotadan hareket edip İstanbul Boğazı'na ulaşacak. Buğday kargosunun son durağı ise Mısır ve İsrail olacak.
17.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
Enerji tesisleri hedef alındı! Roket saldırısı sonucu son bağlantı da kesildi
Enerji tesisleri hedef alındı! Roket saldırısı sonucu son bağlantı da kesildi - Ukrayna’nın Zaporijya kentindeki nükleer santrale yapılan roket saldırısı sonucu, Ukrayna enerji sistemi ve nükleer santral arasındaki son bağlantı da kesildi. Ayrıca başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte enerji tesisleri hedef alındı.
9.03.2023 Dünya
Türkiye’den Ukrayna’ya yardım: Elektrik desteği yapılacak
Türkiye’den Ukrayna’ya yardım: Elektrik desteği yapılacak Türkiye, enerji altyapısı Rusya saldırıları yüzünden büyük zarar gören Ukrayna’ya elektrik tedarikinde destek olmaya hazırlanıyor. Türk ‘Karpowership’ ile Ukrayna enerji şirketi ECU arasında elektrik teminine dair ön anlaşma imzalandı. Süreç tamamlandığında Romanya ve Moldova’ya yanaşacak yüzer santrallar Ukrayna’ya elektrik sağlayacak.
27.01.2023 Gündem
Zelesnki'den Rusya açıklaması
Zelesnki'den Rusya açıklaması Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya tarafından yapılan füze saldırılarını iyi hava savunma sistemiyle yüzde yüz önlemenin mümkün olduğunu ifade ederek, müttefiklerden hava savunma sistemleri talebi yaptı.
18.12.2022 Dünya
Rusya kâbusa uyandı! Ukrayna Wagner'in üssünü vurdu...
Rusya kâbusa uyandı! Ukrayna Wagner'in üssünü vurdu... Karadeniz'in kuzeyinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşında kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünden beri Rus hedeflerini vuran Ukrayna sabah saatlerinde bir saldırıya daha imza attı. Vurulan hedefi Ukrayna valisi Serhiy Haidai açıkladı.
12.12.2022 Dünya
Ukrayna'dan intikam saldırısı! Melitopol vuruldu
Ukrayna'dan intikam saldırısı! Melitopol vuruldu Ukrayna’nın güney bölgeleri, Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) ile Odesa’yı hedef alması ve ardından Kiev yönetiminin de Melitopol’e yönelik saldırısıyla birlikte yeniden çatışmaların adresi oldu.
11.12.2022 Dünya
Emine Erdoğan, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen yetim çocuklarla buluştu
Emine Erdoğan, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen yetim çocuklarla buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ukrayna'daki Odesa Soneçko Çocuk Evi'nden Ankara'ya getirilen yetim çocukları ziyaret etti.
1.12.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ve ABD'ye KKTC tepkisi: İcazet alacak değiliz
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ve ABD'ye KKTC tepkisi: İcazet alacak değiliz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üyeliğinin eleştirilmesiyle ilgili, "KKTC'nin bir yere gözlemci üye olabilmesi için başkasından icazet alacak değiliz. AB'nin ne hakkı var ki Türk Devletleri Teşkilatı'na müdahale etsin. Ayrıca biz, ABD'den de icazet alacak değiliz. Türk yüzyılı, Türk baharı başladı" dedi.
17.11.2022 Siyaset
BM Genel Sekreteri Guterres: Zaporijya Nükleer Santrali'ne verilen herhangi bir zarar intihar olur
BM Genel Sekreteri Guterres: Zaporijya Nükleer Santrali'ne verilen herhangi bir zarar intihar olur Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Zaporijya Nükleer Santrali'nin silahsızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Zaporijya Nükleer Santrali'ne verilen herhangi bir zarar, intihar olur" dedi.
18.08.2022 Dünya
Ukrayna'da savaşın başından bu yana bir ilk!
Ukrayna'da savaşın başından bu yana bir ilk! Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana ilk defa tahıl yüklenmek üzere yabancı bayraklı bir geminin Çornomorsk Limanı'na geldiğini açıkladı.
6.08.2022 Dünya
Ukrayna'dan çıkan mısır yüklü ikinci gemi İstanbul'da
Ukrayna'dan çıkan mısır yüklü ikinci gemi İstanbul'da Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odesa’dan hareket eden 33 ton mısır yüklü ikinci gemi "NAVISTAR" isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı.
6.08.2022 Gündem
İkinci tahıl gemisi yola çıktı! "Navi Star" Odesa'dan hareket etti
İkinci tahıl gemisi yola çıktı! "Navi Star" Odesa'dan hareket etti Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İrlanda, İngiltere ve Sakarya'nın Karasu Limanı'na mısır taşıyan 3 geminin, Ukrayna limanlarından hareket ettiğini açıkladı.
5.08.2022 Dünya
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe
Putin'e HIMARS misillemesi! Rusya'ya ağır darbe Donanma Günü kutlamaları için St. Petersburg'da boy gösteren Rus lider Putin'e HIMARS'larla çok ağır bir darbe indirildi, yerel yetkililer 40 vagonlu trenin cephanelerle birlikte havaya uçtuğunu bildirdi. İşte tüm gelişmeler...
1.08.2022 Dünya
Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki ilk gemi bugün yola çıktı
Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki ilk gemi bugün yola çıktı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk geminin 08.30'da Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket edeceğini açıkladı. MSB'nin açıklamasından sonra mısır yüklü Razoni isimli kuru yük gemisi saat 09.15'te Odesa limanından hareket etti. Bakanlık geminin yarın İstanbul'da olacağını duyurdu.
1.08.2022 Gündem
Tahıl Koordinasyon Merkezi açıldı! Bakan Akar: Tarihi misyon
Tahıl Koordinasyon Merkezi açıldı! Bakan Akar: Tarihi misyon Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu merkez, girişime dahil olacak ticari gemilerin kaydını ve takibini yapacak, uydu internet ve diğer muhabere vasıtaları ile ticari gemilerin intikalini teknik olarak takip edecek, tüm faaliyetlerini taraf ülkeler ve BM ile koordineli olarak yürütecektir. Bu merkez ayrıca gıda krizinin önlenmesi ve Afrika'dan Avrupa ve Türkiye'ye olabilecek düzensiz göçün engellenmesine de katkı sağlayacaktır." dedi.
27.07.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye için her türlü hazırlığı yapıyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye için her türlü hazırlığı yapıyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD sözlerini tutmadılar. 2019 yılında ABD ile müzakere ettik, ortak açıklama yaptık. Rusya ile Soçi'de mutabakata vardık. Her ikisi de teröristleri bölgeden temizleyeceklerdi. Temizlemedikleri gibi ABD silah desteğini devam ettiriyor. Türkiye her türlü hazırlıklarını yapıyor. 'Bir gece ansızın' artık mottomuz haline geldi." dedi.
27.07.2022 Gündem
Türkiye öncü rol üstlenmişti! BM'den dünyayı sevindiren flaş açıklama
Türkiye öncü rol üstlenmişti! BM'den dünyayı sevindiren flaş açıklama Birleşmiş Milletler (BM) ve Ukrayna yetkilileri, Ukrayna'daki tahılın ilk sevkiyatının birkaç gün içinde Karadeniz limanlarından hareket edebileceğini söyledi. Tahıl sevkiyatının ilk olarak Chornomorsk Limanı’ndan yapılması planlanıyor.
25.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olması süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce PKK/YPG ile FETÖ'ye destek verilmeyeceği, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla anlattık. Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesinler" dedi. Tahıl anlaşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek." dedi. Enflasyonla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Şubat-Mart ayı itibariyle düşüşü görürüz." dedi.
25.07.2022 Siyaset
Ukrayna: Rusya, Odessa limanını füzeyle vurdu
Ukrayna: Rusya, Odessa limanını füzeyle vurdu Ukrayna'dan tahıl koridoru açılması için İstanbul'da imzalanan kritik anlaşmanın üzerinden 1 gün geçmeden Ukrayna'nın liman kenti olan Odessa'ya saldırı gerçekleşti. Kiev saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu.
23.07.2022 Dünya
Dünyanın gözü Türkiye'de! Kritik anlaşma imzalanacak!
Dünyanın gözü Türkiye'de! Kritik anlaşma imzalanacak! En büyük küresel buğday tedarikçilerinden olan Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaş küresel gıda fiyatlarını artırdı ve gıda krizine neden oldu. Savaşın durdurduğu sevkiyatı yeniden başlatabilmek için Türkiye'nin öncülüğünde, bugün, bir anlaşma imzalanacak. Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imzası savaşta bir dönüm noktası olabilir. Peki gemiler Karadeniz'den nasıl geçecek? İşte tüm detaylar...
22.07.2022 Siyaset
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Gayretli çalışmaları alkışlıyoruz
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Gayretli çalışmaları alkışlıyoruz ABD'den son dakika Türkiye açıklaması geldi. Türkiye'ye teşekkür ettiler. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Türkiye'nin ev sahipliğinde yarın imzalanacak olan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladığını belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin anlaşmadaki çabalarını takdir ettiğini aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...
21.07.2022 Dünya
'Tahıl koridoru'nda flaş gelişme! Anlaşma sağlandı, İstanbul'da imzalar atılıyor
'Tahıl koridoru'nda flaş gelişme! Anlaşma sağlandı, İstanbul'da imzalar atılıyor Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni yarın 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek.
21.07.2022 Gündem
BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye geliyor
BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye geliyor Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili geç saatlerde İstanbul’u ziyaret edeceği bildirildi.
21.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Odesa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki odesa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.