Nükleer Başlık

Nükleer Başlık

Son dakika nükleer başlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer başlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer başlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Başlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer başlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 nükleer başlık haberi bulunmuştur. Tüm nükleer başlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’de bir evde nükleer başlık taşımak için tasarlanmış roket bulundu
ABD’de bir evde nükleer başlık taşımak için tasarlanmış roket bulundu ABD’nin Washington eyaletinde polis, ihbar üzerine geldikleri evde nükleer savaş başlığı taşımak üzere tasarlanmış askeri sınıf bir roket buldu. Bomba imha ekibi, roketin nükleer başlığı ve yakıtı olmadığını tespit etti.
3.02.2024 Dünya
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Moskova Londra'yı Satan-2 ile 5 dakikada vurabilir! Putin 'Durdurulamaz' dedi ABD tek tek avlayacak...
Moskova Londra'yı Satan-2 ile 5 dakikada vurabilir! Putin 'Durdurulamaz' dedi ABD tek tek avlayacak... Ukrayna savaşı devam ederken Batı ve ABD'yi dünya savaşı ile korkutan Moskova gerilimi zirveye çıkaracak adımlar atıyor. Moskova'nın Nükleer başlık taşıyabilen Satan 2 füzesinin sonbaharda konuşlandıracağı açıklandı. İngiliz basını ise ABD'nin bu füzeler nasıl durduracağını sayfalarına taşıdı.
26.04.2022 Dünya
Rusya dünyaya duyurdu!  'Kabul edilemez'
Rusya dünyaya duyurdu! 'Kabul edilemez' Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, "Ukrayna çarşamba günü Rusya'ya yeni bir anlaşma taslağı sundu. Ukrayna'nın taslağı İstanbul'da sunduğu tekliflerden farklı." dedi.
7.04.2022 Dünya
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...   Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bir ay geride bırakılırken, iki taraf arasındaki korkunç savaş en kanlı şekilde devam ediyor. Batı, Moskova yönetimine ağır yaptırımlarla cevap verse de NATO’dan herhangi bir askeri müdahale olmayacağı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından Çekya ise Ukrayna’ya ordu envanterinde bulunan ve kullanılmayan çok sayıda T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zırhlı araçlar gönderme kararı aldığını açıkladı. Ülke ayrıca, yaklaşık 5,5 milyon euroluk ek askeri yardım göndereceğini duyurdu. ABD'lilerin de ülkede kamikaze dronelar için eğitim verdikleri ortaya çıktı. Dünya diken üstünde bölgeden gelen son dakika gelişmelerini takip ederken, art arda gelen bu hamleler sonrası Rusya, Ukrayna ve Çekya’nın envanterinde bulunan ağır silah sayıları merak konusu oldu.
7.04.2022 Dünya
Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur?
Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur? Tüm dünyanın gözü Rusya Ukrayna savaşında! Dünyanın en büyük nükleer silah kapasitesine sahip Rusya, savaşın 5. gününde nükleer caydırıcı güçlerini kullanma kararını aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri bu ülkenin nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Peki, Nükleer caydırıcı güç nedir? Rusya nükleer silah kullanırsa ne olur? Rusya nükleer caydırıcı güçlerini kullanacak mı? Rusya’nın elindeki nükleer silahlar neler? İşte detaylar…
28.02.2022 Dünya
Balistik füze nedir, nasıl çalışır ve hangi ülkelerde var? Balistik füze menzili, hızı ve özellikleri!
Balistik füze nedir, nasıl çalışır ve hangi ülkelerde var? Balistik füze menzili, hızı ve özellikleri! Rusya-Ukrayna krizi ardından Ukrayna güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Belarus topraklarından Ukrayna'ya 4 balistik füze fırlatıldı. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı harekatta Belarus ordusunun yer almadığını, ancak gerekirse bunun mümkün olduğunu belirtti. Söz konusu gelişmenin ardından balistik füze ile ilgili aramalar arttı. Peki, Balistik füze nedir, ne demek? Balistik füze nedir hangi ülkelerde var nasıl çalışır? Balistik füze menzili, hızı ve özellikleri…
24.02.2022 Gündem
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı?
Nükleer silahı olan ülkeler listesi! Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslenerek Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor. Türkiye’de diplomatik görüşmelerinin devam ettiklerini belirten Ukrayna’nın Ankara Büyükeçisi Vasyl Bodnar da yaptığı açıklamada, bölge tarihinde görülen bu olayın ilk defa nükleer silaha sahip bir devletin başka bir egemen devlete açık saldırısı olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından Nükleer gücü olan ülkeler merak ediliyor. Peki, Rusya’da kaç nükleer silah var? Rusya nükleer silahlarını kullanır mı? İşte Nükleer silahı olan ülkeler listesi!
24.02.2022 Dünya
Rusya'dan kıyamet silahı! Kuzey Kutbu'nda test etmeye başladı...
Rusya'dan kıyamet silahı! Kuzey Kutbu'nda test etmeye başladı... Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde gizli bir şekilde yürüttüğü askeri faaliyetlerle ilgili Pentagon tarafından yapılan tespitler, geçtiğimiz günlerde Amerikan CNN televizyonu tarafından gündeme getirildi.
8.04.2021 Dünya
Netanyahu: İran durdurulmazsa küresel bir haydut olacak
Netanyahu: İran durdurulmazsa küresel bir haydut olacak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran durdurulmazsa küresel bir haydut olacak" dedi.
13.12.2020 Dünya
Ermeni general itiraf etti: İskender füzesi kullanıldı
Ermeni general itiraf etti: İskender füzesi kullanıldı Ermenistan Savunma Bakanlığından istifa eden General Movses Hakopyan, Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında nükleer başlık takılabilen Rus yapımı İskender füzesini kullandığını açıkladı.
20.11.2020 Dünya
ABD gece yarısı füzeyi fırlattı! Dikkat çeken detay...
ABD gece yarısı füzeyi fırlattı! Dikkat çeken detay... ABD Hava Kuvvetleri Küresel Taaruz Komutanlığı, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze "Minuteman III"ün dün gece denendiğini bildirdi.
29.10.2020 Gündem
İran uydusu ortalığı karıştırdı!
İran uydusu ortalığı karıştırdı! İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ülkesinin uzaya uydu göndermesinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına aykırı olduğuna ilişkin ABD ve Avrupa ülkelerinden yöneltilen suçlamaları reddetti.
25.04.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD'den 'savaş' hamlesi! Nükleer savaş başlıklarını...
ABD'den 'savaş' hamlesi! Nükleer savaş başlıklarını... ABD Savunma Bakanlığı, Nükleer Durum İnceleme Belgesi kapsamında geliştirilen düşük kapasiteli nükleer başlık taşıyan balistik füzelerin Amerikan denizaltılarına konuşlandırıldığını açıkladı.
4.02.2020 Dünya
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı?
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı? İran'ın toplamda 15 balistik füze ile Amerika üslerine saldırı düzenlemesinin ardından vatandaşlar arama motorlarından balistik füze nedir, balistik füzenin etkisi nedir? sorulana yanıt arama başladı. Nükleer, kimyasal ve biyolojik olarak çeşitlere ayrılan balistik füze hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.
8.01.2020 Gündem
Rusya'dan peş peşe açıklamalar!
Rusya'dan peş peşe açıklamalar! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin orta ve kısa menzilli füze geliştirmesi halinde kendilerinin de aynı yolu izleyeceklerini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) mezarını kazdığını belirterek, "ABD anlaşmadan çekilmekle, yıllarca varolan silah kontrol mekanizmasına ağır darbe vurdu" dedi.
5.08.2019 Dünya
INF'den resmen ayrılan ABD'den 'füzeli' gözdağı!
INF'den resmen ayrılan ABD'den 'füzeli' gözdağı! ABD Savunma Bakanı Mark Esper, yakın zamanda Pasifik bölgesinde orta menzilli konvansiyonel füze konuşlandırmak istediklerini belirtti.
3.08.2019 Dünya
ABD'den dünyayı sarsan hamle! Rusya için füzeler hazırlanıyor...
ABD'den dünyayı sarsan hamle! Rusya için füzeler hazırlanıyor... ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) resmen çekilmesinin ardından yeni füze denemeleri için hazırlıklara başladığı bildirildi.
2.08.2019 Dünya
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu!
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu! Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: INF'nin sona ermesiyle birlikte Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu."
1.08.2019 Dünya
Rusya'dan ABD'ye uyarı
Rusya'dan ABD'ye uyarı Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF) kapsamında yasaklanan nükleer füzelerini Avrupa'ya yerleştirmesinin, Rusya'yı harekete geçirebileceğini ifade etti.
31.07.2019 Dünya
İran balistik füze denemesi yaptığını teyit etti
İran balistik füze denemesi yaptığını teyit etti İran Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi, balistik füze denemelerinin ülkenin savunma ihtiyaçları kapsamında "normal bir faaliyet " olduğunu açıkladı.
27.07.2019 Dünya
İran balistik füze denemesi yaptı
İran balistik füze denemesi yaptı CNN televizyonunun Pentagon'dan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, İran'ın dün ülkenin güneyinde orta menzilli balistik füze denemesi gerçekleştirdiği belirtildi.
26.07.2019 Dünya
Putin nükleer anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladı
Putin nükleer anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Menzilli Nükleer Silahlar Anlaşması'nı askıya alan kararnameyi imzaladı.
3.07.2019 Dünya
Rus parlamentosu nükleer silah anlaşmasından çekilmeyi onayladı
Rus parlamentosu nükleer silah anlaşmasından çekilmeyi onayladı Parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.
26.06.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Başlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer başlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.