Normalleşme Süreci

Normalleşme Süreci

Son dakika normalleşme süreci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan normalleşme süreci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını normalleşme süreci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Normalleşme Süreci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan normalleşme süreci gelişmeleri de dahil olmak üzere 879 normalleşme süreci haberi bulunmuştur. Tüm normalleşme süreci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ermeni diasporasının gazetesinden Atatürk ve Erdoğan için skandal ifadeler
Ermeni diasporasının gazetesinden Atatürk ve Erdoğan için skandal ifadeler Ermeni diasporasının sözcüsü gibi hareket eden The Armenian Weekly provokatif bir yazı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde Atatürk ve Erdoğan hakkında skandal ifadelere yer verildi.
18.01.2024 Dünya
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesine ilişkin “İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız” açıklaması, Akdeniz’de dengeleri değiştirecek önemli bir adım olarak yankılandı. Uzmanlar Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasının bölgeyi nasıl etkileyeceğini anlattı.
23.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor! İşte masadaki kritik konular
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor! İşte masadaki kritik konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmeler değerlendirilecek. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de öncelikli başlıklar arasında olacak.
6.08.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Bakan Fidan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüştü.
5.08.2023 Gündem
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında Disney'de yer alan Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iddialarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kararın düzeltilip, Atatürk dizisinin yayınlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, 'Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek.' ifadelerini kullandı.
2.08.2023 Gündem
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu:  Yeni bir sayfa açıldı
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu: Yeni bir sayfa açıldı Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın atanması dünya medyasında yer bulmaya devam ediyor. Fidan'ın atanması ile Türkiye-ABD ilişkilerinde beklenen yeni sayfanın çoktan açıldığını öne süren Yunan medyası, Hakan Fidan'ın İsrail-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye yönelik hamlelere öncülük ettiğine dikkat çekti ve İsrail'e uyarıda bulundu.
21.06.2023 Dünya
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme ayarlamak için uğraştığını yazdı. İşte İsrailli başbakanın verdiği yoğun çabanın arkasındaki dikkat çeken neden.
16.06.2023 Dünya
İbrahim Kalın: Olumlu katkı yapılmaz ise tahıl sevkiyatı durabilir
İbrahim Kalın: Olumlu katkı yapılmaz ise tahıl sevkiyatı durabilir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasıyla ilgli, "5 Mayıs’ta yapılacak toplantı son derece önemli. Çünkü eğer bir olumlu katkı yapılmaz ise 18 Mayıs’ta tahıl sevkiyatı durabilir" dedi.
3.05.2023 Gündem
150 milyon liralık ayçiçek yağı dolandırıcılığı şüphelilerine şafak operasyonu
150 milyon liralık ayçiçek yağı dolandırıcılığı şüphelilerine şafak operasyonu Adana’da, yurt dışında bulunan bazı iş insanlarını ayçiçek yağı satma vaadiyle 150 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen 49 şüpheliye yönelik polis, şafak vakti operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.
3.05.2023 Yaşam
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: Devam ederse karşılık vereceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: Devam ederse karşılık vereceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçlerine ilişkin, "Her 2 ülke de bazı adımlar attı ancak bu aşamada taahhütlerini yerine getirdiklerini söylemek zor. Gelecekte atılacak adımların belirlenmesi konusunda yapılacak toplantının kritik olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Çavuşoğlu, bazı Türk yetkililere Yunanistan’a giriş izni verilmemesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
8.11.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Putin, Aliyev ve Paşinyan arasındaki üçlü zirve Soçi'de başladı
Putin, Aliyev ve Paşinyan arasındaki üçlü zirve Soçi'de başladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki üçlü zirve Rusya’nın Soçi kentinde başladı.
31.10.2022 Dünya
Çavuşoğlu: Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz
Çavuşoğlu: Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Fransa'da yaptığı açıklamada, “Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz” dedi.
9.10.2022 Siyaset
İsrail'in Ankara büyükelçisi belli oldu
İsrail'in Ankara büyükelçisi belli oldu İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçisi olarak Irit Lillian’ı atadı.
19.09.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son durum, İsrail ile normalleşme süreci ve Rumların doğalgaz keşfine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.08.2022 Dünya
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine saat kaçta toplanacak? Kabine toplantısı gündemi!
Kabine toplantısı ne zaman? Kabine saat kaçta toplanacak? Kabine toplantısı gündemi! Kabine toplantısı bugün Beştepe’de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’nin masasında kritik konular bulunuyor. Toplantıda ana gündem maddesi ekonomi, dış ve iç siyaset olacak. Ayrıca Merkez Bankası faiz indirme kararının yansımaları da değerlendirilecek. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kabine saat kaçta toplanacak? Kabine kararları ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı gündemi!
22.08.2022 Gündem
Ucuz ev, market fiyatları masaya yatırılacak! Kabine bugün toplanıyor
Ucuz ev, market fiyatları masaya yatırılacak! Kabine bugün toplanıyor Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Masada, ucuz ev sağlama çalışması, market fiyatları ve iç ve dış politikadaki önemli konular olacak.
22.08.2022 Siyaset
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzları çözen 500 görüşme! Normalleşmede yeni aşama
Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzları çözen 500 görüşme! Normalleşmede yeni aşama Türkiye ile Ermenistan arasındaki Normalleşme sürecinde bir sonraki aşamaya geçildi. Bu kapsamda iki ülke makamların teknik konularda görüş alışverişinde bulunması için eylül ayında bir araya gelmesi planlanıyor. İki ülkenin Ulaştırma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer, normalleşme süreci kapsamında atılan adımların teknik boyutunu görüşecek.
12.08.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya’dan henüz bu belgede ve daha açıklamalarıyla taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz, bu yönde atılan bir adım görmedik. İlk toplantı 26 Ağustos'ta planlanıyor." ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Crow'u kabul etti
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Crow'u kabul etti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Jason Crow ve beraberindeki heyeti kabul etti.    
2.08.2022 Siyaset
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85...
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85... Kredi kartı ve banka kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85 arttı. Kartlı harcamalara ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kartlı Harcamalar Analizi sonuçlarını açıkladı. 2022 yılının ilk çeyreğinin aylık kartlı harcamalar ortalamasının bir önceki yıla kıyasla yüzde 85 oranında büyümüş olması dikkat çekti. Pandemide farklı yaklaşımlar izleyen diğer ülkelerle Türkiye'nin karşılaştırmaları da analizde yer aldı. Türkiye'nin 2021 performansının diğer ülkelere göre daha iyi olduğu gözlemlendi. Ticari kredi kartlarıyla yapılan harcamalar yüzde 94, banka kartı harcamaları da yüzde 118 büyüdü. İşte aylık kartlı harcamalara ilişkin dikkat çeken analiz...
27.07.2022 Ekonomi
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Birçok alanda işbirliğimizi pekiştirecek 9 anlaşmaya imza attık. Ticaret hacmimiz rekorla 23 milyar doların üzerine çıktı. Mevcut rakamlar 25 milyar eşiğini aşacağımızı gösteriyor. Şirketlerimizi yatırımları artırma yönünde teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, Karadeniz'deki tahıl koridoruyla ilgili olarak ise "Putin ve Zelenski'nin yaklaşımı önem arz ediyor. 1 hafta-10 gün içinde görüşmeleri yoğunlaştırıp neticelendirmeye çalışacağız" dedi.
5.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Normalleşme Süreci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki normalleşme süreci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.