Mutant

Mutant

Son dakika mutant haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mutant ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mutant haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mutant

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mutant gelişmeleri de dahil olmak üzere 171 mutant haberi bulunmuştur. Tüm mutant haberleri aşağıda listelenmiştir.
X Men Filmleri İzleme Sırası...x Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?
X Men Filmleri İzleme Sırası...x Men Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir? Mutant içerikli filmler denildiği zaman akla mutlaka X Men serisi gelmektedir. Çünkü bu film serisi bugüne kadarki en iyi mutant filmi olarak bilinir. Aksiyon, gizem, fantastik, korku, macera ve daha birçok unsur filmde yer alır.
5.02.2024 Gündem
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
18.01.2024 Gündem
2,8 milyon dolarlık NFT hırsızlığı! Hepsi buhar oldu...
2,8 milyon dolarlık NFT hırsızlığı! Hepsi buhar oldu... Bored Ape Yacht Club'a ait yaklaşık 2,8 milyon dolar değerindeki 91 adet NFT, Instagram üzerinden yapılan kimlik avı saldırısıyla çalındı.
27.04.2022 Ekonomi
Koronavirüs yeni varyantı Omicron XE belirtileri ne? Omicron XE bulaşıcı mı? Aşılar yeni varyantta etkili mi?
Koronavirüs yeni varyantı Omicron XE belirtileri ne? Omicron XE bulaşıcı mı? Aşılar yeni varyantta etkili mi? Coronavirüsün yeni varyantı ortaya çıktı. Omicron varyantının alt bir türü olan Omicron XE isimli yeni varyantın İngiltere'de baskın hale gelmesi bekleniyor. İngiltere'de şimdiye kadar bin 100'den fazla Omicron XE vakası görüldüğü ve bu yeni varyantın ilerde baskın varyant haline gelebileceği belirtiliyor. Peki, Koronavirüs yeni varyantı Omicron XE belirtileri ne? Omicron XE bulaşıcı mı? İşte detaylar…
21.04.2022 Sağlık
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online... Koronavirüs salgınında yeni varyatların ortaya çıkması sonrası yeni tedbirlerin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyordu. Özellikle eğitim sürecinin nasıl devam edeceği hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla araştırılıyordu. Omicron varyantının üniversite öğrencileri arasında görülme sıklığının artması sonucu pek çok üniversiteden uzaktan eğitim kararı geldi. Üniversitelerin ardından lise, ortaokul ve ilkokullar da da uzaktan eğitime geçiş olacak mı?  İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada yılbaşına dikkat çekerek vaka sayılarında patlama görülebileceğini, söyledi. Tükek uzaktan eğitim ile ilgili de; “Üniversite eğitimi; online bir seçenek. Çok da güzel uygulandı geçen sene, salgın bu seyirde devam eder, üniversite öğrencileri arasında bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten gündeme gelir. Öğrencilerimizin sık enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması zaten bunu doğal olarak gerektirir. Şu anda da ona doğru bir gidiş var gibi gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o şekilde artışlar görürsek biz de eğitime online devam edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da vaka sayısı artar bunun önüne geçilemez hale gelirse o zaman orada da özellikle Omicron dalgasıyla birlikte influenza da şu an çok aktif dolayısıyla şu dönem geçene kadar belki kısa bir süre online’a dönülebilir.
29.12.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ben üçüncü doz aşımı Turkovac oldum. İnşallah bu aşıyı en kısa zamanda dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere elimizdeki imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.
28.12.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum
TBMM Başkanı Şentop: Üçüncü doz aşımı Turkovac oldum TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ben üçüncü doz aşımı Turkovac oldum. İnşallah bu aşıyı en kısa zamanda dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere elimizdeki imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzu ediyoruz" dedi.
28.12.2021 Siyaset
Koronavirüste yeni kabus! Korkutan gelişme
Koronavirüste yeni kabus! Korkutan gelişme Yaklaşık 2 yıldır koronavirüs ile mücadele eden dünyanın korktuğu oldu. Son dönemde varyantlar ile gündemden düşmeyen virüs yine mutasyon geçirdi. Aşıya dirençli olabileceği düşünülen koronavirüs varyantı nedeniyle DSÖ, uzman toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. AB'den de flaş bir açıklama geldi. AB'nin açıklaması sonrası dünya yeniden alarm durumuna geçti.
26.11.2021 Dünya
Korkutan koronavirüs uyarısı: Süper mutanta dönüşebilir
Korkutan koronavirüs uyarısı: Süper mutanta dönüşebilir Dr. Ahmet İnal, koronavirüs salgınında süper mutant uyarısı yaparak, “Bizlerin en büyük korkusu, virüs bulaştıkça süper mutant dediğimiz daha bulaşıcı ve agresif hale gelen bir mutasyona dönüşebiliyor. Bu henüz tespit edilmiş değil ama böyle bir ihtimal var. İnsanların buna dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
8.08.2021 Sağlık
Artan vakalar sonrası flaş karar! Artık yasaklandı, müşteriler ve...
Artan vakalar sonrası flaş karar! Artık yasaklandı, müşteriler ve... Türkiye'de artan koronavirüs vakaları sonrası bir son dakika haberi daha geldi. Resmen açıklandı. Artık 2 doz aşı olmayanlara yasaklandı. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterilerini yarından itibaren iş yerlerine almayacaklarını açıkladı. Karanın Türkiye'deki 130 bin esnaf için geçerli olduğunu belirten Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu, "Kahvehane ve kıraathane işletmecisi esnafımızın tekrar kapanmayı kaldıracak gücü kalmamıştır" dedi.
4.08.2021 Gündem
Aşı karşıtlarına sert sigara çıkışı! 'Yıllarca sigara içen...'
Aşı karşıtlarına sert sigara çıkışı! 'Yıllarca sigara içen...' Koronavirüsten kurtulmanın en kesin yollarından birinin aşılama olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurten Nur Aydın, aşı karşıtlarının kara propaganda yürüttüğünü vurguladı. Aşı karşıtlarının, panik havası oluşturduklarını belirten Aydın, "Yıllarca sigara içip içinde ne olduğunu sorgulamayan adam, gelip bize 'Aşının içinde ne var bilmiyorum, yaptırmam' diyor.
21.06.2021 Sağlık
Kanser hastalarına Covid aşısını yaptırmalarını öneriyoruz
Kanser hastalarına Covid aşısını yaptırmalarını öneriyoruz Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Artaç, yıllık 15 bin kanser hastasına hizmet verdiklerini belirterek, "Tanı konulan hastalarımıza kemoterapi tedavilerine başlamadan önce Covid aşısını yaptırmasını söylüyoruz, eğer bu mümkün değilse tedavi alan bir hastaysa mutlaka doktoruna danışarak aşısını yaptırmalı” dedi.
3.06.2021 Sağlık
Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebilir!
Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebilir! Solunum Derneği TÜSAD, yaptığı açıklamada Covid-19’a karşı aşılama seferberliğinin hızlanması gerektiğine dikkat çekti. TÜSAD, aşıların temin edilerek, toplumun yüzde 60’ının aşılanması gerektiği uyarısı yaptı.
30.05.2021 Sağlık
DSÖ'den kritik Kovid-19 aşısı açıklaması!
DSÖ'den kritik Kovid-19 aşısı açıklaması! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede uygulanan onaylanmış Kovid-19 aşılarının dolaşımdaki tüm varyantlara karşı koruma sağlayabildiğini bildirdi.
20.05.2021 Sağlık
İnal: Henüz, Türkiye mutantı bulmuş değiliz
İnal: Henüz, Türkiye mutantı bulmuş değiliz Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, "Zaman içerisinde mutantlara yeni mutantlar da eklenebilir. Belki Türkiye mutantı da bulunabilir. O zaman da, 'Türkiye mutantında şu özellikle var' denilebilir. Ancak henüz onu bulmuş değiliz" dedi.
11.05.2021 Sağlık
Koronavirüs vakalarıyla ilgili flaş açıklama! '5 binin altına inebilir'
Koronavirüs vakalarıyla ilgili flaş açıklama! '5 binin altına inebilir' Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmadan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sorusuna yanıt verdi. Ceyhan, 'Önümüzdeki haftadan itibaren kısıtlamanın getirdiği etkiyi görmeye başlayacağız. Yalnız yeni bir artışın önüne geçmek önemli. Azalmada hızlanma bekliyoruz. 5 binin altına da inilebilir' dedi.
10.05.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! 3 aşamalı plan! Restoranlar, kafeler, kuaförler, AVM'ler...
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! 3 aşamalı plan! Restoranlar, kafeler, kuaförler, AVM'ler... Tam kapanma ve tam açılma ile ilgili flaş açıklama geldi. Ramazan Bayramı'nda da devam edecek olan sokağa çıkma yasakları 7 gün sonra bitecek. Sokağa çıkma yasakları sonrası 3 aşamalı açılma planından bahsediliyor. Formüle göre birinci aşamada okulların açılması ve sınavların yapılması, ikinci aşamada kuaför-berber, AVM’ler ve küçük esnafın açılabileceği ifade ediliyor. Kafe ve restoranlar ise üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla, denkleme girebilecek.
10.05.2021 Gündem
Tam kapanma ile ilgili flaş açıklama! 17 günlük yasak...
Tam kapanma ile ilgili flaş açıklama! 17 günlük yasak... Tam kapanma ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Kısıtlamaların sona erdiği 17 Mayıs tarihinin ise çok kritik olduğunu vurgulayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Eğer biz 17 Mayıs'ta, 29 Nisan'dan önceki gibi yaşamaya devam edersek çok sürmez, birkaç hafta içerisinde bazen bu süre biraz daha uzayabilir, bir ayı bulabilir, vakaların yeniden arttığını göreceğiz, boşuna 17 gün eve kapanmış olacağız." ifadelerini kullandı.
8.05.2021 Gündem
Yoğun Bakım Derneği Başkanı Cinel açıkladı! 2 doz aşı olanlar...
Yoğun Bakım Derneği Başkanı Cinel açıkladı! 2 doz aşı olanlar... Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Şu anda elimizdeki veriler geneli ifade etmez ama belli bir popülasyonun belli bir sayısına baktığınızda 2. doz aşı olanların yoğun bakımlara daha az düştüğünü görüyoruz. Burası açık ve net. Veya iki doz aşı olanların servislerde hastalansalar bile hastalığı daha hafif geçirdiklerine şahit oluyoruz." dedi.
7.05.2021 Gündem
'Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı'
'Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutant virüste görülen artış ile koronavirüse bağlı hamile kadın ölümlerinin de arttığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Mutant virüs, gerçekten çok sayıda gebenin ölümüne ve birçoğunda karnındaki bebek ile birlikte kaybına yol açıyor. Mutant virüs problemi ortaya çıkmadan önce biz gebelere, gebelik sonrasına aşılama önerirken, şimdi mutlaka gebeliğin ilk 3 ayı bittikten sonra hemen aşılanmalarını istiyoruz" dedi.
1.05.2021 Sağlık
Covid-19 tanılarının yüzde 95'i İngiltere mutasyonu
Covid-19 tanılarının yüzde 95'i İngiltere mutasyonu Ankara'da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Covid-19 Tanı Laboratuvarı’nda şubat ayına göre, günlük gelen numune sayısı, 4 kat artarak, 8 binlere yükseldi. DHA'nın görüntülediği laboratuvarda, tanı konulan numunelerin yüzde 95'ini İngiltere mutasyonu oluşturuyor.
30.04.2021 Sağlık
Ölümcül Hindistan mutantı İstanbul'da! İşte yeni varyantın semptonları...
Ölümcül Hindistan mutantı İstanbul'da! İşte yeni varyantın semptonları... Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de Hindistan mutantının görüldüğünü açıklamasının ardından Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Savaşçı, Hindistan mutasyonunda çok dirençli ateş, ishal tablosu ve solunum yetmezliği gibi ağır semptomlar görüldüğünü, öldürücülüğün de daha fazla olduğunu söyledi.
30.04.2021 Gündem
180 bin vatandaşımızın aşılamasını yaptık
180 bin vatandaşımızın aşılamasını yaptık Sivas İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, "İlimize toplamda 193 bin Sinovac, 10 bin 500 de BioNTech aşısı geldi. 180 bin vatandaşımızın aşılamasını yaptık" dedi.
29.04.2021 Sağlık
Prof. Dr. Nurettin Yiyit: İstanbul'da ayakta başvuru yüzde 20 düştü
Prof. Dr. Nurettin Yiyit: İstanbul'da ayakta başvuru yüzde 20 düştü Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün uygulanacak tam kapanma öncesinde Prof. Dr. Nurettin Yiyit'ten sevindiren haber geldi. Yiyit, ayaktan başvurularda düşüş başladığını bildirerek, "Şimdi bunun yatan hastaya yansıması da artık düşüş lehine döndü. Yüzde 25'lik dilimlerle de yatan hasta sayımızın düştüğünü görüyoruz. Bunun önümüzdeki haftadan itibaren yoğun bakımlara yansımasını bekliyoruz" dedi.
29.04.2021 Gündem
Mutant virüs ile ilgili flaş açıklama! 'Bütün hastalarımız artık...'
Mutant virüs ile ilgili flaş açıklama! 'Bütün hastalarımız artık...' Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs kaynaklı çocuk vaka ve ölümlerinde artış yaşandığını belirterek, "Çocuklarda mutant virüsten önce akciğer tutulumuna bağlı ağır vakaları nadir görüyorduk; ama şimdi direkt akciğer tutulumu ağır seyreden çok sayıda çocuk görmeye başladık. Orijinal virüste belirtisiz geçiriyorlardı, şu anda belirtili hastalık geçirme oranı arttı ve daha çok bulaştırmaya başladılar. Mutant virüste en büyük artışın olduğu yaş grubu 0-9 oldu" dedi.
29.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mutant ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mutant haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.