Musevi

Musevi

Son dakika musevi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan musevi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını musevi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Musevi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan musevi gelişmeleri de dahil olmak üzere 799 musevi haberi bulunmuştur. Tüm musevi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı
Yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı İstanbul sevgisiyle tanınan ve sayısız eser kaleme alan yazar ve iletişim eğitmeni Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı.
1.02.2024 Gündem
Ünlü yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü yazar Mario Levi son yolculuğuna uğurlandı İstanbul aşığı olarak tanınan ve 66 yaşında hayatını kaybeden ünlü yazar Mario Levi Kadıköy'de Acıbadem Musevi Mezarlığında bulunan Sinagog'da yapılan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Mario Levi'nin eşi Ece Erdoğuş Levi ile ailesi ve yakınları katıldı.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında? Hay Eytan Cohen Yanarocak hakkında merak edilenler…
Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında? Hay Eytan Cohen Yanarocak hakkında merak edilenler… Tel-Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Cohen Yanarocak katıldığı bir yayınca "Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?" deyince yayından alındı. Söz konusu olay sonrası Cohen Yanarocak’ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında?
13.10.2023 Gündem
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi
Tüm sayfaları altın! Erzincan'da ele geçirildi Erzincan'da tarihi eser niteliğindeki Musevi dinine ait motifler ve İbranice yazılar içeren, 24 ayar saf altından yapılmış, toplam 165 gram ağırlığında ve 14 yapraktan oluşan 1 kitap ele geçirildi, 4 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. 
26.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin gelişimine her alanda büyük katkı sağlayan Musevi vatandaşlarımızın barış, güven ve huzur içinde yaşamaları, ülkemizin beraberliğinin teminatıdır" ifadelerini kullandı.
8.04.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki tarihi yapıları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 şehirdeki hasar gören müze ve ören yerlerine müdahale edildiğini, bölgedeki yapıları tekrar ayağa kaldırmak için bakanlık olarak fon ayırdıklarını ve mart ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
17.02.2023 Gündem
İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı; konsolosluklara yönelik tehdit tespit edilemedi
İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı; konsolosluklara yönelik tehdit tespit edilemedi İstanbul'da, Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçiliği'nin önünde Kuran-ı Kerim yakma olayının ardından, DEAŞ 'ın sözde Horasan Vilayeti (ISKP) lider kadrosu tarafından İstanbul'da bulunan İsveç Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verdiği gerekçesiyle, gözaltına alınan 15 DEAŞ üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevilik inancına mensup vatandaşların 'Hanuka Bayramı'nı tebrik ederek, "Ülkemizde hiçbir ayrım olmaksızın tüm vatandaşlarımızın karşılıklı saygı ve sevgi anlayışıyla ortaya koyduğu birlik ve beraberlik tüm dünyaya müstesna bir örneklik teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.
18.12.2022 Gündem
Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler Nelerdir? Azınlıklar Tarafından Kurulan Cemiyetlerin Özellikleri...
Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler Nelerdir? Azınlıklar Tarafından Kurulan Cemiyetlerin Özellikleri... Azınlıkların kurduğu cemiyetler Musevi, Rus ve Ermeniler tarafından kurulmuş olan cemiyetlerdir. Bu cemiyetlerin kurulmasındaki en temel amaç Osmanlı devletinden kendine pay çıkarma istekleri olmuştur.
7.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Roş Aşana” mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Roş Aşana” mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
25.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve ABD'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve ABD'ye gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesine katılmak üzere Özbekistan'a, ardından da Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek.
14.09.2022 Siyaset
Sarıyer'de iş insanı otomobilinde ölü bulundu
Sarıyer'de iş insanı otomobilinde ölü bulundu Sarıyer'de, iş insanı İzel Bardavit (47) oturduğu sitenin kapalı otoparkındaki otomobilinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Bardavit'in arkadaşına, "Bir saat sonra evime gel beni bul, çocuklarım da sana emanet onlara çok iyi bak" şeklinde e-posta mesajı attığı iddia edildi. Yanında olayda kullanılan silah da bulunurken, ilk inceleme sonucu iş adamının intihar ettiği değerlendiriliyor.
23.08.2022 Yaşam
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Güçlü bireyler güçlü ailenin, güçlü aile ise güçlü toplumların temel taşıdır, yapı taşıdır; bunun farkındayız. Bu sebeple her politikamızın odağını aile olarak belirliyor ve faaliyet alanımızın merkezine aileyi yerleştiriyoruz" dedi.
16.08.2022 Ekonomi
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
Bakan Bozdağ açıkladı! Adli soruşturma başlatıldı
Bakan Bozdağ açıkladı! Adli soruşturma başlatıldı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda mezar taşlarının kırılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını açıkladı.
15.07.2022 Siyaset
Hasköy mezarlığı nerede? Hasköy Yahudi mezarlığı olayı ne, mezarlığa kim saldırdı?
Hasköy mezarlığı nerede? Hasköy Yahudi mezarlığı olayı ne, mezarlığa kim saldırdı? Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda 36 mezar taşı kırıldı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı saldırıyı, "Bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz" açıklamasıyla duyurdu. Peki, Hasköy mezarlığı nerede? Hasköy Yahudi mezarlığı olayı ne, mezarlığa kim saldırdı?-
15.07.2022 Gündem
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı...
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı... 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında ABD büyük şok yaşadı. Kutlamaları kana bulayan Crimo'nun sosyal medya paylaşımları, şok etkisi yarattı.
5.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile iftar yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile iftar yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dini azınlık temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iftar yaptı.
26.04.2022 Siyaset
Ülkü Adatepe kimdir, neden öldü? Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe hakkında merak edilenler…
Ülkü Adatepe kimdir, neden öldü? Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe hakkında merak edilenler… Bebekliğinden 6 yaşına kadar Atatürk'ün yanında Çankaya Köşkü'nde yaşamış; Mustafa Kemal Atatürk'ün en küçük manevi kızı Ülkü Çukurluoğlu Adatepe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yeniden gündeme geldi. Peki, Ülkü Adatepe kimdir, neden öldü? Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe kaç yaşında ve ne zaman öldü? İşte Ülkü Adatepe’nin hayatı hakkında merak edilenler…
23.04.2022 Gündem
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye geldi
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye geldi  İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyareti kapsamında Ankara'ya geldi.
9.03.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'le yeniden canlanan diyaloğumuzu önemsiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'le yeniden canlanan diyaloğumuzu önemsiyorum CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, "Kudüs başta olmak üzere Filistin meselesinde atılacak adımlar, sadece Filistinlilerin değil İsrail'in de güvenlik ve istikrarına katkı yapacaktır. Gerek İsrail Cumhurbaşkanı Sayın Hertzog gerekse Başbakan Sayın Benet ile yeniden canlanan diyaloğumuzu bu bakımdan önemsiyorum" dedi.
22.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
29.11.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Musevi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki musevi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.