Gazete Vatan Logo

Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında? Hay Eytan Cohen Yanarocak hakkında merak edilenler…

Tel-Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Cohen Yanarocak katıldığı bir yayınca "Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?" deyince yayından alındı. Söz konusu olay sonrası Cohen Yanarocak’ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında? Hay Eytan Cohen Yanarocak hakkında merak edilenler…

Tel-Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Cohen Yanarocak’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Cohen Yanarocak kimdir, nereli, kaç yaşında?

COHEN YANAROCAK KİMDİR, NERELİ?

1984 yılında İstanbul'da doğan Hay Eytan Cohen Yanarocak, Yahudi bir ailede büyüdü. Eğitim hayatına Caddebostan Sinagogu ve Göztepe Kültür Derneği'nde aldığı Yahudi tarihi eğitimleriyle başladı. Musevi Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümü'nde öğrenim gördü.

Yanarocak, İsrail'deki üniversiteleri ve araştırma enstitülerini daha yakından tanımak amacıyla Sohnut'un yaz stajı programına katıldı. Bu program kapsamında Kudüs İbrani Üniversitesi'nde ve Reichman Üniversitesi'ndeki araştırma merkezlerinde çalıştı. Ayrıca, Tel Aviv Üniversitesi Güvenlik Bilimleri'nde yüksek lisans yaparak eğitimini sürdürdü.

Kudüs Güvenlik ve Stratejik Araştırmaları Merkezi'nde çalıştı.