Muhtasar

Muhtasar

Son dakika muhtasar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muhtasar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muhtasar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muhtasar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muhtasar gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 muhtasar haberi bulunmuştur. Tüm muhtasar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için; işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar?
5 puan destek primi nedir, ne demek? Çalışan EYT emeklisi işverene 5 puan destek primi ne kadar? AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı. EYT ile emekli olan çalışanlar için işverene 5 puan destek primi verilecek. Peki, 5 puan destek primi nedir, ne demek? İşverene 5 puan destek primi ne kadar?
30.01.2023 Emekli
Asgari ücret ile ilgili son dakika detayı! Prim desteği ödenecek, yeni asgari ücret tahmini
Asgari ücret ile ilgili son dakika detayı! Prim desteği ödenecek, yeni asgari ücret tahmini Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika ayrıntısı geldi. Milyonlarca işvereni ilgilendiriyor. Prim desteği ödeniyor. Düzenlemeye göre, 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi asgari ücret desteğinde çalışan sayısı ve sektör ayırımı yapılmaksızın tüm işyerleri yaralanacak. Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarı, ilgili ayda verilecek aylık prim ve hizmet belgesindeki/muhtasar ve prim hizmet beyannamesindeki prim ödeme gün sayısının 3,33 TL rakamı ile çarpımı suretiyle hesaplanacak ve takip eden ay/aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecektir. SGK Uzmanı Özgür Kaya gündemde 3 formülün olduğunun altını çizerek, yeni asgari ücret zammı ile ilgili flaş ayrıntıları anlattı. İşte asgari ücret zammı ve asgari ücret desteği ile ilgili tüm gelişmeler...
10.09.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa...
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa... Emekli maaşları ve sigorta ile ilgili flaş detay! Emekli aylıkları kesiliyor, paralar gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınıyor. SGK harf kodları kullanarak tek tek tespit ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli uyarı geldi. e-Devlet'ten hizmet dökümünüze bakıp mutlaka kontrol edin. Bu harfleri görüyorsanız emekliliğiniz ya da sigortanız iptal olabilir. Çalışmadığı halde kendini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için SGK sıkı denetim uyguluyor. Tespit edildiği takdirde sigorta anında iptal ediliyor. Eğer emekli maaşı bağlanmışsa kesiliyor ve faiziyle birlikte para geri alınıyor. Peki hangi harf kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Yüzde 5 indirim yapılıyor! Detaylar tek tek açıklandı! Vergi indirimi...
Yüzde 5 indirim yapılıyor! Detaylar tek tek açıklandı! Vergi indirimi... Vergi ödeyen milyonları ilgilendiriyor. Vergi mükelleflerine belirli hâllerde ödenmesi gereken vergiden indirim imkânı bulunmaktadır. Vergi indirimiyle ilgili detaylar tek tek açıklandı. %5 vergi indiriminden yararlanmak için uygulama kapsamında bulunan mükelleflerin; indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son 2 yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresinde verilmiş olması, belirtilen süre içerisinde kesinleşmiş olması şartıyla vergi beyannamelerindeki vergi türleri itibarıyla ikmalen, re'sen veya idarece yapılmış bir tarhiyat bulunmaması ile İndirimin hesaplanacağı beyannamenin verildiği tarih itibarıyla, bu kapsamdaki vergi beyannameleri üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmiş olması, ayrıca, vergi aslı (vergi cezaları ile fer'i alacaklar dâhil) 1000 TL'nin üzerinde vadesi geçmiş borcunun bulunmaması gerekiyor. İşte vergi indirimiyle ilgili tüm detaylar...
14.03.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım...
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. 2022 ile birlikte çalışma hayatında önemli değişiklikler oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam ile birlikte vergi istisnasının da devreye alınması sadece asgari ücretlileri değil yüksek maaş alan çalışanları da etkiledi. Özellikle fazla mesai ücreti, sosyal yardım, ikramiye gibi ek ücret alan çalışanlar kendi durumlarının ne olacağını, vergi kesintisi olup olmayacağını merak ediyor. Çalışanların ücret gelirinin, asgari ücretin brüt tutarı kadar olması hâlinde, brüt tutardan, işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Bir de birden fazla işverenden ücret alan çalışanlar var. Birden fazla işverenden ücret alınması halinde, istisna uygulamasının sadece en yüksek ücretin elde edildiği işveren tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Söz konusu işverene bu durumu bildirme yükümlülüğü ise çalışana ait.
16.02.2022 Çalışan Hakları
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den destek açıklaması! Ocak itibarıyla...
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den destek açıklaması! Ocak itibarıyla... Sosyal medya üzerinden gelir elde edenler için uygulanan vergi istisnası, 1 Ocak itibarıyla sanatçılar için de geçerli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanatçılar üzerindeki gelir vergisi yükünün azaltıldığını belirterek, "Sanatçılar, gelir vergisi tarifesinin dördüncü gelir diliminde yer alan tutarı (2022 yılı için 880 bin lirayı) aşmaması kaydıyla gelir vergisinden müstesna" dedi.
1.02.2022 Ekonomi
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Yarın son gün
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Yarın son gün Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksit ile olumsuz hava koşullarından dolayı ertelenen KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri yarın sona erecek. Cumhurbaşkanı Kararı gereği, MTV tutarları yüzde 36,20'lik yeniden değerleme oranı yerine, yüzde 25 olarak tespit edilmişti. Buna göre, 1-3 yaş otomobillerin 2022 yılındaki MTV'si, motor silindir hacmi 1300 santimetreküp ve aşağısında olanlar için taşıt değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Aynı yaşta, motor silindir hacmi 1301-1600 santimetreküp otomobillerin vergisi de 2 bin 287 lira ile 2 bin 746 lira arasında olacak. 4001 santimetreküp üzerinde motor silindir hacmine sahip otomobillerin vergisi ise 57 bin 415 lira ile 62 bin 633 lira arasında olacak. Motosikletlerde ise 1-3 yaş aralığındakilerin MTV'si silindir hacmine göre 245 lira ile 3 bin 168 lira arasında değişirken yıllık vergi tutarı 1-6 yaş minibüslerde 1570 lirayı, aynı yaştaki 25 kişiye kadar otobüslerde 3 bin 965 lirayı, azami ağırlığı 1500 kilograma kadar olan kamyonet, kamyon ve benzeri araçlarda 1408 lirayı buluyor. MTV'de ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ya da İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerinden de ödeme gerçekleştirilebiliyor.
30.01.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Son tarih yaklaşıyor, cezası var
Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Son tarih yaklaşıyor, cezası var Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Kar yağışı nedeniyle ertelenmişti, iki gün kaldı. Uyarı geldi, son düzenleme ile fiyatlar arttı, 2022 yılının ilk taksit ödemesi için çok az bir zaman kaldı. Tüm detayla belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) en düşük tutar 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek tutar ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıktı. Peki 2022 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte detaylar...
28.01.2022 Otomobil
Vergi ödemeleri uzatıldı mı? Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman?
Vergi ödemeleri uzatıldı mı? Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Süre uzatıldı! Olumsuz hava koşullarından dolayı KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verme ve ödeme süreleri uzatıldı. Peki, Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman? KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verme ve son ödeme günü…
26.01.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu: Ödeme süreleri 31 Ocak'a kadar uzatıldı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu: Ödeme süreleri 31 Ocak'a kadar uzatıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olumsuz hava koşulları nedeniyle vergi beyannamelerinin verilme ve ödenme sürelerinin uzatıldığını açıkladı.
25.01.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı...
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı... Milyonlarca kişiyi kapsayan düzenleme Meclis’te kabul edildi. O paralar faiziyle birlikte iade edilecek. “Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan iş yeri grubunun kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. Tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Çiftçiler artık beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecek. Kanunla, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023'e ertelendi.
15.10.2021 Ekonomi
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti…
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti… Küçük esnafa vergi muafiyeti getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. "Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 835 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Peki, esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor?
15.10.2021 Çalışma Hayatı
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar Yüz binlerce esnafa müjdeli haber. Vergi muafiyeti geliyor. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun, küçük esnaf ve çiftçiye vergi muafiyetleri getiriyor. Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacak. 'Küçük esnaf' olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Fiziki ortamdan bağımsız elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek. Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri, gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.
14.10.2021 Ekonomi
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek...
1.341 TL aylık olarak ödeniyor! 5 yıl sürüyor, destek... Her ay ödeniyor. 5 yıl boyunca devam ediyor. Devlet tarafından önemli bir destek sağlanıyor. Hem işveren hem de çalışanları ilgilendiriyor. Devletin koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere teşvik sağlanıyor. Beş yıl süreyle prim desteği veriliyor. 2021 yılı rakamlarıyla 5 yılda işçi başına sağlanan prim desteği tutarı 80 bin lirayı aşıyor.
12.10.2021 Ekonomi
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti AK Partili milletvekillerin imzasını taşıyan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
6.10.2021 Ekonomi
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu Yüz binlerce kişi bekliyordu. AK Parti, 65 maddelik Vergi Usul Kanunun'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
1.10.2021 Siyaset
Borcu olmayana indirim! Yeni dönem başlıyor, 25 Ekim'e kadar ödeme yapanlar yararlanacak
Borcu olmayana indirim! Yeni dönem başlıyor, 25 Ekim'e kadar ödeme yapanlar yararlanacak Yeni dönem eylülde başlıyor. Borcu bulunmayanlar indirim imkanından yararlanabilecek. Borcu olanlar ise 25 Ekim tarihine kadar ödeme yapmaları durumunda indirim imkanından faydalanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirim konusunda önemli bir değişikliğe gidildi. Beş puanlık prim indiriminden yararlanabilmek için bundan böyle işverenin “Türkiye genelindeki tüm işyerlerinin” SGK’ya prim borcu olup olmadığına bakılacak. Daha önce sadece işyeri bazında yapılan borç incelemesi eylül ayından itibaren işverenin Türkiye genelindeki tüm işyerlerinde gerçekleştirilecek. İşyerlerinin birinde borç çıkması halinde işverenin hiçbir işyerine prim indirimi uygulanmayacak.
3.08.2021 Ekonomi
Hesaplara tek seferde  8.284 TL yatırılıyor
Hesaplara tek seferde 8.284 TL yatırılıyor Zam yapıldı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Ödeme miktarı değişti. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere hesaplara 8.284 TL yatırılıyor. Temmuz ayı kamu çalışanları ve emekliler için zam ayı oldu. Kıdem tazminatı tavanı da temmuz ayı itibarı ile değişti. Yapılan zam ile 8.284 lira oldu. Kıdem tazminatının tek seferde ödenmesi gerekiyor. Ancak bazı işverenler taksitli ödeme yoluna gidiyor. İşveren kıdem tazminatı ödemesini taksitle ödemek isterse bunu çalışana bildirmesi ve onun da bu talebi kabul etmesi gerekiyor. Bu durumda ödeme taksitle yapılabiliyor ve işçinin taksitlendirilerek ödeme için faiz talep etme hakkı da bulunuyor.
19.07.2021 Ekonomi
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak
Asgari ücret desteği! Geriye dönük olarak da uygulanacak Asgari ücret desteği geliyor. Detaylar netleşti. Her bir asgari ücretli için 75 TL ödenecek. Ocaktan itibaren geçerli kabul edilecek. Asgari ücret desteğinin 2021 yılında da uygulanmasına ilişkin yasal düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İşçi başına günlük 2.50 TL, aylık 75 TL tutarındaki destek ocak ayından geçerli olacak. Önceki aylara ait birikmiş destek tutarları da işletmelerin ödemeleri gereken primlerden topluca mahsup edilecek.
15.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Muhtasar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muhtasar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.