Milli Teknoloji Hamlesi

Milli Teknoloji Hamlesi

Son dakika milli teknoloji hamlesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli teknoloji hamlesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli teknoloji hamlesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Teknoloji Hamlesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli teknoloji hamlesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 468 milli teknoloji hamlesi haberi bulunmuştur. Tüm milli teknoloji hamlesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
Bilim Sincan açıldı
Bilim Sincan açıldı “Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymayı amaçlayan “Bilim Türkiye Ailesine” son olarak “Bilim Sincan” katıldı.
14.03.2024 Yaşam
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
1.03.2024 Ekonomi
TEKNOFEST 2024’te yeni bir yarışma!
TEKNOFEST 2024’te yeni bir yarışma! TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına yeni eklenen Hava Savunma Sistemleri Yarışması bu yıl ilk kez başvuru alacak.
19.02.2024 Yaşam
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Adana Teknofest'e hazırlanıyor
Adana Teknofest'e hazırlanıyor Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.
24.01.2024 Adana
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Haluk Bayraktar'dan CHP'li Pınar Uzun Okakın'a tepki: Teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız
Haluk Bayraktar'dan CHP'li Pınar Uzun Okakın'a tepki: Teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın, İHA'larla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararına ve BAYKAR'a yönelik ortaya attığı iddialara tepki gösterdi. Haluk Bayraktar, 'Hakikatten utanırlar mı, birazcık yüzleri kızarır mı acaba? Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık. Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız.' dedi.
4.01.2024 Gündem
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır
Bakan Güler: ABD'den F-16 tedarikinde somut gelişmeler olacaktır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 Viper alımı ile 79 adet modernizasyon kiti talebine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, "Başkan Biden, 'Bunu en kısa sürede kongreye iletme hazırlıklarını yaptım' diyerek ifade etmiş. Tedarik sürecinde en önemli husus müttefiklerin birbirine yaptırım uygulamamasıdır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki süreçte somut gelişmeler olacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
300 milyar liralık kredi başvurusu başladı! Detaylar belli oldu
300 milyar liralık kredi başvurusu başladı! Detaylar belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi için başvuruların 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlayacağını açıkladı.
8.12.2023 Ekonomi
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
8.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
İlk Türk uzay yolcusu CNN Türk’e konuştu: Kanatsız nasıl uçulduğunu merak ediyorum
İlk Türk uzay yolcusu CNN Türk’e konuştu: Kanatsız nasıl uçulduğunu merak ediyorum Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi için geri sayım devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin uzay misyonunu gerçekleştirmek için uzaya gidecek iki Türk olacak. Onlardan biri Alper Gezer Avcı, CNN Türk’e özel açıklamalarda bulundu.
29.10.2023 Gündem
Bakan Kacır: İsrail bir kez daha bir insanlık ve savaş suçu işledİ
Bakan Kacır: İsrail bir kez daha bir insanlık ve savaş suçu işledİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ihracatın lokomotifinin imalat sanayisi olduğunu belirterek "Bugün Türkiye yıllık 255 milyar dolar ihracat yapıyorsa bunu sanayicilerimize borçluyuz. Bazı alanlarda dünyada bir numarayız, bunların başında insansız hava araçları geliyor" dedi.
19.10.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılıyor. Yılmaz "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız" dedi.
17.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Milli Teknoloji Hamlesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli teknoloji hamlesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.