Atama kararları Resmi Gazete’de
Atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.
18.03.2024 Gündem
Kritik atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Kritik atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ne Doç. Dr. Hasan Doğan yeniden atandı. Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na yeniden atandı.
9.06.2023 Ekonomi
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
Kamu personel alımı 2022! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları!
Kamu personel alımı 2022! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Aile ve Sosyal Hizmetler müfettiş yardımcısı alınacak. Yayımlanan ilana göre, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları arasından 17, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunları arasından 3 olmak üzere giriş sınavı ile personel alınacak. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte müfettiş yardımcısı alımı sınavı başvuru şartları!
11.11.2022 Personel Alımı
Milli Saraylar İdaresi personel alımı yapacak! 74 sözleşmeli personel alınacak!
Milli Saraylar İdaresi personel alımı yapacak! 74 sözleşmeli personel alınacak! Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na personel alınacak. Yayımlanana ilana göre, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın İstanbul ve Edirne teşkilatlarında boş bulunan kadrolara büro personeli, müze görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Peki, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Milli Saraylar memur alımı başvuru şartları!
11.11.2022 Personel Alımı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak!
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak! İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Başvurular, 25 Nisan’da başlayıp 1 Mayıs’ta sona erecek. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Göç İdaresi personel alımı başvuru şartları!
16.04.2022 Personel Alımı
Milli Saraylar İdaresi 144 sözleşmeli personel alacak! İşte Milli Saraylar personel alımı başvuru şartları!
Milli Saraylar İdaresi 144 sözleşmeli personel alacak! İşte Milli Saraylar personel alımı başvuru şartları! Milli Saraylar İdaresi personel alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na temizlik görevlisi, büro personeli ile koruma güvenlik ve güvenlik görevlisi kadrolarında 144 personel alınacak. Başvurular 24 Nisan’da sona eriyor. Peki, Milli Saraylar personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Milli Saraylar İdaresi personel alımı başvuru şartları!
15.04.2022 Personel Alımı
Sözleşmeli sağlık personeli ve sürekli işçi alımı yapılacak! Sağlık Bakanı Koca resmen duyurdu
Sözleşmeli sağlık personeli ve sürekli işçi alımı yapılacak! Sağlık Bakanı Koca resmen duyurdu 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak! Resmen duyuruldu ve belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlatılıyor. Tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra tercihler 15 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Aynı zamanda temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alınacak. Başvurular İŞKUR internet süresi üzerinden yapılacak.
11.03.2022 Personel Alımı
İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! Borsa Aracılık eğitimi verilecek! İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları!
İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! Borsa Aracılık eğitimi verilecek! İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları! İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! İlan yayımlandı. İstanbul Ticaret Borsası aracılık eğitimi ve sınavı düzenleyecek. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekiyor. Eğitim alan adaylar için Aracılık Eğitim ve Sınavı 13 Nisan’da düzenlenecek. Peki, İstanbul Ticaret Borsası borsa aracılık eğitimi başvurusu nasıl yapılır? Aracılık Eğitim ve Sınavı ne zaman? İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları ve istenen belgeler!
10.03.2022 Eğitim
Milli Saraylar İdaresi KPSS’den en az 60 puanla sözleşmeli personel alacak!
Milli Saraylar İdaresi KPSS’den en az 60 puanla sözleşmeli personel alacak! Milli Saraylar İdaresi 30 sözleşmeli personel alacak! Yayımlanan ilana göre, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığında çalıştırılmak üzere 30 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanında sözleşmeli personel alınacak. Başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 60 puan almaları gerekiyor. Başvurular 18 Mart’ta sona erecek. Peki, Milli Saraylar sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Milli Saraylar personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
10.03.2022 Personel Alımı
TBMM Başkanı Şentop Dolmabahçe'de sergi açılışına katıldı
TBMM Başkanı Şentop Dolmabahçe'de sergi açılışına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sıtkı Kütahya Koleksiyonu Nida Olçar Sergisi'nin açılış törenine katıldı.
14.02.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop sergi açılışına katıldı
TBMM Başkanı Şentop sergi açılışına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz 1950'li yıllarda uhdesine aldığı sanatçıları, yerli ve milli sanatlar üzere tefriş işleri için yetiştirmiştir. Akabinde Anadolu'nun her şehrine bir sanatçıyı görevli olarak göndermiş ve o şehre ait sanat unsurlarını öğrenerek yeni eserler üretmelerini sağlamıştır" dedi.
4.02.2022 Siyaset
Fuat Oktay: Savunma sanayisinde devrim gerçekleştirildi
Fuat Oktay: Savunma sanayisinde devrim gerçekleştirildi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Savunma sanayisinde adeta bir devrim gerçekleştirildi. 2022'de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak, Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak, dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek" dedi.
26.11.2021 Siyaset
Topkapı Sarayı'nda yeni keşif! Avlunun altında...
Topkapı Sarayı'nda yeni keşif! Avlunun altında... Topkapı Sarayı'nda yapılan yeraltı araştırmalarında önemli bir arkeolojik bulguya ulaşıldı. Roma dönemine ait 3 bölümden oluşan galeriyi ilk defa CNN TÜRK ekibi görüntüledi. İstihbarat Şefi Nihat Uludağ’ın özel haberi.
7.04.2021 Gündem
Topkapı Sarayı Fatih Köşkü restorasyonunda önemli aşama
Topkapı Sarayı Fatih Köşkü restorasyonunda önemli aşama İstanbul Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde oluşturduğu yük nedeniyle binada çatlaklara ve kaymaya sebep olan kubbelerdeki betonlar kaldırılıyor. Çalışmalar kapsamında çatı sistemi, Osmanlı döneminde olduğu gibi ahşaba çevrilecek. Böylece Köşk, bin 500 tonluk yükten kurtarılmış olacak.
5.02.2021 Gündem
Restorasyonu tamamlanan  Resim Heykel Müzesi'nin açılışı yapıldı...
Restorasyonu tamamlanan Resim Heykel Müzesi'nin açılışı yapıldı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gayretlerin ardından uzunca bir süre özensiz, plansız ve çirkin bir şehirleşme süreci yaşadık. Sanatın ve kültürün her alanına yayılan çölleşmenin yol açtığı tehditlerle hep birlikte mücadele ettik. Son dönemde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin modern bir yorumu olarak nitelendirebileceğimiz yeni bir mimari üslubu ülkemizde yerleştirmeye çalışıyoruz." dedi.
15.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının aralık ayı ile ocak-aralık dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını Dolmabahçe Ofisi'nde açıkladı.
15.01.2021 Ekonomi
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler için yeni düzenleme
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler için yeni düzenleme Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetler için yeni sergileme düzeni yapılıyor. Yeni sergileme düzeniyle ziyaretçilerle kıymetli eserlerin buluşturulacağını söyleyen Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, "Hz. Osman'a atfedilen Kur-an ve Peygamberimizin mektuplarını yeni sergileme düzeninde ziyaretçilerle daha önceki yıllarda olduğu gibi tekrar buluşturacağız" dedi.
21.10.2020 Gündem
Topkapı Sarayı’nda restorasyon faciası!
Topkapı Sarayı’nda restorasyon faciası! Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışması sırasında dikkatsiz ve özensiz çalışma sonucu tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma açıldı.
30.06.2020 Yaşam
Müzekart'a indirim yapıldı! 60 TL'ye düştü...
Müzekart'a indirim yapıldı! 60 TL'ye düştü... Kültür ve Turizm Bakanlığı, 300'den fazla müze ve ören yerine 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlayan MüzeKart'ın satış ücretinin, 1 Mart itibarıyla 60 TL olacağını açıkladı.
17.02.2020 Kültür Sanat
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyon sırasında bulundu!
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyon sırasında bulundu! Milli Saraylar İdaresi'ne bağlı Dolmabahçe Sarayı'nın Süfera Salonu'nda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında duvar sıvasının altından 1917 tarihli gazete parçaları çıktı. Osmanlıca ve Fransızca yazılı haberlerin olduğu gazete parçasında Osmanlı'nın ilk uçakları olan 'Osmanlı' ve 'Prens Celaleddin' uçaklarının 40 dakikalık seferlerini başarıyla gerçekleştirdiğini yazıyor.
22.01.2020 Gündem
Milli Saraylar 225 işçi alacak!KPSS şartı yok| Milli Saraylar iş ilanı başvuru şartları nedir?
Milli Saraylar 225 işçi alacak!KPSS şartı yok| Milli Saraylar iş ilanı başvuru şartları nedir? Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Sürekli İşçi alımı ilanı yayınladı. Yayınlanan ilana göre belirli alanlarda istihdam edilmek üzere 225 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Peki, Milli Saraylar sürekli İşçi alım başvuruları ne zaman başlıyor? Sürekli işçi başvuruları nasıl yapılır? Milli Saraylar iş ilanı başvuru şartları nelerdir? İşte, konu ile ilgili detaylar…
11.01.2020 Personel Alımı
Topkapı Sarayı'ndaki kayma anbean takip ediliyor!
Topkapı Sarayı'ndaki kayma anbean takip ediliyor! Topkapı Sarayı'nın zemin kayması 35 fore, 350 mini kazıkla durduruldu. Kaymanın yaşandığı sarayın içindeki bölge ve çevresi ile Fatih Köşkü'ne sismik hareketleri anbean takip eden 'Aletsel Gözlem Cihazları' yerleştirildi.
25.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kamuda büyük veri ve yapay zeka uygulamalarının etkin olarak kullanımını sağlamak amacıyla Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin bu yılın sonunda yayımlanması hedeflenmektedir." açıklamasında bulundu.
29.11.2019 Gündem
Milli Saraylar bünyesinde danışmanlık ve ihtisas komiteleri  kurulacak
Milli Saraylar bünyesinde danışmanlık ve ihtisas komiteleri kurulacak Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
11.11.2019 Siyaset