Gazete Vatan Logo

İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! Borsa Aracılık eğitimi verilecek! İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları!

İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! İlan yayımlandı. İstanbul Ticaret Borsası aracılık eğitimi ve sınavı düzenleyecek. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekiyor. Eğitim alan adaylar için Aracılık Eğitim ve Sınavı 13 Nisan’da düzenlenecek. Peki, İstanbul Ticaret Borsası borsa aracılık eğitimi başvurusu nasıl yapılır? Aracılık Eğitim ve Sınavı ne zaman? İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları ve istenen belgeler!

İstanbul Ticaret Borsası duyurdu! Borsa Aracılık eğitimi verilecek! İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları!

İstanbul Ticaret Borsası, aracılık eğitimi verecek. Yayımlanan ilana göre, Ticaret Borsalarında Alım Satım Yapan Aracılar Hakkında Yönetmelik ile Ticaret Borsalarında Alım Satım Yapan Aracıların Eğitim ve Sınav Usul ve Esasları çerçevesinde aracılık eğitimi ve sınavı düzenleyecek. Peki, İstanbul Ticaret Borsası borsa aracılık eğitimi başvurusu nasıl yapılır? İşte Borsa Ajanlığı başvuru şartları ve istenen belgeler!

İSTANBUL TİCARET BORSASI BORSA ARACILIK EĞİTİMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aracılık eğitimine katılmak isteyenlerin dilekçe ile 8 Nisan 2022 günü saat 17.00'ye kadar şahsen Borsa Genel Sekreterliğine başvurmaları ve dilekçe ekine istenilen belgeleri eklemeleri gerekiyor.

ARACILIK EĞİTİM VE SINAVI NE ZAMAN?  

Aracılık Eğitim ve Sınavı 13 Nisan 2022 Çarşamba günü 09:00 - 15:00 saatleri arasında Borsa Hizmet Binası'nda yapılacak.

İŞTE BORSA AJANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda belirtilen şartlar şu şekilde:

- En az lise veya dengi bir okul bitirmiş olmak,

- İflas etmemiş ya da iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olmak,

Haberin Devamı

- 29/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı beş yıl veya daha fazla süreyle ya da devletin güvenliğine karşı suçlar , Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet,  hırsızlık,  dolandırıcılık,  sahtecilik,  güveni  kötüye  kullanma,  hileli  iflas,  ihaleye  fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hapis cezasına mahkum olmamak,

- En az 3 yıldır borsa üyesi olmak yahut en az iki yıl süreyle borsa simsarlığı yapmış olmak veya en  az üç  yıl  süreyle  borsa  üyesi  ya  da  ajanı  yanında  mesleki  hizmet  görmüş  olmak  ve  bu durumu borsadan alınacak belgeyle tevsik etmek, şartları aranıyor.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

- En az lise veya dengi bir okul diploması veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı örneği,

Haberin Devamı

-  Adli sicil kayıt belgesi,

- Son altı ay içinde çekilmiş dört adet fotoğraf.

- Aracılık eğitimine girmek isteyenlerin bizzat kendileri, bir dilekçe ile 08 Nisan 2022 günü saat 17:00'a kadar Borsa Genel Sekreterliğine başvurmaları ve dilekçe ekine yukarıda belirtilen belgeleri eklemeleri gerekmektedir.

- Dilekçe örneği Başkanlık ve Genel Sekreterlik Şubesi Evrak Servisinden temin edilebilecektir.

- Zamanında  yapılmayan  veya  eksik  belge  ile  yapılan  başvurular  dikkate  alınmayacaktır.

- Yanlış  bilgi  ve  belge  vermek  suretiyle  gerçeğe  aykırı  beyanda  bulunduğu  anlaşılanlar,  yasal sorumlulukları saklı kalmak üzere tüm haklarını kaybetmiş sayılırlar.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN