Milli Eğitim Şurası

Milli Eğitim Şurası

Son dakika MİLLİ EĞİTİM ŞURASI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MİLLİ EĞİTİM ŞURASI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MİLLİ EĞİTİM ŞURASI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Şurası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli eğitim şurası gelişmeleri de dahil olmak üzere 211 milli eğitim şurası haberi bulunmuştur. Tüm milli eğitim şurası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20'nci Milli Eğitim Şurası 3'üncü raporu ile ilgili, "Ortaya konulan sonuçlar, 2022 yılının sonuna doğru kütüphanelerdeki kitap sayılarına, 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'nde hedeflenen desteklere, okul öncesinde hedeflenen anaokulu ve ana sınıfı sayılarına önemli ölçüde yaklaşıldığını gösterdi" dedi.
11.09.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla...
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu ve bugün itibarıyla internet sitesi üzerinden erişime açıldı. 20. Millî Eğitim Şûrası'nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "MEB’in politika adımları ile tavsiye kararları arasındaki uyumun zamanla artması, eğitim politikalarında ortak görüşlerin dikkate alındığını gösterdi. Çalışmayı benzer periyotlarla sürdürerek kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.
21.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, hepsini kapsıyor, cuma günü itibariyle...
MEB resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, hepsini kapsıyor, cuma günü itibariyle... MEB resmen harekete geçti. Tüm öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Bakan Özer müjdeyi açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Özer, “7 bin 354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. Cuma günü itibariyle yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da artık hem uzman öğretmenlik hem de başöğretmenlikle ilgili hem eğitim programı tarihini hem de sınav tarihini hepinizle paylaşacağız” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.04.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini paylaştı. MEB tarafından tüm ayrıntıları ile kamuoyuna duyuruldu.. Toplumun herkesimini çok yakınsan ilgilendiriyor. Atılan adımlar sonuç verdi! Tavsiyelerin pek çoğu hayata geçirildi! MEB, 20. Millî Eğitim Şûra Kararlarının uygulanmasına yönelik ilk rapor yayımlandı. Raporun sonuçları, son altı ayda atılan adımların tavsiye kararları ile büyük bir uyum gösterdiğini ortaya koyuyor.
6.03.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor ve belli oldu. MEB tarafından tek tek duyuruldu. 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenler MEB'den yapılan açıklamalara kilitlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecek. 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük sürede, 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiği belirtildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada "Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz." dedi.
25.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf  öğrencileri...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Flaş gelişme Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. MEB yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. 6 Ağustos'tan sonrası için geçerli. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı, önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade etti. Öte yandan MEB tarafından uzaktan eğitim sürecinin telafisi için de önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda öğrenme kayıplarının tespiti için 7,8, 11 ve 12. sınıf düzeylerinden toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrenciye kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması adına 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı eğitime başladı. 5 yaş grubunda okullaşma oranı180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" ile de 2 ayda 81 ilde 16 bin 361 yeni kütüphane inşa edildi. Kitap sayısı 28 milyondan 50 milyona ulaştı.
20.02.2022 Eğitim
MEB'den resmi açıklama geldi! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, 5 ay içinde...
MEB'den resmi açıklama geldi! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, 5 ay içinde... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti ve MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu. 5 ay detayı dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada hem öğretmenleri hem de öğrencileri yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. 20 yıllık süreçte eğitim alanında önemli adımlar atıldığına değinen Özer sadece okul sayısının artırılmadığını aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için de ciddi bir şekilde öğretmen alımlarının gerçekleştirildiğini ifade etti. Okul öncesi eğitimin önemine de vurgu yapan Özer 5 ay gibi kısa bir sürede 59 yeni anaokulunun hizmete açıldığını duyurdu. Öte yandan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili de konuşan Özer, "Türkiye, öğretmenine mahsus kanunun olduğu ender ülkelerden biri oldu. Dün itibarıyla da meslek kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelik taslağını kamuoyuyla paylaştık. Tüm öğretmenlerimizden, eğitim paydaşlarından görüşlerini almak için 1 aylık bir süre belirledik; 15 Mart'ta gelen görüşleri değerlendirerek taslağa son şeklini vererek inşallah, yayınlayacağız. Öğretmenlerimizin adaylık kaldırma, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili tüm süreçlerini de ayrıntılı bir şekilde tanımlama imkânımız olacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
16.02.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim ile ilgili yeni açıklama geldi. MEB resmen duyurdu. Bakan Özer milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmeleri tek tek sıraladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından birçok üniversite belirli bir süre için online eğitim kararı almıştı. Benzer bir uygulamanın ilkokul, ortaokul ve liseler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen detaylara açıklık getirdi. Özer şu anda okullarda yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin gündemde olmadığını açıkladı. Öte yandan yardımcı kaynak sorunun çözüldüğünün altını çizen Özer, "Sadece öğrenme kayıpları değil, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik kapsamlı psikososyal eğitim destek programlarını da hayata geçirdik. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarını aktif hale getirdik. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara ve lise 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik bu kurslar başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik telafi destek programı İYEP’i başlattık. İnşallah ikinci dönemde bu kapsama ilkokul ikinci sınıfları da almayı planlıyoruz. Ve en önemlisi yardımcı kaynak destek programı başlattık." diye konuştu.
3.01.2022 Eğitim
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, son durum?
Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, son durum? Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasında, Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili de açıklama yaptı.
3.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu, tüm öğrencileri ve öğretmenleri kapsıyor artık...
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu, tüm öğrencileri ve öğretmenleri kapsıyor artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararları! Resmen duyuruldu ve belli oldu. Tüm öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiriyor. Öğrencilere teknolojik aletlere ilişkin vergi indirimi sağlanması, okul öncesi eğitim programı, öğretmenlere ilave özlük hakları ve teşvikler ile ilgili kabul edilen maddeler duyuruldu. 7 yıl aranın ardından toplanan Milli Eğitim Şurası'nda 124 madde ile genel kurula sunulan 4 yeni önerinin oylaması yapıldı. Oylamaya sunulan ve kabul edilen 4 madde açıklandı. İşte 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararı olarak kayıtlara geçen maddeler ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in son dakika açıklamaları...
3.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Şurası'nda 128 maddede tavsiye kararı alındı
Milli Eğitim Şurası'nda 128 maddede tavsiye kararı alındı Milli eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından toplanan 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda 128 maddede tavsiye kararı alındı. Bakan Mahmut Özer, "Bu kararları, Milli Eğitim Bakanı olarak emanet olarak alıyorum. Sizleri temin ederim ki burada alınan kararlar ister oy birliği ile ister oy çokluğu ile olsun bu kararların bire bir takipçisi olacağım" dedi.
3.12.2021 Eğitim
Öğretmenlik meslek kanunu nedir, ne işe yarar, içeriği ve taslağı hazır mı? Kanun ne getirecek, ne zaman çıkacak?
Öğretmenlik meslek kanunu nedir, ne işe yarar, içeriği ve taslağı hazır mı? Kanun ne getirecek, ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 yıl sonra düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nın açılışında, çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclis'e sunacağını aktararak, “Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımı ortadan kalkacak. 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır'' dedi. Yapılan açıklamanın ardından öğretmenlik meslek kanununun detayları sorgulanmaya başlandı. Öğretmenleri, Öğretmenlik meslek kanunu nedir, ne işe yarar, içeriği ve taslağı hazır mı? Öğretmenlik meslek kanunu ne getirecek, öğretmenlik meslek kanunu ne zaman çıkacak? gibi soruların yanıtlarını sorguluyor.
2.12.2021 Eğitim
Sözleşmeli öğretmen kadrolu öğretmen farkı ortadan kalkacak mı? Sözleşmeli öğretmenlere kadro verilecek mi, ne zaman?
Sözleşmeli öğretmen kadrolu öğretmen farkı ortadan kalkacak mı? Sözleşmeli öğretmenlere kadro verilecek mi, ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu, sözleşmeli öğretmenlere kadro gelecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Milli Eğitim Şurası’nda yaptığı açıklamada  çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclis'e sunacaklarını söyleyerek, Sözleşmeli ile kadrolu öğretmenlik ayrımına ilişkin de yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar…
2.12.2021 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Yeni dönem başladı, Flaş karar ve değişti! Öğretmen ve öğrenciler artık...
MEB son dakika duyurdu! Yeni dönem başladı, Flaş karar ve değişti! Öğretmen ve öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve yeni karar resmen duyuruldu. Ve yeni dönem başladı. Detaylar belli oldu. Bakanlık tarafından yeniden düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Öğretmen, öğrenci milyonları yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar...
1.12.2021 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu?
Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20. Milli Eğitim Şûrası'nda yaptığı konuşmada “Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kalkmış olacak” ifadeleri sonrası Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu, değişiyor! Tarihte bir ilk, 2000 lira fark...
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu, değişiyor! Tarihte bir ilk, 2000 lira fark... Yüz binler merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve güzel haber geldi. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Tarihte bir ilk olacak. Meclis'e geliyor. 10 yıl çalışan öğretmenler uzman olacak ve 1000 TL maaşlarında artış olacak. Uzman öğretmenler sınava girerek başöğretmen olabilecek. Bu durumda da maaşları 2 bin TL artacak. Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldırılıyor...  
1.12.2021 Eğitim
Uzman öğretmen nasıl olunur, Başöğretmen nedir? Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Uzman öğretmen nasıl olunur, Başöğretmen nedir? Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğretmenlere müjde! Maaşlar artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis’e geliyor! Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımı kalkıyor. Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıl sonra ilk kez düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nın açılışında müjdeyi peş peşe sıraladı. Düzenleme Meclis’ten geçerse uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira, başöğretmenlerin maaşlarında da 2 bin lira artış olacak. Peki, Öğretmen maaşları ne kadar olacak? Uzman öğretmen nasıl olunur? Başöğretmen nasıl olunur? Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı kalktı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’in açıklamaları…
1.12.2021 Eğitim
Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmen sınavı ve sınav soruları merak ediliyor!
Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmen sınavı ve sınav soruları merak ediliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuşma yaptı. Erdoğan burada “Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklar. Yine bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız.” İfadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Uzman öğretmen sınavı ne zaman? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
1.12.2021 Eğitim
3600 ek gösterge, zam... Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz binleri ilgilendiren müjdeleri tek tek açıkladı...
3600 ek gösterge, zam... Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz binleri ilgilendiren müjdeleri tek tek açıkladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şûrası'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Öğretmen Meslek Kanunu' ile ilgili ise, "Kısa sürede Meclis'e gelecek. 10 yıl çalışan öğretmenlerimiz uzman olacak ve 1000 TL maaşlarında artış olacak. Uzman öğretmenlerimiz sınava girerek baş öğretmen olabilecek. Bu durumda da maaşları 2 bin TL artacak. Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600'e çıkaracağız. Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracağız. Sözleşmeli öğretmenler kadrolular ile aynı şartlara sahip olacaklar" dedi.
1.12.2021 Siyaset
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı?
Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak? 19 Millî Eğitim Şurası ne zaman yapıldı, Millî Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? MEB Şurası 7 yıl aradan sonra bugün ilk kez toplanacak. MEB Şurası'nda, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 32 binden fazla görüş 3 gün boyunca tartışılacak. Peki, 19. Milli Eğitim Şurası ne zaman yapıldı? Milli Eğitim Şurası en son ne zaman toplandı? Milli Eğitim Şurası nedir, ne zaman toplanacak?
1.12.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim Şurası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli eğitim şurası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.