Gazete Vatan Logo

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20. Milli Eğitim Şûrası'nda yaptığı konuşmada “Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kalkmış olacak” ifadeleri sonrası Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu?

Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan 20. Milli Eğitim Şûrası'nda "Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz" dedi.

Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanunla birlikte sözleşmeli ve kadrolu ayrımının da ortadan kalkacağını açıkladı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meslek kanun teklifinin kısa sürede Meclis'e sunulacağını açıklarken, "Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı