Mide Ağrısı

Mide Ağrısı

Son dakika mide ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mide ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mide ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 976 mide ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm mide ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı Kanal D'de 2007-2011 yılları arasında beş sezon süren 'Kavak Yelleri' dizisiyle kamera karşısına geçen Pelin Karahan 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Bir Zamanlar Kıbrıs' gibi başarılı yapımlarda da yer aldı. İş insanı Bedri Güntay'la evli olan Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı.
15.11.2023 Magazin
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
İnflüenza için dikkat çeken uyarı geldi! İshal, kusma ve mide ağrısı
İnflüenza için dikkat çeken uyarı geldi! İshal, kusma ve mide ağrısı Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, inflüenza virüsünün bazı hastalarda ishal, kusma ve mide ağrısı gibi viral tablolara da neden olabildiğini söyleyerek, “Biz virüste kesinlikle antibiyotik kullanımını önermiyoruz. Bol sıvı tüketiminin beraberinde semptomları giderecek ağrı kesici, ateş düşürücü ve burun spreyleri gibi tedavileri öneriyoruz” dedi.
17.04.2023 Gündem
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
O ilde panik! Belediye başkanı dahil 85 kişi hastaneye başvurdu
O ilde panik! Belediye başkanı dahil 85 kişi hastaneye başvurdu Sivas’ın Hafik ilçesinde cenaze evinde dağıtılan yemek sonrası rahatsızlanan 85 kişi, mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Hafik Belediye Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu'nun da zehirlenme şüphesiyle aynı hastaneye başvurduğu öğrenildi.
29.07.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı!  Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor...
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı! Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor... Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken şimdi de Marburg kabusu başladı. İki yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele eden dünyaya bir kötü haber de Gana'dan geldi. DSÖ'nün Gana'da Marburg salgını olduğunu duyurmasının ardından virüsün semptomları netlik kazandı. Peki Marburg nedir? Marburg semptomları nelerdir? İşte detaylar...
19.07.2022 Dünya
Yemekten zehirlenen 28 işçi hastanelik oldu
Yemekten zehirlenen 28 işçi hastanelik oldu Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle 28 işçi hastanede tedavi altına alındı.
10.05.2022 Gündem
Acil serviste tedavisini bırakıp kaçan genç kız, hastane girişinde bayıldı
Acil serviste tedavisini bırakıp kaçan genç kız, hastane girişinde bayıldı Diyarbakır’da, mide ağrısıyla gittiği acil serviste kendisine verilen serumun anjiokat kapağını açıp, gizlice kaçan N.B. (19), hastanenin bahçesini geçtikten sonra girişte bayıldı. N.B., hastanede görevli mahalle bekçisi ve jandarma tarafından yerde yatarken fark edilince tekrar acil servise götürüldü.
6.05.2022 Yaşam
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın!
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın! Ramazan ayı geride kalırken uzmanlardan bayram uyarıları gelmeye devam ediyor. Uzun süren oruç günlerinin ardından bayramı karşılamaya hazırlanırken uzmanlarda bayramda yapılan ikramlar ve tüketim miktarları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geliyor. Açlıktan, düzenli bir öğün sistemine geçişte dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş anlattı. Peki, Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayram kahvaltısında neler yapılmalı? Bayramda nasıl tatlılar tercih edilmeli? İşte detaylar…
1.05.2022 Sağlık
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin Ramazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
28.04.2022 Sağlık
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye...
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye... Aylarca Hollanda’da tedavisi gerçekleştirilemeyen, ötanazi teklif edildiği belirtilen 36 yaşındaki kanser hastası Funda Gök dün Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirildi. Genç kızın babası Halil Gök, “Bize ‘iğne vuralım, öldürelim, acı çekmesin’ dediler. Çocuğum nefes alıyor, o nefesi Allah veriyor, Allah alır dedim. İkinci defa öldürelim dediler, elimiz kolumuz bağlandı. Uçağı gönderdiler, geldik, inşallah iyi olacak” dedi.
19.04.2022 Yaşam
Doktorlar bile inanamadı! Karın ağrısı şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı
Doktorlar bile inanamadı! Karın ağrısı şikayetiyle gitti hayatının şokunu yaşadı Ankara'da D.E. (46) adlı kadının karın bölgesinde tespit edilen 4 santimlik 2 neşter, ameliyatla çıkarıldı.
7.04.2022 Yaşam
Mide ağrısıyla hastaneye gitti, röntgende gördüklerine inanamadılar! 'Yutmuş olabilirim'
Mide ağrısıyla hastaneye gitti, röntgende gördüklerine inanamadılar! 'Yutmuş olabilirim' Ankara'da 46 yaşındaki D.E. adlı kadının karın bölgesinde tespit edilen 4 santimlik 2 neşter, ameliyatla çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan D.E.'nin ameliyatlarda kullanılan neşterleri yutmuş olabileceğini söylediği öğrenildi.
7.04.2022 Yaşam
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlem Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
4.04.2022 Ramazan
İBB 150 bin Ramazan yardım kolisi dağıtacak! Başvurular nasıl yapılır?
İBB 150 bin Ramazan yardım kolisi dağıtacak! Başvurular nasıl yapılır? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İBB, ihtiyaç sahibi ailelere 150 bin Ramazan yardım kolisi dağıtacak. İlçe belediyeleri ve mahalle muhtarlarıyla ihtiyaç sahibi aileler tespit edildi. Başvuruda bulunmak isteyenler de İBB yardım kolisi başvurusunun nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, İBB Ramazan kolisi başvurusu nasıl yapılır? İşte Ramazan yardım kolisi almak ve İBB desteklerinden yararlanmak için yapmanız gerekenler…
3.04.2022 Gündem
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız…
İftar ve sahurda bu besinlere dikkat! Şişkinlik varsa ve mide ağrısı çekiyorsanız… Ramazan ayı ile birlikte, oruç tutanlarda ani yeme değişikliği pek çok soruna neden olabiliyor. Başta hazımsızlık, şişkinlik, sindirim, mide ağrısı ve mide bağırsak sorunları oruç ile beraber arttı. Ancak uzun süren açlık günlerinde birkaç önemli değişiklik yaparak sorunlardan kurtulabilirsiniz. Diyetisyen Tuğçe Gençel ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı ve şişkinlik, kabızlık ve mide sorunları yaşayanlara önerilerde bulundu.
3.04.2022 Ramazan
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Safra kesesi taşını mide ağrısı ile karıştırmayın
Safra kesesi taşını mide ağrısı ile karıştırmayın Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nurkan Törer, safra kesesi taşını mide ağrısı ile karıştırıldığını belirtilerin dikkate alınmaz ve doktora başvurulmazsa hayatı tehdit edecek kadar ciddi sorunlar gelişebileceğini söyledi.
17.02.2022 Sağlık
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler!
Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa çözüm olacak öneriler! Ramazan ayında beslenme düzenine dikkat etmeyenlerin sıklıkla karşılaştığı sağlık sorunlarının başında kabızlık geliyor. Peki ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir? Ramazan'da kabızlığı çözmek için yapılması gerekenler nelerdir? İşte kabızlık problemi ile ilgili tüm bilgiler...
1.04.2022 Ramazan
Hasta yakınları 5 hastane personelini feci şekilde darp etti!
Hasta yakınları 5 hastane personelini feci şekilde darp etti! Kocaeli’nin Gebze ilçesinde trafik kazası sonrasında yaralanan yakınlarını hastaneye getiren 3 şahıs, kendileriyle ilgilenilmediğini iddia ederek 5 hastane çalışanını feci şekilde darp etti.
11.02.2022 Gündem
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor Böbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
1.02.2022 Sağlık
Kanserin ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor! Vücutta oluşurken, önce bu sinyali veriyor... İlk günden anlayabilirsiniz
Kanserin ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor! Vücutta oluşurken, önce bu sinyali veriyor... İlk günden anlayabilirsiniz Kanserin vücutta oluşmaya başlarkenki ilk belirtisi başka hastalıkla karıştırılıyor. Vücutta oluştuğunda ilk olarak bu belirtiyi gösteriliyor. En korkulan hastalıklardan biri olan kanserde belirtiler, çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıldığı için ihmal ediliyor. Ardından kanserin vücutta yayılmasıyla sonuçlanıyor ve ne yazık ki ölüme kadar götürebiliyor. Uzmanların açıklamalarına göre, kanser türlerine göre belirtiler de değişkenlik gösteriyor. Kanserin ilk belirtileri nelerdir? İşte kanseri ilk günden anlamanızı sağlayacak sinyaller...
24.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mide Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.