Mezarlık Ziyareti

Mezarlık Ziyareti

Son dakika mezarlık ziyareti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mezarlık ziyareti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mezarlık ziyareti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mezarlık Ziyareti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mezarlık ziyareti gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 mezarlık ziyareti haberi bulunmuştur. Tüm mezarlık ziyareti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı?
Mezarlığa abdestsiz gidilir mi? Kabir ziyareti abdestsiz yapılır mı? Mezarlık ziyareti yapacak olanların akıllarında "mezarlığa abdestsiz gidilir mi?" sorusu yer alıyor. Bugün veya yarın mezarlıklara gidip yakınlarının kabirlerini ziyaret edecekler olanlar için mezarlık ziyareti abdestsiz yapılır mı? İşte detaylar...
11.04.2024 Gündem
Mezara neden su dökülür? Bayram arefesinde mezar neden sulanır? Mezar sulamasının ölüye faydası var mı?
Mezara neden su dökülür? Bayram arefesinde mezar neden sulanır? Mezar sulamasının ölüye faydası var mı? Mezara neden su dökülür sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bayram arefe gününde ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret edenler, mezarun üstüne su dökerek insani görevlerini yerine getiriyor. Ancak konuyla alakalı bilgi sahibi olmak isteyenler, mezara su dökülmesinin ölüye faydası var mı sorusuna yanıt arıyor.
7.04.2024 Gündem
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler! Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarda okunacak dualar!
Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler! Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarda okunacak dualar! Mezar başında okunan dualar için yapılan araştırmalar Kurban Bayramı’nın gelmesiyle arttı. Bayram heyecanı başlarken bayramda sevdiklerini ziyaret etmek için mezarlığa gidenler, mezarlıkta okunacak duaları araştırıyor. Sevdiklerinden uzak bayram geçirmek isteyemeyenler yakınlarının bayramını kutlamak, onları unutmadıklarını göstermek ve giden yakınlarını anmak isteyenler mezarlık ziyaretlerinde bulunuyor. Peki, Bayramda mezar başında ne okunur, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? İşte Kabir ziyaretinde okunacak dua ve sureler!
28.06.2023 Gündem
TEM'de bayram öncesi mezarlık ziyareti yolunda kaza: 1'i ağır 6 yaralı
TEM'de bayram öncesi mezarlık ziyareti yolunda kaza: 1'i ağır 6 yaralı TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç bariyerleri aşıp devrildi. Kazada, aynı araçta bulunan ve bayram öncesi mezarlık ziyaretine gittikleri öğrenilen aileden 1'i çocuk, 1'i ağır toplam 6 kişi yaralandı.
27.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Selçuklu Mezarlığı ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Selçuklu Mezarlığı ziyareti Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti.
25.08.2022 Siyaset
Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir?
Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir? Ramazan ayının bitmesiyle birlikte müslüman alemi Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Arife gününden itibaren mezarlık ziyaretleri de başlamıştı. Bayramın birinci gününde de pek çok kişi sabah saatlerinden itibaren vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret ediyor. Bayram boyunca devam edecek ziyaretlerde pek çok kişi dini vecibeleri yerine getirmek için mezarlık ve kabir ziyaretinde okunacak duaları araştırıyor. Peki, Mezarlık ziyaretinde okunacak dua nedir? Kabristana girerken okunacak dua nedir? İşte mezarlıkta okunacak dua…
2.05.2022 Dini Bilgiler
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur?
Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur? Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nın ilk günü Şevval ayına da girilmiş oldu. Ramazan’ın nimetlerinden faydalanan milyonlarca müslüman Şevval ayında da ibadetlerine devam edecek. Şevval ayında tutulan oruç pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hz. Peygamber’in, “Ramazanı oruçla geçirip buna şevvalden altı gün ilâve eden kimse bütün yılı oruçlu geçirmiş gibi olur” sözlerinden hareketle bayramda oruç tutmak haram kabul edildiğinden Şevval orucunun ne zaman tutulacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Şevval ayı orucu ne zaman tutulur? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman başlıyor? Şevval orucu hangi günlerde tutulur? İşte Şevval orucu hakkında bilmeniz gerekenler…
2.05.2022 Dini Bilgiler
Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazına nasıl niyet edilir? Ramazan Bayramı namazı kılınışı!
Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazına nasıl niyet edilir? Ramazan Bayramı namazı kılınışı! Tüm dünyada müslümanlar Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecanını yaşıyor. Bayram sabahı kılınacak namazla Ramazan Bayramı başlayacak. Bayram namazı cemaatle kılınan bir namazdır. Her bayram gibi bu bayramda da camiler dolup taşacak. Pek çok kişi de bayram için son hazırlıklarını yaparken bayram namazı kılınışını araştırıyor. Peki, Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Bayram namazı kaç tekbir ile kılınır? Ramazan Bayramı namazı kılınışı!
1.05.2022 Ramazan
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler?
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler? Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklar, şehitliklerde ziyaretler başladı. Milyonlar Ramazan Bayramı’nı karşılamayı hazırlanırken, arife günü pek çok kişi de dini vecibelerini yerine getiriyor. Pek çok kişi bayramın hemen öncesinde vefat eden yakınlarının kabirlerine giderek ziyerette bulunuyor. Bayramda yapılan kabir ziyaretlerinde çoğu kişinin aklında mezarlık ve kabir ziayretlerine ilişkin sorular bulunuyor. Peki, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Kabir ziyareti arife günü mü yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi? Kabir başında okunacak dualar neler? İşte mezarlık ziyaretlerinde dikkat edilmesi gerekenler…
1.05.2022 Ramazan
Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir?
Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir? Ramazan Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Tüm Türkiye bayram namazının ardından Ramazan Bayramı’nı ifa edecek. Namazın ardından şehitlik ve mezarlıklarda kabir ziyaretleri gerçekleştirlecek. Kabir ziyaretlerinin dini hükmü ve adabı ile ilgili araştırmalar yapılırken, mezarlar dikilen çiçekler de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Mezarlık çiçekleri neler? Kabire çiçek dikilir mi? Mezarlıktaki ağaç, ot vb. bitkileri kesmek caiz midir? Mezar üstüne çiçek dikmek günah mı? İşte detaylar…
29.04.2022 Ramazan
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler?
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler? Ramazan ayının sonuna gelirken tüm Türkiye’de bayram hazırlıkları da devam ediyor. Tüm Türkiye’de camiler, türbeler, şehitlikler ve mezarlıklarda hummalı bir çalışma yapılırken özellikle belediyeler de mezarlıkları bayram ziyaretlerine hazırlamak için temizlik çalışmalarına devam ediyor. Bu bayram mezarlıkları ve şehitlikleri ziyaret edecek olanlar da mezarlık ziyaretinin adabını, ne zaman yapılması gerektiğini ve ziyaret esnasında hangi duaların okunması gerektiği konusunda araştırma yapıyor. Peki, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar neler? Mezarlık ziyaretleri ne zaman başlar? İşte detaylar…
29.04.2022 Ramazan
Esra Hankulu'nun ölümünde flaş gelişme! 'Kucaklayıp odaya götürürken baygın değildi'
Esra Hankulu'nun ölümünde flaş gelişme! 'Kucaklayıp odaya götürürken baygın değildi' Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun (27), polisteki ilk ifadesinde, "Esra'nın ölümüyle bir ilgim yoktur" dedi. Gözaltındaki Furkan G. ise "Sabah ezanından sonra Ümitcan, Esra'yı kucaklayıp odaya götürdü. Esra ile konuşuyorlardı yani Esra baygın ya da uyur vaziyette değildi" ifadesini verdi. Öte yandan Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un da aralarında bulunduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
6.08.2021 Gündem
Babalar gününde sokağa çıkma yasağı var mı? Babalar Gününde mezarlıklar açık mı, babalar gününde yasak var mı?
Babalar gününde sokağa çıkma yasağı var mı? Babalar Gününde mezarlıklar açık mı, babalar gününde yasak var mı? Babalar Günü tarihi yaklaştı. Babalarının gününü kutlamak isteyenler kutlama mesajları ve hediyeler ile ilgili araştırmalarına devam ederken, babası vefat edenler ise mezarlık ziyareti yapıp yapamayacaklarını merak ediliyor. Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan babalar günü bu yıl sokağa çıkma yasağına denk geliyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının babalar gününde olup olmayacağı sorgulanıyor. Peki, Babalar gününde sokağa çıkma yasağı var mı? Babalar Gününde mezarlıklar açık mı, babalar gününde yasak var mı?
16.06.2021 Gündem
Anneler Günü'nde mezarlıklar açık mı? Mezarlık ziyareti yapılabiliyor mu?
Anneler Günü'nde mezarlıklar açık mı? Mezarlık ziyareti yapılabiliyor mu? Bugün Anneler Günü... Koronavirüs nedeniyle alınan tam kapanma kararı ile birlikte Anneler Günü buruk kutlanıyor. Her yıl genellikle yılın en yoğun günü olan Anneler Günü'nde annelerini kaybeden pek çok kişi mezarlıklara akın ediyor, annelerini mezarları başında ziyaretlerini gerçekleştiriyorlardı. Tam kapanma nedeniyle pek çok kişi mezarlıklara gidip gidemeyeceğini, mezarlıkların açık olup olmadığını sıklıkla araştırıyor. Peki, Anneler Günü'nde mezarlıklar açık mı? Mezarlık ziyareti yapılabiliyor mu? Anneler Günü'nde mezarlıklara gitmek serbest mi? Mezarlıklar ziyarete açık mı? İşte detaylar...
9.05.2021 Gündem
En güzel Nevruz mesajları! Nevruz'da ne yapılır? Nevruz ritüelleri neler?
En güzel Nevruz mesajları! Nevruz'da ne yapılır? Nevruz ritüelleri neler? Türk devlet ve toplumlarında sevinç, mutluluk, neşe ve coşkuyla kutlanan bayramların başında, Nevruz Bayramı gelir. Nevruz’u, bazı Türk toplumları 21 Mart’ta bir gün kutlarken, bazı Türk Cumhuriyetleri bir haftaya yakın bir sürede, çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Peki, Nevruz'da ne yapılır? Nevruz Ritüelleri neler? En güzel, anlamlı Nevruz mesajları ve Nevruz'un önemi hakkında merak edilenler...
21.03.2021 Gündem
Mezarlık ziyareti bayramda yasak mı? Bayramda mezar ziyareti yasak olan iller…
Mezarlık ziyareti bayramda yasak mı? Bayramda mezar ziyareti yasak olan iller… Corona virüsü salgını kapsamında sosyal mesafenin aşılacağı yerlerden biri olan mezarlık ziyaretlerinin yasak olup olmadığı araştırılıyor, Mezarlık ziyaretleri yasak mı, bayramda mezar ziyareti olacak mı, sorusuna yanıt aranıyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında bazı illerde Valilikler mezarlık ziyaretlerini yasakladı. Valiliklerin İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından verilen kararlar gereği, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için bazı illerde toplu şekilde bayramlaşma, mezarlık ziyaretleri ve yemek organizasyonları yasaklandı. İşte Kurban Bayramı’nda mezar ziyareti yasak olan iller...
31.07.2020 Gündem
Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller
Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Mezarlık ziyareti yasak mı? soruları Kurban Bayramı'na 2 gün kala merak edilen konuların başında geliyor. Corona virüs pandemisi nedeniyle alınan önlemler gereği bazı illerde Valilikler tarafından mezarlık ziyaretleri yasaklandı. Peki, Mezarlık ziyaretleri yasak mı? Bayramda mezarlığa gitmek yasak mı? Kurban Bayramı mezar ziyareti yasak olan iller...
29.07.2020 Gündem
Zonguldak'ta toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyareti yasaklandı
Zonguldak'ta toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyareti yasaklandı Zonguldak Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi ise Kurban Bayramı’yla ilgili alınan kararları açıkladı. Karara göre Kurban Bayramı’nda toplu şekilde bayramlaşma, mezarlık ziyaretleri ve yemek organizasyonlarının yasaklandı.
28.07.2020 Gündem
Görenler şaşırıyor! Sandalla açılıp dua ediyorlar...
Görenler şaşırıyor! Sandalla açılıp dua ediyorlar... Adana'da 64 yıl önce su tutulmaya başlanan Seyhan Barajı Gölü'nün altında kalan Topalak Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan akrabalarının kabrini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, sandalla göle açılarak mezarlığın üzerinde dua ediyor.
11.06.2020 Yaşam
Bayramda mezar ziyareti serbest mi? Bayramın 1. Günü mezar ziyareti yapılır mı, bayramda kabir ziyareti yasak mı?
Bayramda mezar ziyareti serbest mi? Bayramın 1. Günü mezar ziyareti yapılır mı, bayramda kabir ziyareti yasak mı? Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda kabir ziyareti serbest mi? Bayramda şehitlik ziyareti yapılabilecek mi? soruları 22 Mayıs gece itibariyle başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağının bayrama denk gelmesi nedeniyle merak ediliyor. Aileler, anneler, babalar, çocuklar yakınlarının mezarlarını bayramda ziyaret edip, edemeyeceklerini İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde araştırıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımladığı Sokağa Çıkma Kısıtlaması genelgesinde mezarlık ziyareti ile ilgili çok net ifadelere yer verildi. Peki, Bayramda mezarlık ziyareti serbest mi? Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır?
24.05.2020 Gündem
Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda mezarlıklar açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları...
Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Bayramda mezarlıklar açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları... Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kala bayram hazırlıkları da başladı. Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağının açıklanmasının ardından pek çok kişi Ramazan Bayramı'nda ve Arife günü mezarlık ziyaretleri ile ilgili son durumu merak ediyor. Peki, Bayramda mezarlıklar açık mı? Bayramda mezar ziyareti yasak mı? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyaretleri yapılabilecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin detayları ve mezarlıklar ile ilgili merak edilenler...
20.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı sırasında termal kameralı önlem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı sırasında termal kameralı önlem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kılmak üzere Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından camiden ayrıldı.
13.03.2020 Siyaset
Mezarlık ziyareti yapanları paraya boğdu
Mezarlık ziyareti yapanları paraya boğdu Antalya'da iş adamı Ömer Ulutaş, köyündeki mezarlığı ziyaret edenlerin sayısını artırıp mezarlık ziyareti geleneğini yeni nesillere aktarmak için ziyaretçilere para dağıttı. Yaklaşık 500 kişiye 10'ar Tl veren İş adamı, paraların seri numaraları arasında çektiği kur'a ile de kazanan 5 kişiye 1000'er TL verdi. İş adamı mezarlık ziyaretinden toplam 10 bin TL dağıttı.
11.08.2019 Yaşam
Adalet Bakanı Gül, şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti
Adalet Bakanı Gül, şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.Baba Halisdemir'in elini öpen Bakan Gül, Ömer Halisdemir'in mezarı başında dua etti.
12.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mezarlık Ziyareti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mezarlık ziyareti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.