Bakan Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
7.04.2023 Gündem
Mevlüt Çavuşoğlu'dan Mescid'i Aksa baskınına tepki: İsrail haddini aştı
Mevlüt Çavuşoğlu'dan Mescid'i Aksa baskınına tepki: İsrail haddini aştı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Toplantılarımızda, İsveç'in NATO üyeliği konusunda atılması gereken adımları ele alıdk. Şu ana kadar atılan adımlar yetersiz. Terörle mücadelede iş birliği yapılmalı" dedi.
5.04.2023 Gündem
Şakir Özkan Torunlar kimdir? Yeni İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar hakkında merak edilenler…
Şakir Özkan Torunlar kimdir? Yeni İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar hakkında merak edilenler… İsrail Büyükelçisi kim oldu? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in Türkiye Büyükelçiliğine Şakir Özkan Torunlar atandığını duyurdu. Peki, Şakir Özkan Torunlar kimdir? İsrail’in Türkiye Büyükelçiliğine atanan Şakir Özkan Torunlar hakkında merak edilenler…
6.10.2022 Gündem
Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu
Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye arasında büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu. Peki, Tel Aviv nerede, İsrail Tel Aviv’in haritadaki konumu ne?
17.08.2022 Gündem
İsrail ile yeni dönem! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık
İsrail ile yeni dönem! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlediği basın toplantısında İsrail ile büyükelçilerin yeniden atanması konusunda karar alındığını duyurdu
17.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü ‘sınır ötesi’ operasyon mesajı: Bir gece ansızın tepelerine ineriz Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili net mesajlar verdi. Suriye'ye yeni operasyon sinyali de veren Erdoğan, "Bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Abdülhamid sözlerine de yanıt verdi.
29.05.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Mescid-i Aksa açıklaması!
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Mescid-i Aksa açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ziyareti öncesinde Filistin'e gitti. Bakan Çavuşoğlu Ramallah’ta Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenledi.
24.05.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret hakkında görüş alışverişinde bulundu.
20.02.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile görüştü.
20.01.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Bu topyekun cezalandırma derhal son bulmalı!
Bakan Çavuşoğlu: Bu topyekun cezalandırma derhal son bulmalı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarının "insanlığa karşı suç" oluşturduğunu belirterek böyle bir saldırganlık ve İsrail'in Gazze'de uyguladığı "insanlık dışı abluka için" hiçbir haklı nedeninin olmadığını söyledi.
27.05.2021 Siyaset
İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepkiler: Yeter artık
İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepkiler: Yeter artık İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı. Saldırıya Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İletişim Başkanı Altun, "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla yapılan baskını şiddetle telin ediyoruz" açıklamasını yaptı. Öte yandan ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Jalina Porter, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin yerlerinden edilmesinden derin endişe duyduklarını açıkladı.
7.05.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e çağrı: 'Derhal durdurulsun'
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e çağrı: 'Derhal durdurulsun' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''İsrail hükümetine bir kez daha yasa dışı yerleşim birimlerini ve yasa dışı ilhak planlarını derhal durdurması çağrısı yapıyoruz.'' ifadesini kullandı. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'nin Filistin'e 15 ton tıbbi malzeme yardımı yaptığını ve 5 milyon dolar doğrudan ilave bütçe katkısı sağlayacağını belirten Çavuşoğlu, Gazze'deki acil insani durum karşısında, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin, Gazze İslam Üniversitesine karantina merkezi olarak kullanılmak üzere nakledildiğini bildirdi.
24.06.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki: Bu plan tüm umutları yok edecektir
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e tepki: Bu plan tüm umutları yok edecektir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail kırmızı çizgiyi geçerse, İslam ülkeleri olarak bunun sonuçları olacağını İsrail'e göstermek gerektiğini belirterek, "(İsrail'in Filistin topraklarını ilhak planı) Orta Doğu'da kalıcı bir barış için tüm umutları yok edecektir." ifadelerini kullandı.
10.06.2020 Siyaset
Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya sert tepki: Alçakça bir girişim!
Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya sert tepki: Alçakça bir girişim! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ilhak açıklamalarına ilişkin, "Bu utanç verici açıklama seçimlerde birkaç oy fazla kazanmaya yönelik alçakça bir girişimdir." değerlendirmesinde bulundu.
15.09.2019 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yine kirli bir oyun oynanıyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yine kirli bir oyun oynanıyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'de 17 Eylül'de yapılacak erken seçim öncesi "yine kirli bir oyun oynandığını" belirterek, "İşgal altındaki Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'te Filistinli kardeşlerimize yardım etmekten ve Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.
26.08.2019 Gündem
Çavuşoğlu'ndan ABD ve İsrail'e tepki
Çavuşoğlu'ndan ABD ve İsrail'e tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in iki devletli çözüme geri dönmesi gerektiğini söyledi.
12.04.2019 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya sert tepki: İçler acısı, utanç verici
Bakan Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya sert tepki: İçler acısı, utanç verici Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki göstererek, Netanyahu'nun hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarını gizlemek için çaresizlikle gündem değiştirmeye çalıştığını belirtti.
13.03.2019 Siyaset
Dışişleri'nden İsrail'e tepki!
Dışişleri'nden İsrail'e tepki! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarıyla ilgili bir açıklama yaptı.
12.03.2019 Dünya
'İsrail hesap verecek!'
'İsrail hesap verecek!' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail, estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail, hesap verecek. Bunun peşini bırakmayacağız.
22.05.2018 Dünya
İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest  bırakıldı
İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest bırakıldı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Orhan Buyruk'un serbest bırakıldığını duyurdu.
29.09.2021 Gündem
Türkiye ile İsrail uzlaşmaya vardı
Türkiye ile İsrail uzlaşmaya vardı İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için üç yıldır süren görüşmelerde dün sonuca ulaşıldı.
29.09.2021 Gündem
İsrail Güvenlik Kabinesi Çarşamba anlaşma için toplanacak
İsrail Güvenlik Kabinesi Çarşamba anlaşma için toplanacak Haaretz, Mavi Marmara saldırısı sonrası gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yürütülen ve pazar günü karara bağlanması beklenen görüşmeden anlaşma çıkması halinde, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Çarşamba günü anlaşmayı görüşmek için toplanacağını yazdı.
17.06.2021 Dünya
Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması
Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelerde "Hamas" şartının olmadığını söyledi ve "Hamas ile temasımız devam edecek" dedi.
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu: İsrail'le ortak açıklama yapabiliriz
Çavuşoğlu: İsrail'le ortak açıklama yapabiliriz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'le yapılan müzakerelerin sonuçlanmak üzere olduğunu, yakın zamanda ortak açıklama yapma noktasına gelebileceklerini söyledi...
29.09.2021 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem