Gazete Vatan Logo

Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye arasında büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu. Peki, Tel Aviv nerede, İsrail Tel Aviv’in haritadaki konumu ne?

Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu Ankara'da yaptığı açıklamalarda Türkiye-İsrail ilişkilerine ilişkin önemli ifadeler kullandı. İsrail ile ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "İsrail ile karşılıklı büyükelçi atama kararı aldık" şeklinde konuştu.

Tel Aviv nerede, İsrail Tel Aviv’in haritadaki konumu ne?

Tel Aviv ülkenin finans ve teknoloji merkezidir. Uluslararası bazı kuruluşlar Tel Aviv'i İsrail'in başkenti olarak tanıyorlar. Ülkenin en kalabalık şehirlerinden olan bölgede 451 bin 523 nüfus bulunuyor.

Yüz ölçümü yaklaşık olarak 51,8 km2 kadar olan şehir, üç milyonluk Guş Dan metropolündeki en kalabalık ve en geniş kenttir.  

Bahar tepesi anlamına gelen Tel Aviv, 1910 yılında kent adı olarak birçok seçenek arasından belirlendi.

Bölgedeki Antik Yafa limanı tarih boyunca sürekli el değiştirdi. 1955 yılından 1974 yılına kadar süren arkeolojik kazı çalışmalarında, bölgede Bronz Çağı'ndan bazı binalar ve kapılar açığa çıkarıldı.

Haberin Devamı