Mevlit

Mevlit

Son dakika mevlit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mevlit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mevlit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevlit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevlit gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 mevlit haberi bulunmuştur. Tüm mevlit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seda Bakan'ın baby shower açıklaması takdir topladı: "Herkesten hediye beklemek ayıp değil mi?”
Seda Bakan'ın baby shower açıklaması takdir topladı: "Herkesten hediye beklemek ayıp değil mi?” Çocukları için baby shower yapmak yerine mevlit okutan Seda Bakan Berfu Yenerler’in Youtube programında "Herkesten hediye beklemek ayıp değil mi? Bu bir kere bizim kültürümüze aykırı. Baby shower yapacağına git bebeğinin eksiklerini al" sözleri takdir topladı.
30.04.2024 Magazin
Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma
Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü ‘Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız’ temalı karma spor etkinliği gerçekleştirdi.
11.03.2024 Adana
Tavuklu pilav kabusları oldu! Onlarca kişi hastanelik oldu
Tavuklu pilav kabusları oldu! Onlarca kişi hastanelik oldu Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 5 gün önce vefat eden bir kadın için düzenlenen mevlidin ardından ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 90 kişi, gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı.
31.07.2023 Yaşam
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında şehitler için Ayasofya Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunarak 252 hatim indirildi.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehitleri için Ayasofya Camii'nde hatim indirildi
15 Temmuz şehitleri için Ayasofya Camii'nde hatim indirildi 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında şehitler için Ayasofya Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunarak 252 hatim indirildi.
15.07.2023 Gündem
Şehit babası Eker: "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez"
Şehit babası Eker: "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez" Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis memuru olarak görev yaparken 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için satın alıp, "Bu ev torunlarımın torunlarına kadar kalacak diyen" babası Nihat Eker o gece oğlu ile yaptığı son konuşmayı anlatırken, "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.
14.07.2023 Gündem
'Rahmetli de çok iyi bir insan değildi' deyince öldürüldü
'Rahmetli de çok iyi bir insan değildi' deyince öldürüldü Adana’da Yıldıray Çakır (50), öldürülen üvey ağabeyi için "Rahmetli de çok iyi bir insan değildi" diyen Murat Daş’ı (51), çıkan tartışmada tabancayla öldürdü. 
3.05.2023 Yaşam
Süleyman Çakır gerçekte kimdir? 8 Nisan Süleyman Çakır ölüm yıldönümü! Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır nasıl öldü, kaçındı bölümdü?
Süleyman Çakır gerçekte kimdir? 8 Nisan Süleyman Çakır ölüm yıldönümü! Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır nasıl öldü, kaçındı bölümdü? Fenomen dizi karakteri Süleyman Çakır ölüm 19’uncu yıl dönümünde sosyal medyada yine gündem oldu. Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan dizilerinden olan Kurtlar Vadisi karakteri Süleyman Çakır 19 yıl önce ölerek diziden çıkartılmıştı. Süleyman Çakır'ın ölümünde sonra gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştu. Peki, Süleyman Çakır kimdir, ne zaman, nasıl öldü? Süleyman Çakır’ın ölümü kaçıncı bölüm, Kurtlar Vadisi Süleyman Çakır’ın ölüm tarihi ne, mezarı nerede?
8.04.2023 Televizyon
ŞIRNAK TOKİ kura sonuçları 2022! TOKİ Şırnak Merkez, İdil, Karalar 2+1 ve 3+1 kura sonuçları isim listesi sorgulama ve kazanan isimler!
ŞIRNAK TOKİ kura sonuçları 2022! TOKİ Şırnak Merkez, İdil, Karalar 2+1 ve 3+1 kura sonuçları isim listesi sorgulama ve kazanan isimler! Şırnak TOKİ kura sonuçları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ilk kuraların 7 Kasım günü Şırnak ve Ardahan için olacağını açıklamıştı. Proje kapsamında Şırnak merkezde bin 100, İdil’de 301, Karalar’da 49 konut yapılacak. Noter huzurundaki kura çekimi ile Şırnak'ta toplam 1450 konut sahibini buldu. Peki TOKİ Şırnak kura sonuçları nereden öğrenilir? İşte TOKİ Şırnak Merkez, İdil, Karalar 2+1 ve 3+1 kura sonuçları isim listesi sorgulama ve kazanan isimler…
7.11.2022 Gündem
Seda Bakan: Her şeyi yiyip içiyorum
Seda Bakan: Her şeyi yiyip içiyorum Seda Bakan önceki gün bir kozmetik markasının tanıtım davetine ev sahipliği yaptı.
21.10.2022 Magazin
Seda Bakan'dan kızı Ela'ya: 40'ımız uçuyor!
Seda Bakan'dan kızı Ela'ya: 40'ımız uçuyor! Son olarak dijital platformda yayınlanan 'Zeytin Ağacı' dizisinde 'Leyla' karakteriyle izleyici karşısına çıkan Seda Bakan, 'Ela' adını verdiği ikinci kızını 2 Eylül 2022 tarihinde dünyaya getirmişti. Şimdilerde vaktinin tamamını kızlarıyla geçiren güzel oyuncu, 40 günlük olan Ela için evinde mevlit okuttu. Bakan, bu özel günden kareleri sosyal medya hesabından 'Çok şükür' diyerek paylaştı.
9.10.2022 Magazin
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü?
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü? Mevlid Kandili yılın son kandili olarak 7 Ekim, yani bugün idrak ediliyor. İslam alemi için önemli olan Mevlid Kandili rebiyülevvel ayının 12'nci günü olan peygamberimizin de doğum günüdür. Müslümanlar, her sene bu geceyi namazlarla, dualarla, zikir ve teşbihlerle kutluyor. Peki, Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, kutlu doğum haftasından farkı ne?
7.10.2022 Gündem
Bugün kandil mi 7 Ekim, bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi!
Bugün kandil mi 7 Ekim, bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi! Hz. Muhammed’in doğum günü olan Rebiülevvel ayının da 12. gecesine denk gelen Mevlid Kandili’ni ihya etmek isteyenler günü ibadet ederek geçirmek için bugünün kandil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Bugün kandil mi, 7 Ekim bugün ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Dini Günler Takvimi…
7.10.2022 Gündem
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır?
Mevlid kandili zikirleri, tesbihleri, duaları! Mevlid Kandili’nde çekilecek tesbihler, zikirler ile okunacak dualar nelerdir, hangi ibadetler yapılır? Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler, zikirler ve okunacak dualar neler? Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili bu sene 7 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. Hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi de olan Mevlid Kandili Müslümanlar için en önemli günlerin başını çekiyor. Mevlid Kandili ibadetlerle geçirmek isteyenler Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak duaları neler? sorusuna yanıt arıyorlar. İşte Mevlid Kandili zikirleri, tesbihleri ve okunacak dualar…
6.10.2022 Gündem
3 aylar ne zaman başlıyor? Üç ayların ilk ayı Recep ayı ne zaman? 2023 Ramazan ne zaman?
3 aylar ne zaman başlıyor? Üç ayların ilk ayı Recep ayı ne zaman? 2023 Ramazan ne zaman? Mevlit Kandili’nin yaklaşmasıyla birlikte Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç ayların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığınının dini günler takvimine göre 3 ayların başlangıç tarihi sıklıkla araştırılıyor. Peki, 3 aylar ne zaman başlıyor? Ramazan ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
6.10.2022 Gündem
7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi?
7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi? Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili için yapılan aramalar arttı. Hicri Takvimin 3. ayı olan Rebiülevvel ayı içerisinde yer alan peygamberimizin doğum günü Mevlid Kandili İslam dünyası tarafından ibadetlerle geçirildiğinden bugünün hangi gün idrak edileceği merak ediliyor. Peki, 7 Ekim kandil mi 2022, yarın ne kandili var? Mevlid Kandili ne zaman, yarın kandil mi?
6.10.2022 Dini Bilgiler
Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı?
Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı? Hicri takvime göre her yılın üçüncü ayı olarak idrak edilen Rebiülevvel ayın başladı. Evvelki bahar anlamına gelen Rebiülevvel'de yapılacak ibadetler, okunak dualar, çekilecek tesbihler merak edilirken Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler de merak konusu oldu. Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için Müslümanlar için ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiulevvel ayının 11. günü 7 Ekim 2022 Cuma günü ise Mevlid Kandili idrak edilecek. Peki, Rebiulevvel ayı ile ilgili hadisler nelerdir, Rebiülevvel ayı hadisi sahih mi? Rebiülevvel ayı peygamber Efendimizin hadisi var mı?
27.09.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor? Mevlid Kandili 2022 tarihi ve önemi
Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor? Mevlid Kandili 2022 tarihi ve önemi Hicri Takvimin üçüncü ayı Rebiülevvel ayı içerisinde yer alan Mevlid Kandili için az bir süre kaldı. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Mevlid Kandili bu sene ekim ayına denk geliyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte ve güne denk geliyor?
16.09.2022 Gündem
Eski milli futbolcu Salih Aydoğan hayatını kaybetti
Eski milli futbolcu Salih Aydoğan hayatını kaybetti Ordu’da eski milli futbolcu Salih Aydoğan (69), geçirdiği kalp krizi sonucu kaybeden oğlu Murat Aydoğan’ın (38), 2’nci ölüm yıl dönümünde mevlit hazırlıkları yaparken fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirdiği belirlenen Aydoğan, kurtarılamadı.
25.08.2022 Yaşam
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi!
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi! Müslüman alemi için büyük öneme sahip dini günlerin başında Mevlid Kandili geliyor. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’nin denk geldiği hafta Mevlid-i Nebi yani kutlu doğu haftası haftası olarak kutlanıyor. Peki, 2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi!
21.08.2022 Dini Bilgiler
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Kurtlar Vadisi'nin efsane karakteri Süleyman Çakır 18'inci ölüm yıl dönümünde unutulmadı
Kurtlar Vadisi'nin efsane karakteri Süleyman Çakır 18'inci ölüm yıl dönümünde unutulmadı 'Kurtlar Vadisi'nin efsane karakteri Süleyman Çakır, ölüm yıl dönümünde gündem oldu. Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Süleyman Çakır karakteri, 18 yıl önce senaryo gereği hayatını kaybetmişti. Çakır'ın ölümünden sonra gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştu. Dizinin ana karakteri, ölümünün 18'inci yılında Twitter'da sevenleri tarafından anılıyor. Kaynarca da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak hayranlarına teşekkür etti.
8.04.2022 Magazin
Süleyman Çakır ölümü ve mezar taşı! Süleyman Çakır kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Süleyman Çakır ölüm tarihi ve nedeni!
Süleyman Çakır ölümü ve mezar taşı! Süleyman Çakır kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Süleyman Çakır ölüm tarihi ve nedeni! Süleyman Çakır ölümü yine gündem oldu. Kurtlar Vadisi dizisinin efsane karakteri Süleyman Çakır, ölüm yıldönümünde bu yıl da unutulmadı. Oktay Kaynarca'nın hayat verdiği 'Süleyman Çakır' karakteri 18 yıl önce bugün dizide senaryo gereği vefat etmiş ve dizinin seyircileri, Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından gıyabında cenaze namazı kıldırmış, mevlit okutmuş ve gazeteler aracılığıyla başsağlığı dileklerinde bulunmuştu. Süleyman Çakır’ın sosyal medyada TT olmasının ardından Süleyman Çakır kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
8.04.2022 Gündem
İstanbul'da tavuklu pilavdan 130 kişi zehirlendi! Hastaneye kaldırıldılar, işletme sahibi gözaltına alındı
İstanbul'da tavuklu pilavdan 130 kişi zehirlendi! Hastaneye kaldırıldılar, işletme sahibi gözaltına alındı Sancaktepe'de camideki mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan yiyen 130 kişi zehirlendi. Hastanede yatırılanlar, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Pilavı yapan işletmenin sahibi gözaltına alınırken, ekipler tavuklu pilavdan da numune aldı.
28.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mevlit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevlit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.