Mevlid-İ Nebi Haftası

Mevlid-İ Nebi Haftası

Son dakika Mevlid-i Nebi Haftası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mevlid-i Nebi Haftası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevlid-İ Nebi Haftası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevlid-i nebi haftası gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 mevlid-i nebi haftası haberi bulunmuştur. Tüm mevlid-i nebi haftası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi? Peygamberimizin doğum günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Ramazan’ı geride bırakırken kutlu doğum haftası tarihi araştırıları arttı. Allah'ın "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği Hz. Muhammed’in doğum tarihinin 20 Nisan 571 olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamber efendimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
20.04.2024 Yaşam
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022 Mevlid Kandili ne zaman 2022, bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hicri Takvim’e göre belirlediği kandil günleri de merak ediliyor. Mevlid Kandili Rebiülevvel ayı içerisinde idrak ediliyor. İşte Diyanet Kandil günleri takvimi 2022…
6.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın ABD'den yardım istemesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Şimdi çıkmış Yunanistan’ın başbakanı Amerika’dan yardım istiyor. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız." dedi.
4.10.2022 Siyaset
Cuma Hutbesi konusu 30 Eylül 2022! Bu hafta Cuma hutbesinin konusu ne, PDF nasıl indirilir? Diyanet Cuma Hutbesi tam metni!
Cuma Hutbesi konusu 30 Eylül 2022! Bu hafta Cuma hutbesinin konusu ne, PDF nasıl indirilir? Diyanet Cuma Hutbesi tam metni! Cuma namazı öncesi okunacak Cuma hutbesinin konusu belli oldu. İşte 30 Eylül Cuma hutbesi konusu…
30.09.2022 Gündem
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022!
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022! İslam aleminde Kutlu Doğum Haftası olarak da bilinen, Peygamber Efendimizin doğduğu hafta kutlanan Mevlidi Nebi hafta devam ederken, Peygamber Efendimizin doğum günü için yapılan aramalar arttı. Peki, Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022…
20.04.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimize sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevlerinden biri
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimize sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevlerinden biri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars'ta gençlik merkezi açtı. Gençlere sahip çıkmanın en ulvi ve önemli görevlerden birisi olduğunu belirten Erbaş, "Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi Rabbini tanıyan, peygamberlerini tanıyan, kitabını bilen, kendini bilen, büyüklerini sayan, küçüklerini seven değerlerine sahip çıkan bir özellikle yetiştirmek zorundayız" dedi.
7.01.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan "baby shower" tepkisi
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan "baby shower" tepkisi Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "baby shower" organizasyonlarını eleştirdi. 2 bin 500 lira gibi giriş bileti olduğunu belirten İşliyen, "Güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin" dedi.
24.10.2021 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin açıklaması!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin açıklaması! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısını dünya kamuoyuna anlatmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "İnşallah gençler olarak sizler de Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin davasını hiçbir zaman ihmal etmeden, aklınızdan çıkarmadan geleceğe taşıyınız" dedi.
22.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakın Fransız markaları satın almayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakın Fransız markaları satın almayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Fransız markalara itibar etmeyin bunları satın almayın." dedi.
26.10.2020 Siyaset
Mevlid-i Nebi haftası ne zaman? 2020 mevlidi nebi haftası teması nedir?
Mevlid-i Nebi haftası ne zaman? 2020 mevlidi nebi haftası teması nedir? Mevlid-i Nebi haftası ne zaman? 2020 mevlidi nebi haftası teması nedir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu'nda bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen "2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinliklerinin tanıtım toplantısına katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Çocukların ötelendiği, ihmale ve istismara maruz kaldığı, temel haklarından mahrum edildiği, hatta sadece kız evlat olduğundan dolayı ayrıma tabi tutulduğu bir çağ, merhamet ve insanlık sınavını kaybetmiştir." dedi.
22.10.2020 Gündem
Diyanet’ten Mevlid-i Nebi Haftası kısa filmlerine ilişkin iddialara yanıt
Diyanet’ten Mevlid-i Nebi Haftası kısa filmlerine ilişkin iddialara yanıt Diyanet İşleri Başkanlığından, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kısa filmler için ödenen ücret konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verildiğine işaret edilerek, söz konusu haberlerde yer alan rakamların sadece kısa filmlerin değil etkinlikler için yapılan hizmet alımının tamamını kapsadığı bildirildi.
13.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse aramıza ayrılık tohumları ekemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse aramıza ayrılık tohumları ekemez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, "Suriyeli kardeşlerimizi kovamayız. Hani birileri diyor ya 'Suriyeliler gitsin.' Asla biz bunlara eyvallah edemeyiz. Onları bombaların altına gönderemeyiz. Cihanşümul İslam kardeşliğinin sınırı yoktur. Hiç kimse bizim aramıza ayrılık tohumları ekemez" ifadelerini kullandı.
8.11.2019 Gündem
Fuat Oktay: Diyanet tüm önlemleri almalıdır
Fuat Oktay: Diyanet tüm önlemleri almalıdır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "15 Temmuz hain darbe girişimi birlik ve bütünlüğümüzü hedef aldığı kadar milletimizin dini ve manevi dünyasını da hedef almıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, benzer bir fitne ve ihanetin bir daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almalıdır." dedi.
3.03.2019 Siyaset
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır?
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır? Öğrenciler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren, okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Belirli Gün ve Haftaların neler olduğu ve hangi tarihlere denk geldikleri merak ediliyor. İşte Milli eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre tüm Belirli Gün ve Haftaların listesi...
11.01.2019 Gündem
Hz. Muhammed Kolombiya'da 10 dilde anıldı
Hz. Muhammed Kolombiya'da 10 dilde anıldı Başkent Bogota'da Al Qurtubi İslami Çalışmalar Merkezi tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde Türkçe, Almanca, Arapça, Farsça, İngilizce, Peştunca, Urduca, Mandarince, Japonca ve İspanyolca kaleme alınan şiir ve kasideler okundu
28.11.2018 Dünya
Bakan Albayrak ve Bakan Gül, Gaziantep'te
Bakan Albayrak ve Bakan Gül, Gaziantep'te Bakan Berat Albayrak ve Bakan Abdulhamit Gül, esnaf ziyaretleri gerçekleştirip vatandaşlara lokma tatlısı dağıttı.
23.11.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasvip etmiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasvip etmiyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuştu. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin, "Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum." dedi.
17.11.2018 Siyaset
'Kutlu Doğum Haftası'nın ismi değişti; “Mevlid-i Nebi”
'Kutlu Doğum Haftası'nın ismi değişti; “Mevlid-i Nebi” Diyanet İşleri Başkanlığı "Kutlu Doğum Haftası Yönetmeliğinde" değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle “Kutlu Doğum” ifadesinin yerini “Mevlid-i Nebi” alırken Hz.Muhammed’in doğduğu günü içine alan hafta Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacak.
29.09.2021 Gündem
Resmen açıklandı: Artık Hicri Takvim...
Resmen açıklandı: Artık Hicri Takvim... Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı. 'Mevlid-i Nebi Haftası' artık Hicri Takvim'e göre kutlanacak.
29.09.2021 Gündem
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…
Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi… Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2022, Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğumunu ifade eden Mevlid’i içinde barındıran  rebiyülevvel ayı için az bir süre kaldı. Peki, Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman?
26.09.2022 Gündem
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi!
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi! Müslüman alemi için büyük öneme sahip dini günlerin başında Mevlid Kandili geliyor. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’nin denk geldiği hafta Mevlid-i Nebi yani kutlu doğu haftası haftası olarak kutlanıyor. Peki, 2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi!
21.08.2022 Dini Bilgiler
Son dakika! Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu görevden alındı
Son dakika! Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu görevden alındı İzmir'de katıldığı bir toplantıda laiklik karşıtı söylemlerde bulunduğu ve kız çocuklarını aşağılayıcı ifadelerde bulunduğu iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, rektörlük tarafından görevinden alındı.
8.12.2018 Gündem
En güzel Mevlid Kandili mesajları! Anlamlı Mevlid Kandili mesajları ve duaları
En güzel Mevlid Kandili mesajları! Anlamlı Mevlid Kandili mesajları ve duaları Mevlid Kandili, İslam alemi tarafından Hz. Muhammed (S.A.V.) doğum gecesi olarak kabul ediliyor. Bu değerli gece için en özel ve akılda kalıcı Mevlid Kandili mesajlarını sizler için derledik. İşte en güzel Mevlid Kandili mesaj ve duaları...
29.09.2021 Gündem
Kutlu doğum haftası değişti!
Kutlu doğum haftası değişti! Kutlu doğum haftası değişti. Mevlid kandiline göre ayarlanan hafta bu sene 29 Kasım haftasında kutlanacak.
29.09.2021 Gündem
Kurtulmuş'tan flaş erken seçim açıklaması
Kurtulmuş'tan flaş erken seçim açıklaması Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında, "Erken seçimi Türkiye'nin gündeminden çıkarmamız lazım. Asıl odaklanmamız gereken uyum yasalarıdır" dedi.
26.04.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Mevlid-İ Nebi Haftası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevlid-i nebi haftası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.