Gazete Vatan Logo

Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…

Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2022, Hz. Muhammed ne zaman doğdu? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğumunu ifade eden Mevlid’i içinde barındıran  rebiyülevvel ayı için az bir süre kaldı. Peki, Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman?

Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman? İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…

2022 Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayı için geri sayım başladı. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’nin denk geldiği Rebiülevvel ayı 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak 26 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Rebiülevvel ayı yaklaştıkça “Hz. Muhammed ne zaman doğdu, Hicriye göre Peygamber efendimizin doğum günü ne zaman?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Hz. Muhammed’in doğum tarihi…

Peygamber Efendimiz ne zaman doğdu?

Mevlid Kandili 2022 yılında 7 Ekim Cuma tarihinde idrak edilecek. Yılın son kandili olan Mevlid Kandili, Hazreti Muhammed'in doğumu vesilesiyle Mevlid-i Nebi (Kutlu doğum haftası) rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor.

Mevlid Kandili İslam peygamberi Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak kutlanır. Bu güne Mevlid-i Nebi (Kutlu doğum haftası) adı da verilir. 

Peygamberin dünyaya gelişi nedeniyle bugün Müslümanlar alemi için önemli bir gün olarak kabul edilir.