Gazete Vatan Logo

Rebiülevvel ayı 2022 mesajları ve sözleri! Resimli kısa, uzun, anlamlı, dini Rebiülevvel ayı mesajı ve etkili güzel sözler!

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiülevvel bu yıl 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak 26 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Biz de Rebiülevvel ayı için paylaşım yapacaklar için mesajlar ve sözler derledik. İşte en güzel Rebiülevvel ayı mesajları 2022 ve sözleri…

Rebiülevvel ayı 2022 mesajları ve sözleri! Resimli kısa, uzun, anlamlı, dini Rebiülevvel ayı mesajı ve etkili güzel sözler!

Hz. Muhammed (S.A.V.) doğumunu içinde barındıran Rebiülevvel ayı, Hicri Takvim'e göre yılın 3. ayıdır. İslam aleminin önemli günlerinden biri olan Rebiülevvel ayı mesajları ise gündem oldu. Hz. Peygamber’in âhirete irtihalinin de Rebîülevvel ayında olduğu konusunda görüş birliği vardır. Meşhur olan rivayete göre Resûl-i Ekrem 12 Rebîülevvel pazartesi günü vefat etmiştir. Hz. Peygamber’in doğum, hicret ve vefatının Rebîülevvel ayında ve pazartesi gününde olması bazı araştırmacılarca, Rebîülevvel ayının Araplar’da bolluk ve bereket ayı sayılması ve eski medeniyetlerde pazartesi gününün ayın yaratıldığı gün kabul edilmesiyle irtibatlandırılarak İslâm’da ibadet vakitlerinin belirlenmesi bakımından ayın önemli bir yeri olduğu, hilâlin Müslümanlar için sembolik bir anlam taşıdığı ve bunun evrenle insanın kaderi arasındaki ilişkiye işaret ettiği ifade edilmiştir.

Rebiülevvel ayı mesajları!

Bizi bir Rebiülevvel ayına daha ulaştıran Allah’a (c.c) hamd olsun.

Ey yüce peygamber senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Bizleri şefaatinden mahrum etme. Amin! Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Haberin Devamı

Hicri ayların 3.sü olan bahar ayı olarak bilinen gül kokulu ay hoş geldin…

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in dünyayı şereflendirdiği Rebiülevvel ayımız mübarek olsun.

Allah’ım bize peygamber efendimizin ahlakıyla yaşamak nasip et ki, peygamber efendimizin sevgisine layık olalım Aminn…

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Nuruyla alemimizi Şereflendiren Peygamber Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmanız dileğiyle. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem’ diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Rebiülevvel ayımız mübarek olsun…

İnsanların en şereflisi fahri-i kâinat efendimiz sevgili peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu ay hepimize ve dünyaya huzur barış ve sağlık getirsin. Rebiülevvel ayımızın feyzi üzerimize olsun…

Haberin Devamı

Ruhum Sana Aşık, Sana Hayran Efendim! Bir Ben Değil Alem, Sana Aşık Efendim! Fahri Kâinat Efendimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Dünyaya Teşrif Ettiği Mübarek ‘Rebiülevvel Ayı’ Hepimize Hayırlar Getirsin İnşallah.

Rebiülevvel ayına ayrı bi muhabbetimiz vardır, serveri âlem resulüekrem efendimiz âleyhisselamın dünyayı şereflendirdiği bu ayı bezm-i âlem vâlide sultanın beyti ile selâmlayalım… Muhâbbetten Muhammed Oldu Hâsıl, Muhammedsiz Muhâbbetten Ne Hâsıl…

Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mübarek günler vardır, Beraberce kutlamak için Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Hoş geldin Rebiülevvel ayı, yeryüzüne rahmet olarak inen ve hayata gözlerini açmasıyla birlikte benzersiz ışığıyla dünyamızı aydınlatan, Müslümanlara İslam dinini en güzel haliyle yaşamayı öğreten Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in şereflendirdiği bir aydır.