Meteroloji

Meteroloji

Son dakika meteroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meteroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meteroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meteroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meteroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 meteroloji haberi bulunmuştur. Tüm meteroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meteoroloji uzmanından uyarı: Tarihi fırtına o gün kopacak, İstanbul'un tepesine kara bela geliyor! 2004'ten bile güçlü...
Meteoroloji uzmanından uyarı: Tarihi fırtına o gün kopacak, İstanbul'un tepesine kara bela geliyor! 2004'ten bile güçlü... Meteoroloji uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde AFAD, tüm vatandaşlara bir uyarı gönderdi. İstanbul için tam fırtına uyarısının yapıldığı mesaj sonrası ünlü hava durumu uzmanı sosyal medya hesabından ardı ardına paylaşımlar yaptı. Asıl tehlikenin o gün geleceğini söyleyen meteroloji uzmanı, İstanbul'un tepesine kara bela gibi çökecek fırtınanın şiddetini verdi. İstanbul'un kuzeyi için alarm durumuna geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.
17.11.2023 Gündem
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi İzlandalı yetkililer, dün yaptıkları açıklamada ülkenin güneybatı Reykjanes yarımadasını sarsan ve bölgede volkanik patlama olasılığının arttığına işaret eden bir dizi güçlü depremin ardından olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.
11.11.2023 Dünya
12 Ekim okullar tatil mi, yarın okullar var mı? Kar yağışı nedeniyle 12 Ekim tatil mi?
12 Ekim okullar tatil mi, yarın okullar var mı? Kar yağışı nedeniyle 12 Ekim tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre birçok ilde sağanak yağışların beklenmesi, öğrencilerde tatil beklentisi oluşturdu. Geçtiğimiz haftalarda Samsun'da meydana gelen sel felaketi sonrasında okulların tatil edilmesi, öğrencilerin tatil beklentisini arttırdı. Veliler ve öğrenciler arama motorlarına yöneldi ve 12 Ekim okullar tatil mi? Kar yağışı nedeniyle 12 Ekim tatil mi? sorularına yanıt aramaya başladı.
11.10.2023 Eğitim
Sıcaklık rekorlarından sonra Meteroloji son hava durumu raporunu açıkladı: Mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
Sıcaklık rekorlarından sonra Meteroloji son hava durumu raporunu açıkladı: Mevsim normallerinin üzerine çıkıyor Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklıklar rekor seviyelere çıktı. Herkes havaların normale dönmesini ve serinlemesini beklerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü merak edilen son hava durumu raporunu yayımladı. İşte Türkiye'yi bekleyen hava şartları ve bölge bölge hava durumu...
16.08.2023 Gündem
Pekin’de 9 yıl sonra ilk kez sıcaklık için kırmızı alarm!
Pekin’de 9 yıl sonra ilk kez sıcaklık için kırmızı alarm! Çin’in başkenti Pekin’de, iki gündür 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle 2014’ten bu yana ilk kez alarm seviyesi bu sabah kırmızıya yükseltildi.
23.06.2023 Dünya
New York’ta hava kalitesi tehlikeli seviyeye ulaştı! Bir milyon ücretsiz maske dağıtılacak
New York’ta hava kalitesi tehlikeli seviyeye ulaştı! Bir milyon ücretsiz maske dağıtılacak Kanada’daki orman yangınları nedeniyle oluşan duman bulutunun New York’a ulaşmasıyla şehirdeki hava kalitesi tehlikeli seviyeye çıktı. Bugün eyalet genelinde 1 milyon ücretsiz maske dağıtılacak.
8.06.2023 Dünya
Meteoroloji'den son dakika 5 günlük hava durumu raporu! Radara yansıdı günlerce sürecek
Meteoroloji'den son dakika 5 günlük hava durumu raporu! Radara yansıdı günlerce sürecek Meteoroloji'den son dakik açıklaması geldi. Tüm Türkiye yağışlı hava dalgasının radarına girdi. Günlerce sürecek olan yağış dalgası 81 ilde etkili olacak. Öte yandan meteoroloji tarafından 5 günlük hava durumu raporu yayımlandı. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
10.04.2023 Gündem
Deprem felaketinde en zorlu 33 saat! 'Gerekirse ölüme gideceğiz'
Deprem felaketinde en zorlu 33 saat! 'Gerekirse ölüme gideceğiz' Deprem felaketinde hareket emri verilen pilotların yaşadıkları tüyleri diken diken etti. Pilotlar kar, tipi ve sis nedeniyle helikopterleri havalandıramayınca, birlik komutanının, “Savaştayız, gerekirse ölüme gideceğiz ama gideceğiz.” dediği öğrenildi. İşte detaylar...
27.02.2023 Gündem
Uludağ'da kar kalınlığı 3 santimetre
Uludağ'da kar kalınlığı 3 santimetre Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı.
28.11.2022 Yaşam
Aşırı sıcak hava uyarısı! Resmen kavrulacağız, Meteoroloji son dakika duyurdu, 40 derece görülecek, gün ve saat...
Aşırı sıcak hava uyarısı! Resmen kavrulacağız, Meteoroloji son dakika duyurdu, 40 derece görülecek, gün ve saat... Aşırı sıcak hava dalgası geliyor. MGM son dakika haritalı olarak paylaştı. Vatandaşlar 40 dereceyi bulacak hava sıcaklıklarıyla ilgili uyarıldı. Gün ve saat verildi. O saatlerde dışarıya çıkılmaması önerisinde bulunuldu. Çetin geçen kış aylarının ardından soğuk havanın yurdu terk etmemesi mayıs ayının son günlerine doğru bile kar haberlerinin gelmesi vatandaşları endişelendirdi. Ancak hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor ve ardından aşırı sıcaklar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 40 derece sıcaklığın etkili olacağı illeri tek tek açıkladı. İşte sıcak hava dalgası ile ilgili detaylar...
26.05.2022 Gündem
İki bölgede etkili oldu, peş peşe uyarılar yapıldı!
İki bölgede etkili oldu, peş peşe uyarılar yapıldı! Mısır ve Suriye üzerinden ülkemize giriş yapan toz taşınımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili oldu. Görüş mesafesi ve hava kalitesinin düşmesine neden olan toz taşınımıyla ilgili valilikler ve Meteroloji 15. Bölge Müdürlüğü tedbirli olunması konusunda halkı uyardı.
19.04.2022 Gündem
Cemre suya ne zaman düşecek? Cemre ne zaman düşüyor?
Cemre suya ne zaman düşecek? Cemre ne zaman düşüyor? Türkiye’de soğuk hava etkisini sürdürüyor. Yağış ve soğuk havanın hakim olduğu ülke genelinde karla karışık yağmur, yer yer kar şeklinde yağışlar devam ediyor. Meteoroloji’den alınan bilgiye göre, gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Pek çok kişi de, ilkbaharın habercisi kabul edilen cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki, Cemre suya ne zaman düşecek? Cemre ne zaman düşüyor? İşte 2022 cemre takvimi!
27.02.2022 Gündem
Kar geri dönüyor! Meteoroloji'den son dakika açıklaması! İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dahil 55 kentte alarm
Kar geri dönüyor! Meteoroloji'den son dakika açıklaması! İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dahil 55 kentte alarm Kar geri dönüyor. Hava sıcaklıkları 8 derece düşüyor. Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dahil 55 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından "Bugün İstanbul'da kuvvetli yağmur var, akşama doğru yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Sıcaklık 4-5 derece. Yağış şehirde su baskınları yapar. Tedbir alınmalı. Bugün öğle saatlerinden sonra Isparta, Kütahya, Afyon, Bilecik, Konya, Eskişehir, Bolu, Karabük, Kastamonu, akşam Ankara yoğun kar yağışlı. İstanbul-Ankara karayolunda kar engeli olabilir. Tedbir alınmalı, kış lastiksiz çıkılmamalı." mesajını paylaştı. Öte yandan hava sıcaklığının Marmara ve Ege'de 4 ila 8 derece azalacağı, İç ve kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. İşte Meteoroloji'den alınan son dakika bilgileri...
8.02.2022 Gündem
Bugün hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? İşte il il Meteroloji haftalık hava durumu!
Bugün hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? İşte il il Meteroloji haftalık hava durumu! Haftanın ilk gününde pek çok kişi hava durumu raporunu merak ediyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteroloji'den edinilen bilgilere göre, ülke genelinde salı gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak hava sıcaklıkları ciddi oranda düşüyor. Mevsim normallerinde seyredecek hava, bazı bölgelerde yağmura, yer yer kar yağışına bırakacak. Peki, Bugün hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte Meteoroloji hava durumu tahminleri!
10.01.2022 Gündem
Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı! Onlarca ilde başladı, çok kuvvetli! İstanbul'a da kar geldi...
Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı! Onlarca ilde başladı, çok kuvvetli! İstanbul'a da kar geldi... Kar yağışı bugün onlarca ilde başladı. Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Çok kuvvetli olacak. Sıcaklıklar hissedilir derecede azalıyor. Kar yağışı günlerce etkisini sürdürecek. MGM haritayı paylaştı. Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapılmıştı. Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da da kar yağışı başladı. Bazı ilçelerde ilerleyen saatlerde daha da etkili olması bekleniyor. Hangi illerde kar yağışı var? Bugün hava nasıl? İşte Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamaları...
16.12.2021 Gündem
Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı
Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'a soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapılmıştı. Yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinde Silivri'nin bazı köylerinden kar İstanbul'a giriş yapmıştı. Günün ilk ışıklarında havanın da iyice soğumasıyla Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde yola çıkan bazı vatandaşlar ise Beylikdüzü son durak metrobüs üst geçidinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
16.12.2021 Vatan TV
İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı başladı!
İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı başladı! İstanbul Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yüksek kesimlere mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı.
16.12.2021 Yaşam
Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor?
Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor? Mevsim normallerinin altında seyreden hava bugünden sonra yerini pastırma sıcaklarına bırakacak. 3 ila 6 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına, güney ve iç kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Ekim ayı ile birlikte pastırma sıcakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gündüzleri sıcak ve güneşli olsa da geceleri soğuk olan pastırma yazı, bazı yıllar iki hafta sürüyor. Peki, pastırma sıcakları ne zaman başlıyor? İşte detaylar...
7.10.2021 Gündem
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji hava durumu tahminleri!
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji hava durumu tahminleri! Yaşanan aşırı sıcaklar ve nem etkisini sürdürüyor. Tüm Türkiye merak ediyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram hava durumunu paylaştı. Kurban Bayramı'nın birinci günü hava durumu tahminleri araştırılıyor. Arife günü ve bayramın birinci günü ülkede önemli bir yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Peki, Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramın birinci günü hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Kurban Bayramı hava durumu tahminleri!
18.07.2021 Gündem
Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi!
Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi! Meteroloji'den kar ve soğuk hava uyarısı geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da kar pazar akşamı başlar. Pazartesi Salı Çarşamba devam eder." dedi.
10.02.2021 Yaşam
Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı!
Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı! Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre bugün Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda kar yağışı bekleniyor. Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay Kahramanmaraş, Samsun ve Ordu çevrelerinde ise yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusu için dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesi bulunduğunu duyurdu.
4.02.2021 Yaşam
Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor...
Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor... Meteoroloji'nin 2 Ocak cumartesi günü hava durumu raporuna göre Ege kıyıları, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Tunceli çevreleri ile Osmaniye'nin doğu, Adıyaman’ın batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. 3 Ocak pazar günü ise sabah saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
2.01.2021 Yaşam
Bugün hava nasıl olacak? Sağanak yağış ve karla karışık yağmur uyarısı
Bugün hava nasıl olacak? Sağanak yağış ve karla karışık yağmur uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok kesimi için yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'den alınan son verilere göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji ayrıca Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde ise karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.
12.12.2020 Yaşam
Bugün hava nasıl olacak? Sağanak yağış geliyor
Bugün hava nasıl olacak? Sağanak yağış geliyor Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalırken, yurt genelinde mevsim normallerinde seyredecek. Doğu Karadeniz ile Van çevresinde ise sağanak yağış bekleniyor. İşte illerimizde sıcaklıklar ve hava durumu
15.08.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Meteroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meteroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.