Mesken

Mesken

Son dakika mesken haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesken ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesken haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesken

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesken gelişmeleri de dahil olmak üzere 923 mesken haberi bulunmuştur. Tüm mesken haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek
Mahallenin maskotu haline geldi! Kurulan kamera sayesinde saniye saniye izlenecek Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Mahallesi'nin kırsal Naip Mahallesi'ndeki elektrik direğini 20 yıldır mesken tutan ve yapılan yuvaya yerleşen 'Gelendost' adı verilen leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat izlenmeye başlanacağı belirtildi.
3.05.2024 Gündem
"Yedi Bela Hüsnü" kimseye geçit vermiyor! O anlar saniye saniye kaydedildi
"Yedi Bela Hüsnü" kimseye geçit vermiyor! O anlar saniye saniye kaydedildi İstanbul'un Esenler İlçesinde esnafın sahiplendiği "Yedi Bela Hüsnü" isimli bir kedi, caddede geçit vermiyor. Kedi, başta köpeklere saldırıyor. Yoldan geçen vatandaşlar da kedinin pati darbelerinden nasibini aldığı video saniye saniye kaydedildi.
30.04.2024 Gündem
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te projelerini açıklıyor. Bilden "Diyarbakır'a raylı sistem getireceğiz. Kaynaklarımız çok fazla. Hepsini Diyarbakır halkımızla yöneteceğiz" dedi. 
29.03.2024 Gündem
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 4 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor, 21 bin TL...
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 4 gün içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor, 21 bin TL... Evi olan milyonları yakından ilgilendiriyor! Son günlere girildi. 21 bin TL detayı oraya çıktı. Kira Gelir beyanında son gününü 1 Nisan olduğunu hatırlatan emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2023 yılı için istisna tutarı olan 21 bin TL’yi aşması halinde beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi kesintisine (tevkifata) tabi işyeri kira gelirleri elde edenlerde ise, kira gelirlerinin brüt tutarı 2023 yılı için beyanname verme sınırı olan 150 bin TL’yi aşması halinde beyanname verirler'' dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.
21.03.2024 Ekonomi
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor İhtiyaç sahiplerine ödenen doğal gaz destek tutarı ve ödeme takvimi ile ilgili yeni açıklama geldi. Bakan Göktaş detayları duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde yeni yılın ilk ödemelerinin başladığını belirterek, Ocak ayı döneminde 383 bin haneye toplamda 304,5 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. Peki doğal gaz desteklerinden kimler yararlanabilir? Doğal gaz yardımı kaç lira? İşte merak edilen soruların yanıtları...
24.01.2024 Ekonomi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.
4.01.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Evini kiraya verenlerin beklediği rakamlar açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.
4.01.2024 Ekonomi
Aylık 438 TL doğal gaz yardımı var! e-devlet'ten başvuru yap, PTT'den yardımı al! Kimler doğal gaz yardımı alabilir?
Aylık 438 TL doğal gaz yardımı var! e-devlet'ten başvuru yap, PTT'den yardımı al! Kimler doğal gaz yardımı alabilir? Aylık 438 TL'ye kadar doğal gaz yardımı alabilecek dar gelirli aileler yıllık 3500 TL'ye çıkabiliyor. e-devlet'ten başvurusu onaylanan vatandaş kışı sıcak geçiriyor. İşte doğal gaz yardımının ayrıntıları...
3.01.2024 Ekonomi
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı Zorunlu Deprem Sigortası'nda asgari prim tutarları ile sigorta hesabına esas olan metrekare bedelleri artırıldı.
28.12.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya: 36 ilde 'Sibergöz-10' operasyonunda 144 şüpheli yakalandı
Bakan Yerlikaya: 36 ilde 'Sibergöz-10' operasyonunda 144 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'ödeme sistemleri ve bilişim', 'yasa dışı bahis', 'suç gelirleri', 'çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi' suçlarıyla mücadele kapsamında 36 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Sibergöz-10' operasyonlarında 144 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18.12.2023 Gündem
Beşiktaş Kuruçeşme'de 124 milyon liralık satın alma
Beşiktaş Kuruçeşme'de 124 milyon liralık satın alma Borsa İstanbul'da işlem gören CVK Maden'in bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik, Beşiktaş'ın Kuruçeşme semtinde caddeye paralel, denize nazır iki taşınmazı satın almaya karar verdi.
23.11.2023 Ekonomi
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek
Bunu yapan ev sahibi 1 milyon ceza ödeyecek İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Verilen 15 günlük süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda bu durum devam ederse 1 milyon lira ceza kesilecek.
3.11.2023 Ekonomi
Mesken ne demek, KYK mesken nedir? Burs başvurusu mesken anlamı…
Mesken ne demek, KYK mesken nedir? Burs başvurusu mesken anlamı… KYK burs başvuruları başladı. Kredi Yurtlar Kurumu KYK, Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB burs, kredi başvurusu adreste mesken nedir, sorularına başvurularla birlikte arttı. Peki, KYK mesken nedir?
12.10.2023 Gündem
Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?
Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı? İsrail'in sivilleri gözeterek meskun mahal operasyonu yapma planı sonrası mesken ve mesken mahal ile ilgili aramalar arttı. Peki, Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?
12.10.2023 Gündem
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
12.10.2023 Ekonomi
Kozmetik mağazasında akılalmaz soygun! Dişleriyle söke söke çaldılar
Kozmetik mağazasında akılalmaz soygun! Dişleriyle söke söke çaldılar İstanbul'da ünlü bir kozmetik mağazasını adeta kendilerine mesken tutan 2 kadın hırsız mağaza çalışanlarının korkulu rüyası haline geldi. Her geldiklerinde ürünlerin üzerindeki alarmları dişleriyle söken hırsızlar çaldıkları malzemelerle kaçtı. Son eylemlerinin ardından emniyet güçlerinin kamera görüntülerinden tespit ettiği 2 hırsız hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
8.10.2023 Yaşam
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz'
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz' Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.09.2023 Ekonomi
Kedi Sibirya kurduna saldırdı! Şaşırtan görüntüler
Kedi Sibirya kurduna saldırdı! Şaşırtan görüntüler Bağcılar'da esnafın sahiplendiği 'Duman' isimli kedi, sokakta karşılaştığı köpeklere saldırdı. Aynı gün içinde iki farklı köpeğe saldıran Duman'ı vatandaşlar güçlükle engelledi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
24.08.2023 Yaşam
Bakan Özhaseki: Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak
Bakan Özhaseki: Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Oy birliğiyle kabul edilen yöntem yerinde dönüşüm. Bizim yeni usuller belirleyerek, yeni standartlarda yerinde dönüşümü sağlamamız icap ediyor, işte onun usullerini belirledik. Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak. Şehirlerin merkezleri bir an önce hareketlenecek, ayağa kalkacak… 5 katlı bir bina düşünün, 10 daire var içerisinde, yıkılmış. Yüzde 67'yi yani 3'te 2’sini sağladığımızda işe başlayacağız, itirazları hiç dinlemeyeceğiz. Yapı yasağı getireceğimiz yerler; özellikle fay hatları ve dere yatakları üzerindeki yerler, buralara asla konut yapılmayacak” dedi.
20.06.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Çok kısa süre içerisinde yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz
Bakan Özhaseki: Çok kısa süre içerisinde yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Hatay’da bazı ulusal televizyon kanallarına verdiği röportajda, “Gittiğimiz şehirlerde, yörelerin insanlarıyla, sektör temsilcileriyle ve kentin ileri gelenleriyle bir araya gelerek, yeni formüller arıyoruz. Formül devreye girdiğinde, çok kısa süre içerisinde yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Sağlam, güvenli ve yerinde dönüşümü önceliyoruz. Vatandaş kendi evini yapsın diye hem kredi hem de hibe desteği vereceğiz. Bunun önünü açacak bir yasa hazırlığını da getiriyoruz. Hasarımız büyük, 680 bin konuttan bahsediyoruz. 170 bin civarında da iş yeri ve depo gibi yıkılan yerlerimiz var. Toplamda 850 bin yapı ediyor. Hepsinin mali yükü ise 100 milyar dolar civarında. Fay kırıklarının ve dere yataklarının olduğu yerler var, burada asla yapılaşmaya izin verilmeyecek.” dedi.
18.06.2023 Gündem
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, elektrikli araç şarj ünitelerinin mesken içerisine kuruluysa mesken tarifesi, iş yeri içerisinde kuruluysa ticarethane tarifesinden ücretlendirildiğini söyledi. Şu an için elektrikli araçların etkisinin şebekede düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Aytac, "Araç sayısının artmasıyla yüksek tüketimlere şahit olacağız. Tek zamanlı tarifeler evlerdeki tüketimlerde büyük avantaj sağlıyor" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
29.05.2023 Ekonomi
'Hayranlarını yoldan çevirip ofisine davet ediyor' haberlerine gönderme: Selami abiyi mi arıyorsunuz?
'Hayranlarını yoldan çevirip ofisine davet ediyor' haberlerine gönderme: Selami abiyi mi arıyorsunuz? 'Alışmak Sevmekten Zor', 'Gitme Sana Muhtacım', 'Seni Sevmediğim Yalan', 'Tapılacak Kadınsın' ve 'Seninle Başım Dertte' gibi unutulmaz aşk şarkılarına imza atan Selami Şahin'in, Etiler'de bir AVM'nin önünü mesken tuttuğu ve yoldan geçen kadınlara sürekli ofisine davet ettiği iddia edilmişti. Eşiyle Etiler'de görüntülenen tiyatrocu Behzat Uygur, günlerce konuşulan bu haberleri tiye aldı.
19.04.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Mesken ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesken haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.