Güneş Enerjisi

Güneş Enerjisi

Son dakika Güneş enerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş enerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş enerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Enerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş enerjisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 980 güneş enerjisi haberi bulunmuştur. Tüm güneş enerjisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yenilenebilir enerjide rekor üretim
Yenilenebilir enerjide rekor üretim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 12 Nisan'da Türkiye'nin günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını duyurdu.
16.04.2024 Ekonomi
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Gayrimenkul alım satımı yapan şirket, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden verdiği reklamlarla Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladığı belirtildi.
21.03.2024 Gündem
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim"
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim" Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Adana’da evini ve arabasını satıp şirkete yatırım yapan mağdurlar, biran önce şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi.
21.03.2024 Adana
Sağanak ve hortum felaketi Antalya'yı vurdu! 6 yaralı, 1000 dönüm serada zarar
Sağanak ve hortum felaketi Antalya'yı vurdu! 6 yaralı, 1000 dönüm serada zarar Antalya'da dün akşam etkili olan sağanak yağış yaşamı felç ederken, denizden karaya ulaşan 2 ayrı hortum Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerinde ortalığı savaş alanına çevirdi. Seralar, tarım alanları, iş yerleri ve binalarda zarara neden olan hortumda 6 kişi yaralandı. Hortum, örtüaltı tarımın merkezi Kumluca'da 1000 dönüm serayı yerle bir etti. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Üreticilerimizin bir kısmının sigortası vardı ama olmayanlar da var. Hortum 12 kilometre boyunca 70- 80 metrelik genişlikte zarar vererek geçti" dedi.
6.03.2024 Gündem
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
1.03.2024 Ekonomi
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu 2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024 Ekonomi
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar?
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar? Çukur aynalar ışığı odaklamak için kullanılır. Merceklere de benzeyen çukur aynaların günlük hayatta çok fazla kullanımları bulunur. Çukur aynalar çeşitli yerlerde ve ihtiyaca göre kullanılır. Genellikle bilim insanları teleskop ve mikroskoplarda da çukur aynaları kullanırlar. 
3.02.2024 Yaşam
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştı
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonunda 'gMETAL' isimli deneyin tanıtımını paylaştı.
31.01.2024 Gündem
Güneş Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
Güneş Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır? Dünya'yı hem ısıtan hem de aydınlatan Güneş en büyük hem de yenilenebilir enerji kaynağıdır. Canlıların yaşam kaynağı olan Güneş sayesinde Dünya sapasağlam ayakta kalabilmektedir. Güneş enerjisi hidrojen gazının helyum enerjisine dönüşmesiyle oluşmaktadır. Çevreye bir zararı bulunmamakta her daim elde edilebilen bir enerji türü olarak hayatta var olmaktadır. Hem temiz hem maliyeti düşük hem de güvenilir bir enerji kaynağı olması sebebiyle günümüzde yaygınlaştırılmak amacıyla yoğun uğraşlar verilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yılında Düzce ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 1 köyde 11 hane elektriğe ücret ödemiyor.
20.01.2024 Ekonomi
Japonya tarihe geçti! Ay’a uzay aracını indirdi
Japonya tarihe geçti! Ay’a uzay aracını indirdi Japonya, dün Ay’a uzay aracını indiren 5’inci ülke oldu ancak belirlenemeyen bir sorundan dolayı aracın güneş enerjisi pilleri, henüz elektrik üretemiyor. Araç mevcut enerjisini kullanarak Dünya’ya veri gönderiyor.
20.01.2024 Dünya
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında? AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları nereli?
Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında? AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları nereli? Şahin Şerifoğulları AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı oldu. Şerifoğulları'nın adaylığını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir?
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir? Doğada yer alan her bir maddenin kendi içerisinde oluşturduğu bir döngü bulunmaktadır. Devamlılığı etkileyen bu döngü su maddesinde de mevcuttur. Suyun oksijen döngüsü bulunmaktadır. Aynı zamanda karbon döngüsü ve azot döngüsü de su döngüsünün birer parçası olarak bilinir.
21.12.2023 Eğitim
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 65 artışla 457,3 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in konsolide net kârı ise 36,7 milyar TL oldu.
9.11.2023 Finans
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği Hatay’ın Erzin ilçesinde güneş enerji santrali (GES) kurmak için Limak Enerji ile GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı. İnşaat aşamasında bölgede yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin 2024 yılı Aralık ayında tamamlanması ve tesisin toplam kurulu gücünün 140 MWp olması planlanıyor.
17.10.2023 Ekonomi
Ata toprağında rüzgar ve güneş enerjisi ile elektrikle üretiyor! Benzerlerinden 10 kat daha fazla pahalıya satılıyor
Ata toprağında rüzgar ve güneş enerjisi ile elektrikle üretiyor! Benzerlerinden 10 kat daha fazla pahalıya satılıyor Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de birçok limon çeşidi bu sene 3-4 TL bandında alıcı bulurken, bir genç girişimcinin ata toprağına kurduğu 30 dönümlük sıfır karbon izi olan doğa dostu örnek bahçede yetiştirilen 'yeşil limon' (Thai lime) cinsi 10 kat fazlasına 40 TL'den fazlasına alıcı buluyor.
11.10.2023 Yaşam
Meka Beton halka arz kaç lot verir? Meka Beton Santralleri halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Meka Beton hisse fiyatı
Meka Beton halka arz kaç lot verir? Meka Beton Santralleri halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Meka Beton hisse fiyatı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), beton kırma, işleme ve üretimi alanında makina üreticisi ve tesis tasarımcısı Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi şirketinin halka arzına izin verdi. SPK bültenine göre halka arz sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Sermayenin 62,5 milyon liraya yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 12,5 milyon lira nominal değerli hisse ile kurucu Mehmet Kaybal'a ait 4,4 milyon lira nominal değerli hisse satılacak.
3.10.2023 Ekonomi
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor Kalyon Enerji, dünyanın 6’ncı, Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) küçükbaş hayvanların otlaması için kullanımına açarak, Türkiye’de bir ilke imza attı.
25.09.2023 Ekonomi
Gıpta ne zaman halka arz olacak, Gıpta Ofis katılım endeksine uygun mu? Gıpta ofis kırtasiye halka arz hangi bankalarda var, Gıpta halka arz kaç lot verir? Gıpta hisse fiyatı
Gıpta ne zaman halka arz olacak, Gıpta Ofis katılım endeksine uygun mu? Gıpta ofis kırtasiye halka arz hangi bankalarda var, Gıpta halka arz kaç lot verir? Gıpta hisse fiyatı Gıpta Ofis Kırtasiye halka arz oluyor. Borsa'da GIPTA Ofis'e yatırım yapacak olan vatandaşlar halka arza dair detayları sorgulamaya başlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi'nin 20,90 liradan, Tarkim Bitki Koruma Sanayi'nin 107,50 liradan ilk halka arzını onayladı. Peki, GIPTA halka arz kaç lot verir? Gıpta Ofis halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, Gıpta Ofis Kırtasiye halka arz katılım endeksine uygun mu? Gıpta halka arz fiyatı kodu
2.09.2023 Ekonomi
Bizim Toptan 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı
Bizim Toptan 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı Bizim Toptan, 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. ‘Bağımsız Güvence Beyanı’ ile yayımladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nda, yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi, sürdürülebilir tarım, sorumlu tedarik zinciri ve fırsat eşitliğiyle ilgili çalışmalar paylaşıldı. Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, “Attığımız tüm adımlarda paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde çevre ve iş etiği sorumluluklarını en üst seviyede uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
22.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Enerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş enerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.