GüneÅŸ Enerjisi

GüneÅŸ Enerjisi

Son dakika Güneş enerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş enerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş enerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

GüneÅŸ Enerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaÅŸanan güneÅŸ enerjisi geliÅŸmeleri de dahil olmak üzere 986 güneÅŸ enerjisi haberi bulunmuÅŸtur. Tüm güneÅŸ enerjisi haberleri aÅŸağıda listelenmiÅŸtir.
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacak
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
21.07.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacak
Bakan Uraloğlu: Karayolları enerjisini GES’ten alacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, enerji tüketiminden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Güneş Enerji Santralleri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.
17.07.2024Gündem
Yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımında örnek adım
Yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımında örnek adımFarklı sektörlerde faaliyet gösteren Henkel Orta DoÄŸu ve Afrika (MEA) bölgesindeki tüm yapıştırıcı teknolojileri üretim tesislerinde, yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçtiÄŸini duyurdu.
11.07.2024Ekonomi
GüneÅŸ enerjisinde rekor!
GüneÅŸ enerjisinde rekor!Türkiye’de bayramın ilk günü güneÅŸ enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün içinde yüzde 44’ü aÅŸarak rekor kırdı.
19.06.2024Gündem
GüneÅŸ enerjisinde rekor kırıldı! Bakan Bayraktar açıkladı
GüneÅŸ enerjisinde rekor kırıldı! Bakan Bayraktar açıkladıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bayramın ilk gününde güneÅŸ enerjisinden elektrik üretiminin toplam üretim içinde yüzde 44'ü aÅŸan pay aldığını söyledi.
18.06.2024Ekonomi
AOSB uluslararası standartları ile yatırımcının öncelikli tercihi oldu! Bir ilki gerçekleÅŸtirdiler
AOSB uluslararası standartları ile yatırımcının öncelikli tercihi oldu! Bir ilki gerçekleÅŸtirdilerAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sahip olduÄŸu uluslararası standartlardaki alt ve üst yapısı ile yatırımcıların öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.
16.06.2024Adana
Kadıköy’de yenilenebilir enerjili örnek ev
Kadıköy’de yenilenebilir enerjili örnek evÄ°stanbul Kadıköy’deki Kalamış Marina’da ziyarete açılan Arçelik Enerji Çözümleri Evi’nde, ÅŸirketin yerli güneÅŸ paneli, Sunjunior enerji depolama sistemi, ısı pompası ve elektrikli araç ÅŸarj istasyonunu içeren yenilenebilir enerji çözümleri ve HomeWhiz teknolojisi ile çalışan Arçelik beyaz eÅŸyaları sergilenecek.
7.06.2024Ekonomi
Horoz Lojistik halka arz oluyor
Horoz Lojistik halka arz oluyorLojistik şirketi Horoz Lojistik’in halka arzı SPK tarafından onaylandı. Planlanan halka arz ile şirketin ek satış dahil yüzde 27,19’nun halka açık paylardan oluşmasının beklendiği açıklandı. Talep toplama tarihlerinin ise 29-30-31 Mayıs 2024 olarak belirlendiği duyuruldu.
29.05.2024Ekonomi
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaÅŸtı, üyelerinin birikimlerini korudu
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaÅŸtı, üyelerinin birikimlerini koruduÃœyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkeleri doÄŸrultusunda yöneten OYAK, açıkladığı yüzde 77,1 nema oranı ile sürdürülebilir getiri saÄŸladı. OYAK Genel Müdürü Süleyman SavaÅŸ Erdem, 470 binden fazla üyesine saÄŸladığı deÄŸeri geliÅŸtirme ve güçlendirme sorumluluÄŸuyla çalışan OYAK’ın, 2023’ün istisnai piyasa koÅŸullarında planlanan ve bütçelenen tüm stratejik, operasyonel ve ticari hedeflere ulaÅŸtığını kaydetti.
26.05.2024Ekonomi
GüneÅŸ temelli veri alınamayan bölgelerde veri alınan sistem geliÅŸtirildi
GüneÅŸ temelli veri alınamayan bölgelerde veri alınan sistem geliÅŸtirildiÇukurova Ãœniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Mustafa Kandırmaz, "Çalışmalarımız, yüzeye gelen güneÅŸ enerjisi, güneÅŸlenme süresi, yüzey sıcaklığı, atmosferik nem gibi parametreleri Türkiye ya da dünyanın herhangi bir bölgesi için hesaplamanın mümkün olmadığı bölgelerde tahmin edilebilir hale getirmek" dedi.
22.05.2024Adana
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor!
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor!Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'ye (BOTAŞ) ait Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitelerinin 2028'de 12 milyar metreküpe çıkarılacağını açıkladı.
5.05.2024Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı saÄŸlayacak
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı saÄŸlayacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, barajlardaki kullanılabilir rezervuar alanları ile göl ve göletlere yüzebilen güneÅŸ enerjisi santrallerinin (GES) kurulabileceÄŸini bildirdi.
3.05.2024Ekonomi
Adanalı meslek lisesi öÄŸrencileri güneÅŸ enerjisi sistemiyle çalışan ÅŸarj istasyonu üretti
Adanalı meslek lisesi öÄŸrencileri güneÅŸ enerjisi sistemiyle çalışan ÅŸarj istasyonu ürettiAdana’da 6 Åžubat KahramanmaraÅŸ merkezli depremde yaÅŸanan elektrik sorunu nedeniyle telefonlarını ÅŸarj edemeyip, ailelerine ulaÅŸamayan vatandaÅŸlar için Kozanlı meslek lisesi öğrencileri güneÅŸ enerjisi ile çalışan ÅŸarj aleti üretti.
3.05.2024Adana
Bilal ErdoÄŸan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öÄŸrencilerini yetiÅŸtirecekler
Bilal ErdoÄŸan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öÄŸrencilerini yetiÅŸtireceklerÄ°BN Haldun Ãœniversitesi Ramazan Bülbül Misafirhanesi temel atma töreni BaÅŸakÅŸehir'de yapıldı. Törende konuÅŸma yapan Ä°bn Haldun Ãœniversitesi Mütevelli Heyeti BaÅŸkanvekili Bilal ErdoÄŸan, "Burada konaklayacak araÅŸtırmacılarımız, hocalarımız hem Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiÅŸtirecekler hem de sosyal bilimlere büyük katkılar yapacaklar" dedi.
29.04.2024Gündem
Yenilenebilir enerjide rekor üretim
Yenilenebilir enerjide rekor üretimEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 12 Nisan'da Türkiye'nin günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından saÄŸlandığını duyurdu.
16.04.2024Ekonomi
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu!Alman Federal Ekonomik Ä°ÅŸler ve Ä°klim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiÄŸi ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeÅŸil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik deÄŸer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje baÅŸlatıldı.
3.04.2024Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keÅŸfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024Ekonomi
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldıAnkara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Gayrimenkul alım satımı yapan şirket, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden verdiği reklamlarla Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladığı belirtildi.
21.03.2024Gündem
Yüksek kar vaadiyle binlerce kiÅŸiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu iÅŸe girdim"
Yüksek kar vaadiyle binlerce kiÅŸiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu iÅŸe girdim"Ankara merkezli güneÅŸ enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden ÅŸirkete yatırım yapan binlerce kiÅŸi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Adana’da evini ve arabasını satıp ÅŸirkete yatırım yapan maÄŸdurlar, biran önce ÅŸirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi.
21.03.2024Adana
SaÄŸanak ve hortum felaketi Antalya'yı vurdu! 6 yaralı, 1000 dönüm serada zarar
SaÄŸanak ve hortum felaketi Antalya'yı vurdu! 6 yaralı, 1000 dönüm serada zararAntalya'da dün akÅŸam etkili olan saÄŸanak yağış yaÅŸamı felç ederken, denizden karaya ulaÅŸan 2 ayrı hortum Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerinde ortalığı savaÅŸ alanına çevirdi. Seralar, tarım alanları, iÅŸ yerleri ve binalarda zarara neden olan hortumda 6 kiÅŸi yaralandı. Hortum, örtüaltı tarımın merkezi Kumluca'da 1000 dönüm serayı yerle bir etti. Kumluca Ziraat Odası BaÅŸkanı Hidayet Kökce, "Ãœreticilerimizin bir kısmının sigortası vardı ama olmayanlar da var. Hortum 12 kilometre boyunca 70- 80 metrelik geniÅŸlikte zarar vererek geçti" dedi.
6.03.2024Gündem
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceÄŸine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceÄŸine yatırımdırTurkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluÅŸması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde ÅŸirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu deÄŸerlendirdi.
1.03.2024Ekonomi
TÜÄ°K'ten doÄŸal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu
TÜÄ°K'ten doÄŸal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doÄŸalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doÄŸalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024Ekonomi
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne Ä°ÅŸe Yarar?
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne Ä°ÅŸe Yarar?Çukur aynalar ışığı odaklamak için kullanılır. Merceklere de benzeyen çukur aynaların günlük hayatta çok fazla kullanımları bulunur. Çukur aynalar çeÅŸitli yerlerde ve ihtiyaca göre kullanılır. Genellikle bilim insanları teleskop ve mikroskoplarda da çukur aynaları kullanırlar.Â
3.02.2024YaÅŸam
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştı
Bakan Kacır, 'gMETAL' deneyinin tanıtımını paylaştıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonunda 'gMETAL' isimli deneyin tanıtımını paylaştı.
31.01.2024Gündem
GüneÅŸ Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? GüneÅŸ Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
GüneÅŸ Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? GüneÅŸ Enerjisi Nerelerde Kullanılır?Dünya'yı hem ısıtan hem de aydınlatan GüneÅŸ en büyük hem de yenilenebilir enerji kaynağıdır. Canlıların yaÅŸam kaynağı olan GüneÅŸ sayesinde Dünya sapasaÄŸlam ayakta kalabilmektedir. GüneÅŸ enerjisi hidrojen gazının helyum enerjisine dönüşmesiyle oluÅŸmaktadır. Çevreye bir zararı bulunmamakta her daim elde edilebilen bir enerji türü olarak hayatta var olmaktadır. Hem temiz hem maliyeti düşük hem de güvenilir bir enerji kaynağı olması sebebiyle günümüzde yaygınlaÅŸtırılmak amacıyla yoÄŸun uÄŸraÅŸlar verilmektedir.
31.01.2024YaÅŸam

Benzer Haber Etiketleri

GüneÅŸ Enerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diÄŸer görselleri incelemek istiyorsanız haber baÅŸlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneÅŸ enerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.