Mernis

Mernis

Son dakika mernis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mernis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mernis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mernis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mernis gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 mernis haberi bulunmuştur. Tüm mernis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Piyango'dan yılbaşı ikramiyesiyle ilgili açıklama
Milli Piyango'dan yılbaşı ikramiyesiyle ilgili açıklama Sosyal medya kanallarında yer alan Milli Piyango Yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya'da bir kişiye çıktığına ilişkin iddialara Sisal Şans'tan bir açıklama geldi. İddianın gerçek dışı olduğu belirtildi.
2.01.2024 Gündem
Mernis adresi nedir, Mernis ne demek? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır?
Mernis adresi nedir, Mernis ne demek? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır? MERNİS adresi, vatandaşların resmi ikametgah adresini temsil eder. Bu adres, nüfus cüzdanlarında bulunan ve MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) adı verilen bir sistemde kayıtlı olan resmi bir adrestir. Peki, Mernis adresi nedir? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır, Mernis ne demek?
2.11.2023 Gündem
Bakan Soylu: 4 kategorideki vatandaşa 15 bin lira taşınma bedeli ödenecek
Bakan Soylu: 4 kategorideki vatandaşa 15 bin lira taşınma bedeli ödenecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 milyon 70 bin kişiye 10'ar bin lira ödeneme yapıldığını belirterek, "Eğer vatandaşlarımız sistemde hasarsızlığını görmüyorsa muhakkak kaymakamlıklarımızın ve valiliklerimizin önünde bulunan afet koordinasyon merkezlerine müracaat etsinler. Milletçe bu afetin altından birlikte kalkacağız. Afete karşı dirençli şehirler oluşturulacak. Afete karşı dirençli toplum olacak" dedi.
9.03.2023 Gündem
Depremzede ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi
Depremzede ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, deprem bölgesinden diğer illere götürülen ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi. Sahibine beyanname verilen, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, bulundukları ilde kayıt altına alınabilecek. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) bilgilerinden ulaşılacak hayvanların sahiplerine 72 saat süre verilecek. Bu sürede hayvanı teslim almayan veya sahibi depremde hayatını kaybettiği belirlenen hayvanların sahiplendirilmesi sağlanacak.
2.03.2023 Yaşam
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Öte yandan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemleri sonrası tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yusuf Ziya Gümüşel’in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Öte yandan baba ve koca ile ilgili dikkat çeken hapishane detayı ortaya çıktı. Öte yandan olayla ilgili yeni ifadeler ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...
19.12.2022 Gündem
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianamenin 5 delili
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianamenin 5 delili Türkiye'yi sarsan olayda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâh kıyılarak yıllarca istismar edilmesine ilişkin hazırlanan iddianeme kabul edildi. Kadir İstekli'nin 67 yıl hapsi istendi. H.K.G'ye yönelik suçların delilleri savcılığın hazırladığı iddianamede beş noktada toplanıyor.
11.12.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandı. Yeni sistem ile tapuda sahteciliğin önüne geçilebilecek. İşte detaylar...
2.11.2022 Gündem
MEB resmen duyurdu! Yüzde 93.78 oldu
MEB resmen duyurdu! Yüzde 93.78 oldu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama geldi. MEB, eğitimin tüm kademelerinde güncel okullaşma oranlarını paylaştı. İçişleri Bakanlığı MERNİS kayıtları ve MEB verileri kullanılarak güncellenen verilere göre okul öncesinde 5 yaşta okullaşma oranı %93,78'e, ilkokulda %99,63'e, ortaokul kademesinde %99,44'e ve ortaöğretimde ise %95,06'ya yükseldi.
9.10.2022 Eğitim
2.500 TL destek ödemesi yapılıyor!
2.500 TL destek ödemesi yapılıyor! Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen ve kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 2 bin 500 lira katkı vereceklerini açıkladı.
21.09.2022 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na 'MERNİS' yanıtı
İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na 'MERNİS' yanıtı İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) bugüne kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtilerek, "Kurumumuzun, sorumluluk sahibi olması gereken Ana Muhalefet Partisi tarafından hedef alınması ve gerçeğe aykırı beyanlarla gündem oluşturulmaya çalışılması üzüntüyle karşılanmıştır" açıklaması yapıldı.
12.08.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun YSK iddialarına yanıt
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun YSK iddialarına yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacak. Belki bu açıklamayı okursanız seçim kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmezsiniz" ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Siyaset
İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor, 1. Sınıf kayıtları nasıl yapılıyor? 2022-2023 ilkokul kayıt tarihleri!
İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor, 1. Sınıf kayıtları nasıl yapılıyor? 2022-2023 ilkokul kayıt tarihleri! 2022-2023 eğitim öğretim yılına az kaldı. Yaz tatili devam ederken, velilerin ilkokul 1. Sınıf kayıt tarihlerine ilişkin aramaları da arttı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala 1. sınıf kayıt tarihleri araştırılıyor. Peki, 1. sınıf kayıtları ne zaman bitiyor 2022, ilkokul 1.sınıf kayıtları nasıl yapılıyor?
28.07.2022 Eğitim
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır?
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? 1. sınıf kayıt tarihi 2022 için yapılan araştırmalar hızlandı. Yaz tatili devam ederken, ilkokula başlayacak öğrencilerin velileri ise kayıt tarihleri araştırmasına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. Peki, İlkokul kayıtları başladı mı, 1.sınıf kayıtları nasıl yapılır? İşte e-Okul kayıt sorgulama ekranı ve İlkokul kayıt tarihleri…
20.07.2022 Eğitim
15 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulundu! Avukatını da istismarla tehdit etti
15 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulundu! Avukatını da istismarla tehdit etti Ankara'da 15 yaşındaki S.K.'ye cinsel istismarda bulunup, müstehcen görüntülerini sosyal medyada yayımladığı suçlamasıyla 111,5 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Emre Kara, S.K.'nın avukatı İrem Esra Kömürcü Altun'u da cinsel şiddetle tehdit etti. Uzaklaştırma ve adres gizliliği kararı aldıran Kömürcü, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) adresi görünmediği için ulaşım ve sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı. Tren ve uçak bileti alamayan Altun, "Bazen şiddet mağduru kişiler evden terlikleriyle kaçıyorlar, 'Bilet alayım, kaçıp gideyim' diyorlar. Ama sistem, 'Sen şiddet gördüğün yerde hapsol ve burada kal' diyor. Uçak ve tren bileti alamıyorsunuz" dedi.
14.07.2022 Yaşam
Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıtları ne zaman? Okul kayıt sorgulama nasıl yapılır?
Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıtları ne zaman? Okul kayıt sorgulama nasıl yapılır? Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları pek çok veli tarafından merak ediliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul yeni başlayacaklar ile ilkokul ve ortaokul seviyesinde kayıtların nasıl yapılacağı, hangi tarihte kayıt olunacağı araştırılıyor. Peki, Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte? Ortaokul kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
14.07.2022 Eğitim
Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, olarak yapıldı
Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, olarak yapıldı Millî Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı.
4.07.2022 Eğitim
Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!
Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimi belli oldu! 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. Okullarda eğitim 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılı takviminin belli olmasının ardından veliler de okul tüm düzeyler ve özellikle de 1. sınıf okul kayıtlarının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 1. sınıf kayıt tarihleri ne zaman? İşte 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!
22.06.2022 Eğitim
İçişleri Bakanı Soylu'dan AFAD'ın gönderdiği alarm ile ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Soylu'dan AFAD'ın gönderdiği alarm ile ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Dijital Hizmetler Lansmanı’nda yaptığı konuşmada, “Geçen günlerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) bir alarm geldi. Bu dünyanın gelişmiş ülkelerinde özellikle kritik zamanlarda gönderilebilecek bir alarmdır” dedi
21.06.2022 Siyaset
Necip Hablemitoğlu cinayetinde son dakika gelişmesi! Kilit isim yakalandı
Necip Hablemitoğlu cinayetinde son dakika gelişmesi! Kilit isim yakalandı Ankara'daki 20 yıl önce evinin önünde Necip Hablemitoğlu'nun ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili aranan Tan Dervişoğlu, İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Dervişoğlu, Ankara TEM Şube'ye sevk edildi.
10.06.2022 Gündem
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor...
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor... SGK her ay yansıtıyor. Borç ödenmezse gecikme zammı ve cezası uygulanıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversite öğrencileri mezun olsalar bile 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından ücretsiz şekilde yararlanıyor. Ancak 25 yaş detayı çok önemli. Bu yaş geçildiği anda her ay 150 lirayı aşkın GSS prim borcu yansıtılıyor. Bilmeyen ve borcunu ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Yapılandırma ve af kanunlarından faydalanmayanların borçları da her ay katlanarak artıyor. 25 yaşı geçirmeden gelir testine başvurmak gerekiyor. Gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında tespit edilen üniversite mezunları GSS primi ödemekten muaf tutuluyor ve bedava sağlık sigortasından yararlanıyor. Borç sürprizi ile karşılaşmamak adına mutlaka gelir testi yaptırılmalı. Gelir testi sonucu yüksek çıktıysa da 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. Gerçek dışı beyanlarda ise paralar yasal faizi ile geri alınıyor, SGK suç duyurusunda bulunuyor.
28.05.2022 Ekonomi
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı...
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı... Ehliyet ve kimlik ile ilgili son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Detaylar belli oldu. Kimlik kartlarında yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan ve henüz yeni ehliyete geçmeyen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Ehliyette yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere idari para cezası uygulanacak. Ehliyet başvuruları ile ilgili önemli bir yenilik hayata geçirildi. Başvurular artık e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. Nüfus cüzdanlarının yenilenme işlemleri ise süre kısıtlaması olmaksızın devam ediyor. Ancak önemli bir detay dikkat çekiyor. Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan çipli kimlik kartlarının kullanım alanları da genişletildi. Yeni kimlik kartları artık kredi kartı gibi de kullanılabilecek. Ayrıca yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartlarına entegre edilmesiyle vatandaşların, yanlarında ayrıca ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. ‘İki işlev tek kart’ sistemi için hem ehliyetin hem de kimlik kartının çipli olması gerekiyor. İşte ehliyet ve kimlikte yeni dönemin tüm detayları...
18.05.2022 Gündem
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nden 'e-Devlet verileri sızdırıldı' iddiasına yalanlama
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nden 'e-Devlet verileri sızdırıldı' iddiasına yalanlama Nüfusve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce (NVİGM), sosyal medyada yer alan 'e- Devlet verilerinin sızdığı, sızan veriler arasında kimlik fotoğrafları ve güncel adreslerin yer aldığı' iddiasının bir tür oltalama ve dolandırıcılık yöntemi olduğu belirtilerek, "Verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zafiyetin olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca NVİGM veri tabanlarında fotoğraflı çipli kimlik kartı görselleri de yer almamaktadır" açıklaması yapıldı.  
13.04.2022 Gündem
Büyük kolaylık! Yeni kimlik, ehliyet, pasaport...
Büyük kolaylık! Yeni kimlik, ehliyet, pasaport... İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün e- Evlenme Uygulaması, belediye memurluklarına yeni evelenen çiftlerin evliliklerinin aile kütüklerine elektronik ortamda tescil edebilmelerine olanak sağlıyor. e- Evlenme Uygulaması, yeni evlenen çiftlerin evlilik sonrası, yeni kimlik, ehliyet, pasaport değişimi işlemlerini kolaylaştırırken, bürokrasiyi de azalttı.
10.04.2022 Gündem
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı...
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı... Kimlik kartlarında yeni dönem başladı. Birçok vatandaş için kurtarıcı oldu. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Kimliğini alanlar kullandığı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkından yararlanabiliyor. Tüm resmi ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve TCDD bünyesindeki trenlerden para ödemeden faydalanabiliyor. Ayrıca müze ve ören yerleri, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarını da ücretsiz bir şekilde ziyaret edebiliyor. Devlet tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için pek çok ayrıcalık tanınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için başvurularını e-Devlete taşıdığı engelli kimlik kartına Ağustos 2021’den bugüne kadar 47 bin 343 kişi başvurdu.
1.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mernis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mernis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.