Gazete Vatan Logo

Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimi belli oldu! 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. Okullarda eğitim 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılı takviminin belli olmasının ardından veliler de okul tüm düzeyler ve özellikle de 1. sınıf okul kayıtlarının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 1. sınıf kayıt tarihleri ne zaman? İşte 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!

Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!

LGS sınavının tamamlanması ve okulların 17 Haziran’da kapanmasının ardından yaz tatili süreci de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı da okulların eğitime başlayacağı tarihi duyurdu. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Yaz tatili ile birlikte okul kayıtlarının ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Peki, Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 1. sınıf kayıt tarihleri ne zaman? İşte 2023 ilkokul 1. sınıf MEB kayıt takvimi!

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Veliler; çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Geçtiğimiz yıl veliler, e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından, 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyla çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilmişti. Bu yıl dabBirçok öğrenci ve veli yeni eğitim dönemi için okul kayıtlarını temmuz ayının ilk haftasında yapmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı