Mehmet Akarca

Mehmet Akarca

Son dakika Mehmet Akarca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mehmet Akarca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mehmet Akarca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mehmet Akarca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mehmet akarca gelişmeleri de dahil olmak üzere 119 mehmet akarca haberi bulunmuştur. Tüm mehmet akarca haberleri aşağıda listelenmiştir.
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Yüce Divan Salonu'nda 62'nci kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. AYM Başkanı Kadir Özkaya, yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç olduğunu vurguladı.
25.04.2024 Gündem
Yargıtay başkanı kim oldu, 22. turda Yargıtay başkanı kim seçildi? Mehmet Akarca’dan sonra gözler Yargıtay başkanı seçimlerinde
Yargıtay başkanı kim oldu, 22. turda Yargıtay başkanı kim seçildi? Mehmet Akarca’dan sonra gözler Yargıtay başkanı seçimlerinde Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu. Peki,Yargıtay başkanı kim oldu, 22. turda Yargıtay başkanı kim seçildi?
24.04.2024 Gündem
Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Muhsin Şentürk seçildi mi?
Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Muhsin Şentürk seçildi mi? Yargıtay Başkanı kim oldu? Yargıtay Başkanlığı seçiminden bugün de sonuç çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Seçimlere katılan 5 adaydan Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak ile 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylıktan çekildi. Seçimin yarın yapılacak altıncı turunda Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk aday olarak yer alacak. Peki, Muhsin Şentürk kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.03.2024 Gündem
Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca seçildi mi?
Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca seçildi mi? Yargıtay Başkanı kim oldu? Yargıtay Başkanlığı seçiminden bugün de sonuç çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Seçimlere katılan 5 adaydan Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak ile 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylıktan çekildi. Seçimin yarın yapılacak altıncı turunda Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk aday olarak yer alacak. Peki, Mehmet Akarca kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.03.2024 Gündem
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi mi?
Ömer Kerkez kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu, Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi mi? Yargıtay Başkanı kim oldu? Yargıtay Başkanlığı seçiminden bugün de sonuç çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Seçimlere katılan 5 adaydan Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak ile 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal adaylıktan çekildi. Seçimin yarın yapılacak altıncı turunda Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk aday olarak yer alacak. Peki, Ömer Kerkez kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.03.2024 Gündem
Mehmet Akarca kimdir, kaç yaşında, nereli? Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın özgeçmişi
Mehmet Akarca kimdir, kaç yaşında, nereli? Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın özgeçmişi Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle 25 Mart'ta başkanlık seçimi yapılacak. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk de adaylar arasında yer alıyor. Peki, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?
25.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet-millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleri ile buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
30.08.2023 Gündem
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. "Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, ''Bu tarihi günü TOGG'un açılışıyla taçlandırıyoruz'' açıklamasında bulundu.
29.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde tebrikleri kabul etti.
30.08.2022 Siyaset
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Eğer yargıyı düzeltebilirsek, yargı sorunlarını çözebilirsek, bu konuda çok ciddi adımlar atılmakla birlikte, bu eksikliklerimizi giderebilirsek, her şey düzelir. Memlekette adalet varsa, hukuk varsa; her şey tıkır tıkır işler. Bütün sistemler, adalete bağlıdır. Adaleti rahat bıraksınlar, her şey tıkır tıkır yürür. Her şey sistemin içinde yürür" dedi.
1.07.2022 Gündem
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvuruda iş yükünü radikal bir şekilde çözmenin yolu, bireysel başvurunun objektif etkisinin hayata geçirilmesidir. Daha açık bir ifadeyle ihlallerin kaynağını kurutmaktır. Bu da ancak AYM bir ihlal kararı verdikten sonra ihlale sebep olan kanun veya idari makamların kararları veya yargı kararlarının ortadan kaldırılmasıyla mümkündür" dedi.
25.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Töreni'nde konuştu. "Teröristlerin tepelerine tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli İHA'larla Suriye'deki, Irak'taki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
16.03.2022 Siyaset
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güncel hukuk vizyonunun ve eser üretme çabasının kapısından içeri girmediği, akademik kadrosu yetersiz bir binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz. Sadece tabelayla olan bir değer değildir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Bakan Gül: Kanunlar insanoğlunun hak ve özgürlüklerini korumak için vardır
Bakan Gül: Kanunlar insanoğlunun hak ve özgürlüklerini korumak için vardır Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada, “Kanunlar insanoğlunun hak ve özgürlüklerini korumak için vardır” dedi.
29.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.
29.10.2021 Siyaset
İçişleri Bakanı Soylu'dan Yargıtay ve Sayıştay başkanlarına ziyaret!
İçişleri Bakanı Soylu'dan Yargıtay ve Sayıştay başkanlarına ziyaret! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yargıtay ve Sayıştay başkanlarına ziyaret etti.
26.10.2021 Gündem
Bakan Gül: Özgürlükçü bir anayasa yapma imkanı vardır
Bakan Gül: Özgürlükçü bir anayasa yapma imkanı vardır Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "1921 Anayasası'nın 100'üncü yılındayız. Bakıldığında azımsanmayacak bir birikim ortadadır. Bu birikimi alarak da sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa yapma imkanı vardır" dedi.
25.10.2021 Siyaset
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar...
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Artık tek suç sayılacak. Henüz Meclis'e gelmedi ancak detayları açıklandı, konu Yargıtay'da tartışıldı. 'Naylon fatura' düzenleyen ya da kullanana verilecek cezaların dayanağı olan Vergi Usul Kanunu’nun ünlü 359’uncu maddesindeki değişiklikle bu suç artık tek suç olarak tanımlanacak ve zincirleme suç hükümleri uygulanarak cezalandırılmayacak. Yani 4 farklı yılda bu suçu işleyen biri, 4 yıldan ayrı ayrı değil, tek bir yıldan ceza alacak.
25.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Proje çalışmaları bitmek üzere, inşallah yıl bitmeden temeli atılacak." müjdesini paylaştı. Yeni bir yargı paketi konusuna da değinen Erdoğan, "Kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." dedi.
1.09.2021 Gündem
Yargıtay Başkanı Akarca: Yeni bir anayasa hazırlanmasını destekliyoruz
Yargıtay Başkanı Akarca: Yeni bir anayasa hazırlanmasını destekliyoruz Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz." dedi. Akarca, hazırlanacak yeni anayasada hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı gibi konularda yüksek standartların hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.
1.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.
30.08.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda önemli kabuller
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda önemli kabuller Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanı Akarca ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'i kabul etti. Erdoğan daha sonra yaş haddi nedeniyle emekli olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar'ı da kabul etti.
24.08.2021 Gündem
Bakan Gül: Gerekçeli karar hakkı adil yargılamanın en önemli boyutu
Bakan Gül: Gerekçeli karar hakkı adil yargılamanın en önemli boyutu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Gerekçeli karar hakkı adil yargılanma hakkının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Nitekim hem Anayasa Mahkemesi (AYM) hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) en fazla ihlale konu olduğumuz husus gerekçeli kararlar sebebiyledir" dedi.
3.06.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Akarca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mehmet akarca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.