Gazete Vatan Logo

TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.

TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır

TBMM'deki 15 Temmuz Anıtı'nda düzenlenen anma törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kurtulmuş ve Yılmaz, 15 Temmuz Anıtı'na şehitler anısına karanfil bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

'HERKES BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANININ PARÇASI OLDU'

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 15 Temmuz'da Türkiye’nin her yerinde bir taraftan ihanet kol gezerken, diğer taraftan direniş ve kahramanlık destanları ortaya konulduğunu dile getirerek, "Bu ihanet ve kahramanlık destanlarının eş zamanlı olarak yaşandığı mekanlardan birisi de içinde bulunduğumuz gazi meclisimizdir. Hemen şuraya atılan bomba, az ilerideki genel kurul salonunun yanına atılan bomba o akşam sadece büyük millet meclisini yok etmek için değil Türkiye’nin bağımsızlığını, Türkiye’nin demokrasisini, Türkiye’nin geleceğini yok etmek için atılmış bombalardı. O bombalara rağmen hemen karşı tarafta Genelkurmay’ın önünde mücadele eden insanların verdiği büyük mücadele, hemen bu meclisin içerisinde o gün meclis salonuna gelen başta başkanımız İsmail Kahraman Bey olmak üzere bütün siyasi partilerin mensubu değerli kardeşlerimiz herkes bir büyük kahramanlık destanının parçası oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir şey yaşamayı asla göstermesin, milletimizi bu tür belalardan uzak tutsun" dedi.

Haberin Devamı

'MİLLET, CAN SİPARENE SOKAKLARA ÇIKTI'

Kurtulmuş, 15 Temmuz'un sadece yönetime el koyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve mevcut hükümeti iş başından uzaklaştırma hedefini taşıyan karanlık bir teşebbüs olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bu aynı zamanda iç savaşı tetiklemek üzere düğmeye basılmış olan, kökü dışarıda olan bir teşebbüstü. Ayrıca bu teşebbüs sadece adına FETÖ dediğimiz bir dar grubun ordunun içerisinde öbeklenmiş ve odaklanmış bir ihanet çetesinin işi değil, apronda sırasını bekleyen başka ihanet çetelerinin de işin içinde olduğu, uluslararası güçlerin de destek verdiği son derece karmaşık ve son derece komple dizayn edilmiş bir darbe teşebbüsüydü. Bu özelliğiyle sadece bir çeteyi değil, bir grubu değil emperyalist bir teşebbüsü de işaret etmek, bilmek, anlamak ve gelecek nesillere anlatmak durumundayız. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bu özellikleriyle de birlikte hiç hesaba katamadıkları bir şey milletin sokaklara, meydanlara çıkıp, direnebilme kabiliyetini göstereceğiydi. Allah’a çok şükür bu millet imanı kadar aziz bildiği vatanını korumak, ülkesini korumak, işgalcilere imkan tanımamak için can siperane bir şekilde sokaklara çıktı."

'MİLLİ İRADE DÜŞMANLIĞININ EN AÇIK GÖSTERGESİDİR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin, Türkiye’de demokrasiye ve millet iradesine vurulmaya çalışılan prangaların ihanet dolu son halkası olduğuna dikkat çekerek, "27 Mayıs askeri darbesiyle başlayan müdahalelerle demokrasimiz, vesayetçilerin hedefi olmuş ve milletin sesi defalarca bastırılmak istenmiştir. Her fırsatta ifade ediyoruz; demokratik bir ortamda darbeye kalkışanlar, milli iradeye karşı olanlardır. O karanlık gece milli iradenin sembolü olan Meclisimiz ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bombalanması milli irade düşmanlığının en açık göstergeleridir. Dolayısıyla, bütün darbeler ve darbeciler tabiatı gereği gayri millidirler" dedi.

'TÜRKİYE YÜZYILINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Yılmaz, 15 Temmuz direnişinin aslında tüm dünyanın ders çıkarması gereken bir hadise olduğunu belirterek, "Dünya demokrasi tarihine geçecek kıymette olan bu şanlı direnişe maalesef demokratik dünya yeterince sahip çıkmamıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bizler, bir yandan demokrasiye olan güçlü sahiplenmemizi, diğer yandan 'Türkiye geçilmez' şuurunu her daim taze tutmak için buradayız. 'Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz' diyerek her türlü vesayetin karşısında sarsılmaz bir kale gibi duran Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlu duruşunu bir kez daha hatırlatıyoruz. FETÖ, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri eliyle, Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen odaklara, özgürlüğümüzden; yerli-milli politikalarımızdan, Türkiye Yüzyılı’nda da vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

TBMM'de, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimi düzenlendi. TBMM Şeref Holü'ndeki törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından 15 Temmuz anısına hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını, darbe gecesinde dönemin TBMM Başkanı olarak Meclis Genel Kurulu'nu açan İsmail Kahraman yaptı. Kahraman, darbe girişiminde Meclis'te yaşananları anlatarak, o gecenin unutulmaması gerektiğini belirtti.

'O GECEYİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesinin 2 tarafı olduğunu ifade ederek, "Bir tarafında alçaklık, karanlık, insanlara ve millete karşı düşmanlık, bir tarafta hile ve desise, yabancıların emelleri ile kendi emellerini tevhit etmiş emperyalistlerin uşağı olan zihniyet, ülkeyi bir darbeye, darbenin ardından iç savaşa ve belki de ardından bazı emperyalist güçlerin işgaline hazırlamak üzere teşebbüse geçmiş olan ve esasında önceden çok iyi hazırlanmış, planlanmış bir darbe teşebbüsünün aktörleri. Diğer tarafta ise hiçbir şeye hazırlanmamış, spontane olarak yollara çıkmış, milli birliği ve beraberliği korumak için canını siper etmiş, meydanları doldurmuş, millet iradesine sahip çıkmak kararlılığıyla her yeri, bütün alanları darbecilerin karşısına çıkarak kapatmış olan, şuuruna, gerçekten geleceğine sahip çıkan demokrasisine, ülkesine, bayrağına, mukaddesatına sahip çıkan bir millet. 15 Temmuz 2016 gecesi kötülüğün ve iyiliğin karşı karşıya kaldığı, kötülüğün de iyiliğin de zirvede olduğu unutulmaz bir geceydi. O geceyi sadece o gecede yaşanan hatıraları canlı tutmak bakımından değil, aynı zamanda milletimizin karşısına bir daha böylesine meşrun bir saldırı çıkmasın diye çok iyi şekilde anlamalı, anlatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ'

15 Temmuz’u unutturmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin her biri sadece şehitler kervanının isimleri, oraya yazılmış birer unsuru, kahramanı değil, aynı zamanda milletin gönlünde kıyamete kadar yaşayacak, milli iradeyi düşmanın çizmesi altında çiğnetmeyen asil ve aziz kahramanlar olarak anılacaklardır. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir hikaye gibi değil, bir destan gibi anlatacağız. 15 Temmuz'u bir masal, hikaye gibi değil, aynı zamanda ders çıkarılacak bir demokrasi dersi olarak anlatacağız. Bu milletin geleceğini aydınlık kılan milli günlerimizden biri olarak, Allah'ın izniyle kıyamete kadar yaşayacağız, yaşatacağız. Bu çerçevede emeği geçen herkesin kişisel hikayelerinin üstünde, bir ortak ulusal hikayeye sahip olmanın kıvancını da kıyamete kadar yaşayacağız. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Bütün bu 'Su uyur, düşman uyumaz' tezini bilen milletimiz; bu millete karşı ihanet içerisinde olma potansiyeli bulunan, dahili ve harici düşmanlarımıza karşı uyanık olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Farklılıklarımızı milli meselelerde bir kenara bırakacağız. Allah'ın izniyle bu milleti kıyamete kadar yaşatacağız. Bu ülkeyi kıyamete kadar hep birlikte bayrağının gölgesinde özgürce yaşadığımız, dünyanın en güzel ülkesi olarak var olması için gayret sarf edeceğiz."

Kurtulmuş ve beraberindekiler, daha sonra da 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi Meclis'te çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi