Mavi Bayrak

Mavi Bayrak

Son dakika mavi bayrak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mavi bayrak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mavi bayrak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mavi Bayrak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mavi bayrak gelişmeleri de dahil olmak üzere 291 mavi bayrak haberi bulunmuştur. Tüm mavi bayrak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
Kandıra'da 'mavi bayraklı' plajlar hariç denize girmek yasaklandı
Kandıra'da 'mavi bayraklı' plajlar hariç denize girmek yasaklandı Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle Kerpe, Kovanağzı, Miço Koyu, Cebeci, Kumcağız plajları dışındaki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı.
25.08.2023 Yaşam
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Mehmet Özhaseki: Mavi Bayraklı plaj sayısı 551’e yükseldi
Mehmet Özhaseki: Mavi Bayraklı plaj sayısı 551’e yükseldi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mavi Bayraklı plaj sayısının bu yıl 551’e yükseldiğini açıklayarak, “Mavi Bayraklı plaj sıralamasında dünya üçüncüsü olan ülkemizin eşsiz güzellikteki plajlarını ve denizlerimizi koruyor, yarınlarımıza temiz bir çevre bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
23.07.2023 Gündem
Türkiye'de Mavi Bayraklı plajların sayısı yükseldi
Türkiye'de Mavi Bayraklı plajların sayısı yükseldi Türkiye’de, temiz denizlerin göstergesi olarak kabul edilen mavi bayrağa sahip plajların sayısı yükselmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu eksende 2023 yılında 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatın Mavi Bayrak ödüllerini kazandığını açıkladı.
25.05.2023 Yaşam
Türkiye'nin 'Mavi Bayrak'lı plaj sayısı 551'e ulaştı
Türkiye'nin 'Mavi Bayrak'lı plaj sayısı 551'e ulaştı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatın ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandığını duyurdu.
24.05.2023 Gündem
Antalya’ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti, hedef 12 milyon
Antalya’ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti, hedef 12 milyon Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, “Bütün kötü başlangıçlara rağmen çok iyi bir rakama ulaştık. 9 milyon 200 bin civarında turist şu ana kadar kendimizi ziyaret etti. 12 milyon rakamı ile sezonu kapatabiliriz” dedi.
1.09.2022 Ekonomi
Yerli ve yabancı turist akın etti! 'Akdeniz sahillerini aratmıyor'
Yerli ve yabancı turist akın etti! 'Akdeniz sahillerini aratmıyor' Van'da 'Türkiye'nin göl kıyısındaki tek mavi bayraklı plajı' olan Mollakasım Halk Plajı, hava sıcaklığının 30 dereceyi bulmasıyla dolup taştı. Yerli ve yabancı turistlerin de akın ettiği plajda, Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler oluştu.
25.07.2022 Yaşam
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 'Engelsiz Üniversite Ödül Töreni'nde "Engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.
30.06.2022 Eğitim
Antalya'da alarm! Denize giren böyle çıktı, mavi bayraklar yarıya indirildi
Antalya'da alarm! Denize giren böyle çıktı, mavi bayraklar yarıya indirildi Antalya'da bazı sahillerde görülen petrol türevi zifte benzer maddeyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, analiz için laboratuvara numune gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi de Konyaaltı, Lara ve Sarısu plajlarında cumartesi sabahından bu yana temizlik yapıyor. Şu an oldukça azaldığı belirtilen ve kaynağı bilinmeyen atığın, gece soğuğuyla katılaştığı, gündüz sıcaklık artışıyla yeniden sıvıya döndüğü açıklandı.
6.06.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi
Bakan Ersoy: Ödüllü plaj sayısı 531'e yükseldi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden 'mavi bayrak'ta Türkiye'nin, 2022 yılında da zirvedeki yerini koruduğunu ve ödüllü plaj sayısının 531'e yükseldiğini duyurdu.
20.05.2022 Gündem
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Muğla'nın neyi meşhur? Muğla'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Muğla Türkiye ülkesinde yer alan hem kültürel hem turizm hem de yöresel lezzetlere sahip bir yerdir. Bilindiği gibi Muğla ülkemizin Ege bölgesinde yer almaktadır. Fakat topraklarının bir bölümü de Akdeniz sınırları içerisindedir. Bu yüzden de meşhur olduğu özelliklerde hem Ege'nin hem de Akdeniz'in etkilerini görmekteyiz. 
8.02.2022 Yaşam
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, "Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır." dedi.
1.10.2021 Siyaset
Bakan Kurum, G20 ülkeleri Çevre, İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı’na katıldı
Bakan Kurum, G20 ülkeleri Çevre, İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı’na katıldı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, G20 ülkelerinin bakanları ve ilgili kuruluş temsilcileriyle biyoçeşitlilik kaybı, kirlilik, çölleşme, su ve doğal kaynakların sürdürülemez kullanımını konuşmak ve çözüm aramak için bir araya geldi.
22.07.2021 Gündem
"5 yıldızlı halk plajı" hizmeti  yaygınlaştırılıyor
"5 yıldızlı halk plajı" hizmeti yaygınlaştırılıyor Kültür ve Turizm Bakanlığınca, turizm bölgelerine kurulan, vatandaşlar kadar turistlerin de ilgi gösterdiği mavi bayraklı ücretsiz halk plajları yaygınlaştırılıyor.
18.06.2021 Gündem
Bartın'da ilk kez bir plaj mavi bayrak aldı
Bartın'da ilk kez bir plaj mavi bayrak aldı Bartın Belediyesi'nin kentin gözde tatil beldelerinden İnkum plajı için mavi bayrak almak için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na yaptığı başvuru kabul edildi, İnkum plajında 3 bölge mavi bayrak almaya hak kazandı. Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın’da ilk kez bir plajımıza mavi bayrağı almayı başarmış olduk" dedi.
21.05.2021 Yaşam
Mavi bayraklı plaj sayısı 519'a yükseldi
Mavi bayraklı plaj sayısı 519'a yükseldi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısının 486'dan 519'a yükseldiği açıklandı.
20.05.2021 Gündem
Otellerde yeni dönem başlıyor! 'Turuncu bayrak'
Otellerde yeni dönem başlıyor! 'Turuncu bayrak' Tatile gidecek herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Otellerde yeni bir dönem başlıyor. 'Turuncu bayrak' uygulaması hayata geçiriliyor. Plajlar ve marinalar için “mavi bayrak” uygulamasının ardından gıda dostu otellerde de “turuncu bayrak” dönemi başladı. Gıda israfını azaltan otellere turuncu bayrak veriliyor. Halen 20 otel turuncu bayrak kullanıyor. Hedef, turuncu bayrak çekilen otellerde gıda israfını 3. yılda yüzde 30, 5. yılın sonunda ise yüzde 70 oranında azaltmak
18.03.2021 Ekonomi
Turizm sezonu öncesi mavi bayraklı plajlar arttı
Turizm sezonu öncesi mavi bayraklı plajlar arttı Yıllara göre mavi bayraklı plaj sayıları belli olurken, 2020 yılında bu sayının 486’ya yükseldiği kaydedildi. Türkiye bu rakamla uluslararası mavi bayraklı plaj sayıları içerisinde 3'üncü sıradaki yerini korudu.
3.03.2021 Ekonomi
81 ile yazı gönderildi! 22.00'de kapanacak
81 ile yazı gönderildi! 22.00'de kapanacak Lokanta, pastane, berber, düğün salonu, internet kafe, sinema, konser salonu, hamam gibi işletmelerin saat 22.00’de kapatılması kararına bazı esnaf destek verirken, esnafın bir kısmı da işlerin yüzde 50 azalacağını söylüyor.
5.11.2020 Gündem
Van Gölü'nün mavi bayraklı plajına tatilci akını
Van Gölü'nün mavi bayraklı plajına tatilci akını Denize kıyısı olmadığı halde Türkiye'nin mavi bayraklı plaja sahip olan ilk kenti Van'da, göl kıyısındaki Mollakasım Halk Plajı, özellikle hafta sonları tatilcilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin birçok kentinden plaja gelenler, pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyor.
17.08.2020 Yaşam
"Yüzme Takip Sistemi" deniz suyu temizliğinin kontrolüne olanak  sağlıyor
"Yüzme Takip Sistemi" deniz suyu temizliğinin kontrolüne olanak sağlıyor Sağlık Bakanlığı, otel ve plajların "Yüzme Takip Sistemi" ile takip edildiği, vatandaşların gidecekleri plajın sağlık yönünden risk taşıyıp taşımadığının öğrenilebileceğini bildirdi.
23.07.2020 Sağlık
Mavi bayrak sayısını en fazla artıran il Balıkesir oldu
Mavi bayrak sayısını en fazla artıran il Balıkesir oldu Balıkesir genelinde 22 olan mavi bayrak sayısı, 31’e yükseldi. Balıkesir, 2020 yılında mavi bayrak sayısını en fazla artıran il oldu.
30.06.2020 Ekonomi
Türkiye’de mavi bayraklı plaj sayısı 486'ya yükseldi
Türkiye’de mavi bayraklı plaj sayısı 486'ya yükseldi Türkiye’deki güncel mavi bayraklı plaj sayısı artıyor. 2016 yılında mavi bayraklı plaj sayısı 444 iken 2018 yılında 459'a bu yıl da 486'ya yükseldi.
12.06.2020 Gündem
Türkiye’de bu yıl 486 plaja mavi bayrak verildi
Türkiye’de bu yıl 486 plaja mavi bayrak verildi Bu yıl Türkiye’de 486 plaj, mavi bayrak almaya hak kazandı. Koronavirüs sonrasında hijyen, turizm tercihlerinde en önemli kriter olacak. Mavi bayrak dalgalanan plajlarıyla dünyada 3. sırada olan Türkiye, bu dönem seyahat tercihlerinde öne çıkacak.
31.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mavi Bayrak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mavi bayrak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.