Market Zam

Market Zam

Son dakika market zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan market zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını market zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Market Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan market zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 170 market zam haberi bulunmuştur. Tüm market zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyat farkı 15 kat arttı! Kilosu 2 lira ile 30 lira arasında değişiyor
Fiyat farkı 15 kat arttı! Kilosu 2 lira ile 30 lira arasında değişiyor Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Özellikle sebze- meyve fiyatları el yakıyor. Halde aynı cins ürünlerde fiyat farkı 15 katı buldu. Domatesin en ucuzu 2.5 TL, en pahalısı 17 TL. Biberde fiyat 2 ila 30 TL arasında değişiyor. Keza salatalıkta da durum aynı. Üreticiler, “İhracat arttıkça makas açılıyor” diyor
6.04.2022 Ekonomi
İndirim haberleri art arda geldi!  Migros, CarrefourSA, Şok, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tek tek duyurdu... Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve...
İndirim haberleri art arda geldi! Migros, CarrefourSA, Şok, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tek tek duyurdu... Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve... Fahiş fiyatlar nedeni ile uzun süredir gündemde olan zincir marketlerden bu kez indirim haberleri geliyor. Döviz kurunda görülen düşüşün ardından vatandaşlar özellikle gıda ürünlerindeki zamların geri çekilmesini bekliyordu. Migros, Şok ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri indirim haberlerini peş peşe duyurdu. Birçok ürünün fiyatı düşürüldü. Liste fiyatları açıklandı. Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve daha çok sayıda üründe indirim yapıldı. Ayçiçek yağının litresi 109 liraya, sütün litresi ise 6.90 liraya düşürüldü. Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan tuvalet kağıdı fiyatı ise 59 liraya çekildi. Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan açıklamada girdi fiyatlarının düşmesi beklenmeden yüzde 30'a varan indirim yapıldığı duyuruldu.
27.12.2021 Ekonomi
Zam oyunu! Fiyatlar yüzde 100 arttı, çifte tarife başladı
Zam oyunu! Fiyatlar yüzde 100 arttı, çifte tarife başladı Zam üstüne zam yapıldı. Öyle ki fiyat artışları yüzde 100'ü buldu. Ucuza alınan ürünler zamlı fiyatlarla satılıyor. Ayrıca çifte tarife uygulanmaya başladı. Kurdaki artışı ranta çevirme telaşına düşen fırsatçılar yine işbaşında. Sattığı malı daha yüksek bir bedelden yerine koyacağını bahane eden bazı işletmeler, ucuza aldıkları malların bile fiyatlarını yüzde 100’den fazla artırıyor
8.12.2021 Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Bakanlık devreye girdi, resmen değişiyor, artık...
Gıda fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Bakanlık devreye girdi, resmen değişiyor, artık... Gıda ve market fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı. 3 bakanlık resmen devreye girdi. Ve değişiyor. Detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi birçok ürünle ilgili flaş karar verdi. İşte detaylar...
29.11.2021 Ekonomi
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza Gıda maddelerine gelen fahiş zamlar nedeni ile tüketiciler şikayetçi. Bazı firmalar zam yapmak yerine ürünün gramajından eksilterek aynı fiyata satıyor. Gizli zam oyunu ile ilgili bakanlık harekete geçti. Gramaj hilesine emsal ceza geldi. Bir ketçap markasının her ambalajda 10 gram eksilterek gizli zam uyguladığı tespit edilince 114 bin lira para cezası uygulandı.
7.10.2021 Ekonomi
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık...
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir özellikle temel gıda maddelerinde gramaj hileleri ile gizli zam yapıldığı gündeme geliyordu. Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti. Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlerde gramaj ve adet ölçülerinin azaltılmasına rağmen fiyatlardaki gizli artışa karşı harekete geçti. 81 ile gönderilen yazıda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.
1.08.2021 Ekonomi
Zam yapılmayacak! Yarı fiyatına satılıyor
Zam yapılmayacak! Yarı fiyatına satılıyor Tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren zam haberi geldi. Gıda fiyatlarında yaşanan artış sonrası yapılan açıklamada fiyat atışının söz konusu olması halinde müdahalede bulunulacağı vurgulandı. Birçok ürün piyasa fiyatının çok altında ücretler ile satılıyor. Pirinç, nohut ve mercimek gibi ürünler uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor. Örneğin, piyasa fiyatı 8,75 ila 15 lira arasında değişen Osmancık pirinç,7.30 liradan, nohut 6 liradan satışta. İsteyenler internet üzerinden alışveriş yapabiliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden fiyat artışlarıyla ilgili yapılan açıklamada ise müdahale vurgusu yapıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, hasat dönemine kadar ana tarım ürünlerinde herhangi bir arz eksikliği olmayacağını ve fiyatlarda da çok ciddi artışlar yaşanmayacağını belirterek, "Fiyat artışı söz konusu olabilecek ürünlerde TMO olarak gerekli müdahale yapabilecek stoklara ve yetkilere sahibiz." dedi.
4.02.2021 Ekonomi
Adana’da kemikli karkas etin kilosu 330, kemiksiz etin kilosu ise 390 liradan satılıyor
Adana’da kemikli karkas etin kilosu 330, kemiksiz etin kilosu ise 390 liradan satılıyor Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, Ramazan öncesi ete zam yapmayacaklarını duyurdu. Kemikli karkas et 330 liradan satılırken, kemiksiz et 390 liradan çarşıda alıcı buluyor. Esnaf, marketlerdeki fahiş fiyatlara vatandaşların aldanmamasını istedi.
7.03.2024 Adana
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı'
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" diye açıklamalarda bulundu. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65'lik zam talebi iletildiğini ifade eden Aksu, "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" dedi. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Ekonomi
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması yaptı.
29.12.2023 Emekli
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor Yılbaşı öncesi Çin kestanesi tehlikesi ortaya çıktı. Kilosu 80-100 TL arası satılan kestaneler adeta zehir saçıyor. Ekipler birçok ilde harekete geçerek kilolarca sahte kestane ele geçirdi. Öte yandan geçen yıl kilosu 80 lira olan kestanenin fiyatı bu yıl 250 liraya kadar çıkıyor. Sokak tezgâhlarında ise kilo fiyatı 400 lira, tanesi ise 10 TL'yi buluyor.
22.12.2023 Gündem
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı AK Parti’de aday yoklamaları dün de Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtımını ve seçim beyannamesini 15 Ocak’ta yapması bekleniyor. Erdoğan ocak sonuna doğru da meydanlara inecek.
22.12.2023 Gündem
Metroda meydana gelen arıza yolcuları isyan ettirdi
Metroda meydana gelen arıza yolcuları isyan ettirdi Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattındaki bir araçta meydana gelen arıza nedeniyle yaklaşık 45 dakika araçlarda kalan vatandaşlar isyan etti. Arızalı aracın çekilmesinin ardından seferler normale döndü.
22.12.2023 Gündem
Market fiyatlarına zam yağmuru! Peynir, yumurta, tavuk et... Kolayca şikayet edebilirsiniz
Market fiyatlarına zam yağmuru! Peynir, yumurta, tavuk et... Kolayca şikayet edebilirsiniz Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken zincir marketlerde daha asgari ücrete zam yapılmadan ürünlere zam gelmeye başladı. Vatandaş dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor. Öte yandan tüketiciler anormal fiyat artışı gördükleri ürünlerin etiket fiyatlarını, faturalarını varsa eklemek sureti ile Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na internet üzerinden kolayca şikayet edebiliyor. Şikayet edilen işletmelere ceza yağıyor.
22.12.2023 Ekonomi
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı TÜİK'in verilerine göre Ekim ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 7,4, ithalat yüzde 0,6 arttı.
29.11.2023 Ekonomi
Özel sektör maaşlarıyla ilgili çarpıcı zam kararı! Yemek kartlarına market alışverişi düzenlemesi
Özel sektör maaşlarıyla ilgili çarpıcı zam kararı! Yemek kartlarına market alışverişi düzenlemesi Özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca insan asgari ücrete yapılacak zamma kilitlenmiş durumda. Asgari ücret zammı özel sektör çalışanlarını da etkiliyor. Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), yeni yıl yaklaşırken iş dünyasının sıcak gündemi olan ücret artış ve yan haklar trendlerinin konuşulduğu bir webinar düzenledi. Özel sektör maaşları ve yemek kartlarıyla market alışverişle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.
29.11.2023 Ekonomi
Gizli fiyat artışı ile ilgili harekete geçildi!  81 ile talimat gönderildi
Gizli fiyat artışı ile ilgili harekete geçildi! 81 ile talimat gönderildi Ticaret Bakanlığı tüketicilere satılan ürünleri mercek altına aldı. Fahiş fiyata karşı denetimlerini sıkılaştıran Bakanlık gizli fiyat artışlarına ilişkin önemli bir uyarı yaptı. Bakanlık 81 ile talimat gönderdiğini duyurdu. İşte detaylar...
27.08.2023 Ekonomi
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor
İklim krizi Panama Kanalı'nı da vurdu! Çok sayıda gemi haftalardır bekliyor Atlantik ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Panama Kanalı’nde trafik, kuraklık yüzünden durma noktasına geldi. 200’den fazla gemi, su tasarrufu amacıyla geçişlerin kısıtlandığı kanalın iki yakasında haftalardır bekliyor.
22.08.2023 Dünya
Markette etiketler günlük değişiyor! Yüzde 900 fiyat farkı görülüyor
Markette etiketler günlük değişiyor! Yüzde 900 fiyat farkı görülüyor Tüketicinin gıda enflasyonunu fahiş artışların yaşandığı ‘market etiketleri’ belirliyor. Bazı marketler fiyatları günlük değiştiriyor. Son günlerde çok sayıda ürünün fiyatında büyük değişim gözlendi. En büyük artış yüzde 900 oranında gerçekleşti.
10.08.2023 Ekonomi
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri...
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri... 2023'ün en ilginç şikayetleri belirlendi. 2023'ün ilk yarısında iletilen şikayetler derlenip hazırlanan raporun detaylarını paylaşıldı. Buna göre, 6 ayda gelen 247 bin 946 şikayetten öne çıkanlar şöyle: "Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun." "1 adet fön makinesi sipariş verdim ve gelen kargoyu ben olmadığım için arkadaş teslim aldı ve gelen kargodan fön makinesi yerine kalas odun çıktı." "Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin.”
9.08.2023 Gündem
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Şişli'de akaryakıt istasyonu çalışanını öldüresiye dövdüler
Şişli'de akaryakıt istasyonu çalışanını öldüresiye dövdüler Şişli'de, akaryakıt istasyonunda bekleyen 2 kişi, kendi kendine konuşan istasyon çalışanı Ali Kemal Şimşek'e saldırdı. Bekçilerin ve akaryakıt istasyonu çalışanlarının gözleri önünde öldüresiye dövülen Şimşek, şikayetçi olmayınca saldırganlar serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırıda yaralanan Ali Kemal Şimşik'in babası Yılmaz Şimşek, saldırganlardan ve bekçilerden şikayetçi olacağını belirterek "Saldırganları yakalamışlar, benim çocuğum korkudan şikayetçi olamamış. Ben hepsinden şikayetçi olacağım. Bekçilerden de şikayetçi olacağım, devlet bunlara yetki vermiş. Sen onların güvenliğini sağla onları koru diye seni oraya koymuş" dedi.
2.07.2023 Yaşam
52 internet sitesine kapatma kararı verildi
52 internet sitesine kapatma kararı verildi Sermaye Piyasası Kurulu, 52 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
2.06.2023 Ekonomi
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Market Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki market zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.