Marketlerde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, fiyatlar artık...
Marketlerde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, fiyatlar artık... Marketlerde yeni dönem başlıyor. Bakanlık resmen harekete geçti. Rusya-Ukrayna savaşını bahane ederek temel tüketim maddelerinin fiyatlarını fahiş şekilde artıran ve stokçuluk yapanlara karşı harekete geçiliyor. Hükümet, fırsatçılığı önlemek için ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital bir sistem kurulmasına karar vermişti. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, stokçuluğu önlemek ve fiyatların seyrini izlemek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda dijital ‘Ürün Takip Sistemi’ çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek “Türkiye’de enflasyonu belirleyen temel etkenler maliyet ve arz yönlü faktörler ile enflasyon beklentileridir. Bu çerçevede kurdaki istikrara çok önem veriyoruz ve önümüzdeki dönemde ortaya koyacağımız yeni enstrümanlarla finansal piyasalardaki istikrarı kalıcı hale getireceğiz" dedi. Öte yandan Enflasyonla Mücadele Timleri aracılığıyla indirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığının takibini yaptıklarını vurgulayan Nebati, “Bu timler ile Fahiş Fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa asla izin vermiyor, bunun için gerekli tüm önlemleri alıyoruz” açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.05.2022 Ekonomi
Yağ ve un satışlarıyla ilgili flaş karar! O ülke harekete geçti, marketler kısıtladı
Yağ ve un satışlarıyla ilgili flaş karar! O ülke harekete geçti, marketler kısıtladı Yağ ve un satışlarıyla ilgili son dakika kararı verildi. Market artık kısıtlamaya gidecek. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş, ülkede üretilen hammaddelerin taşınmasını güçleştirdi. Savaş yüzünden tedarik zincirindeki aksamalar, Yunanistan'daki marketlerin un ve yağ satışına kota getirmesine neden oldu.
25.03.2022 Dünya
Markette 5 litre, evde ise 4,5! Hemen fotoğrafını çekin, 115 bin TL cezası var
Markette 5 litre, evde ise 4,5! Hemen fotoğrafını çekin, 115 bin TL cezası var Marketlerde ortaya çıkan gramaj oyunları herkesi şaşırtıyor. Marketten 5 litre yağ alan vatandaş, eve gittiğinde 4,5 litre olduğunu görünce yetkililere şikayette bulundu ve denetimlerin artmasını istedi. Bakanlığın diğer bir şikayet üzerine yaptığı denetimde ise başka bir markette 200 gramlık pakette 150 gramlık ceviz satıldığı ortaya çıktı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşların böyle durumlarla karşılaşması durumunda fotoğrafını çekip şikayet edilmesi tavsiyesinde bulundu.
30.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri