Mango

Mango

Son dakika Mango haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mango ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mango haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mango

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mango gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 mango haberi bulunmuştur. Tüm mango haberleri aşağıda listelenmiştir.
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi...
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi... Yapısal bir protein türü olan keratin her zaman ilgi çekmeyi başarmaktadır. Özellikle keratin denildiği zaman akla yumurta, soğan ve somon olmak üzere birçok gıda gelir. Tabi bu gıdaların alınırken yeterli seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Yani ihtiyaca göre keratin almak daha mantıklı görülür. Ayrıca cilt, tırnak ve saç için keratin oldukça önem arz etmektedir.
4.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Bu meyve sahibini zengin ediyor! Tanesi bin liradan sattı, şimdi paraya para demiyor!
Bu meyve sahibini zengin ediyor! Tanesi bin liradan sattı, şimdi paraya para demiyor! Şimdi açıklayacağımız meyve sahibini zengin ediyor. Bahçesine diktiği 300 tane mangoyla şimdi paraya para demeyen çiftçi gündemden düşmüyor. Tanesi ise 1000 liradan alıcı buluyor.
19.11.2023 Yaşam
Türkiye'nin her yerinde yetişiyor! Servet kazandırıyor
Türkiye'nin her yerinde yetişiyor! Servet kazandırıyor Dönümde en az 10 bin dolar kazandıran mango, gözde yatırımlar arasına adını yazdırdı. Bakımı kolay olan ve Türkiye’nin her yerinde yetiştirilebilen bu meyveler, başta Rusya olmak üzere Avrupa’dan çok büyük talep görüyor. Üreticiler, katma değeri en yüksek meyveler sınıfına giren mango için girişimcilere çağrı yaptı
23.10.2023 Ekonomi
190 bin TL kazandıran ağaç! Yüksek gelir getirisi var, yoğun talep
190 bin TL kazandıran ağaç! Yüksek gelir getirisi var, yoğun talep Çiftçilerin yeni gelir kaynağı oldu. Sadece tek bir ağaçtan 190 bin lira gelir elde edilebiliyor. Son yıllarda üretim alanı da arttı. Çiftçiler yüksek gelir getirisi sebebiyle mango üretimine yoğunlaşmaya başladı.
22.11.2022 Ekonomi
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225...
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225... Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artırarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.
24.07.2022 Ekonomi
Eşi evde rehin aldı, sesleri duyan komşular polisi aradı!
Eşi evde rehin aldı, sesleri duyan komşular polisi aradı! Mersin'de, boşanma aşamasında olduğu Beyza Ş.'yi evde rehin alan B.Ş., komşuların ihbarıyla gelen polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirilip, gözaltına alındı.
14.04.2022 Yaşam
Eski sevgilisi İrem’i barışma teklifini reddedince tabancayla vurarak öldürdü!
Eski sevgilisi İrem’i barışma teklifini reddedince tabancayla vurarak öldürdü! Giresun’da Yunus Emre Albayrak (30), tartıştığı eski sevgilisi İrem Kostakoğlu'nu (27) tabancayla vurarak öldürüp, intihar girişiminde bulundu. Kendisini de başından vuran Albayrak, hastanede tedaviye alındı.
14.04.2022 Yaşam
İki mango 58 bin 300 liraya satıldı!
İki mango 58 bin 300 liraya satıldı! Japonya’nın Miyazaki eyaletinde yetiştirilen özel kalite mangolardan ikisi, düzenlenen açık artırmada 500 bin yene (yaklaşık 58 bin 300 lira) alıcı buldu.
14.04.2022 Yaşam
2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları! Ramazan erzak paketleri ne kadar?
2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları! Ramazan erzak paketleri ne kadar? Ramazan sofralarının bereketi olan erzak paketleri her yıl olduğu gibi bu yıl da raflarda yerini aldı. İftar ve sahurda lezzetli sofralar hazırlamak için Ramazan öncesi alışverişlerini yapmak için marketlerde fiyat araştırması yapmaya başladı. Marketler bu Ramazan’da da Ramazan kolilerini özel fiyatlarla sunmaya başladı. Peki, Ramazan erzak paketleri ne kadar oldu 2022? Ramazan erzak kolisi kaç lira? İşte 2022 Ramazan erzak kolisi fiyatları!
23.03.2022 Ramazan Haberleri
Kilo fiyatı 200 lira! Üniversite okuyan genç paraya para demiyor
Kilo fiyatı 200 lira! Üniversite okuyan genç paraya para demiyor Kilosu 200 liradan satılıyor, bir fidan 10 yıl ürün veriyor. Mersin’de üniversite öğrencisi gencin örtü altında yetiştirerek ilk hasadını yaptığı Türkiye’de çarkıfelek veya aşk meyvesi olarak bilinen passifloranın kilogram fiyatı 100 ile 120 TL arasında satılıyor. Bir fidanın 10 yıl ürün verdiği, bir dönümde ilk yılda 300 kilogram, beşinci yıldan sonra 2 tondan fazla ürün alınabildiği kaydedildi.
22.02.2022 Ekonomi
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor...
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor... Bakımı kolay, geliri iyi, üretimi son 2 yılda iki kat arttı. 'Meyvelerin kralı' olarak tanınıyor, tanesi 40 liradan satılıyor. Bu yıl 300 bin lira gelir bekleniyor, ağustos ve aralık ayları arasında hasat yapılması Türkiye’yi avantajlı hale getirdi. Muzun yanı sıra, mango, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, white sapote, black sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babil fruit, ketem billa, keyelmasi, Napal erigi, kahve ağaci, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanin eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi değişik türde tam 42 değişik meyve yetişiyor, perakende fiyatı ise 80 liraya kadar çıkıyor.
25.01.2022 Ekonomi
CHP'li Erbay'dan, bütçe görüşmesinde portakallı tepki
CHP'li Erbay'dan, bütçe görüşmesinde portakallı tepki  CHP Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmesinde portakal üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için bir kasa portakalı kürsüye döktü.
14.12.2021 Siyaset
KPSS şartı yok, 150 bin kişi işe alınacak!
KPSS şartı yok, 150 bin kişi işe alınacak! 150 bin kişi acil işe alınacak. KPSS şartı bulunmuyor. Talebe yetişebilmek için işe alacak 150 bin kişi aranıyor. Son 3 yılı sıkıntılı geçiren ayakkabı sektörü, bu yıl yaz aylarında normalleşmeyle birlikte zirveye koşuyor. Türk ayakkabı sektörü iç piyasanın yanı sıra Avrupa başta olmak üzere dış pazarlardan da yoğun talep alıyor.
11.10.2021 Ekonomi
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir!
Şişkinlik ve kabızlığın sebebi zararlı bağırsak bakterileri olabilir! Yemek yedikten bir süre sonra hızla karnınız şişiyor ve pantolonunuzun düğmesini dahi kapatamaz hale geliyorsanız dikkat! Veya sabah dümdüz bir karın ile uyanıp; akşam 6 aylık hamile görünümüne bürünüyorsanız tüm bunların ardındaki sebeplerden biri SIBO yani ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı olabiliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.08.2021 Sağlık
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin Son yıllarda güzellik ve besin takviyesi sektörünün gözdesi olan kolajen, toplumdaki yaygın inanışın aksine sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında 'kilit' rol üstleniyor. Beden sağlığı için son derece önemli bir protein olan kolajeni oluşturacak besinleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Diyetisyen Esra Şahin anlattı.
12.08.2021 Sağlık
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin!
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin! Göz sağlığının korunmasında ideal kilonun korunmasının ve beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, göz sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre lutein ve zeaksantin açısından zengin olan yapraklı yeşil sebzeler, iyi bir görüş sağlayan makulayı korumaya yardımcı oluyor. Bu besinler lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunuyor. Mineral çinko ise retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden koruyabiliyor. Fasulye, börülce, barbunya gibi baklagiller ile çinko ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Genellikle turuncu renkli sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini göz sağlığı için çok önemli.
23.07.2021 Sağlık
Meyvelerdeki büyük tehlike! Kansere davetiye çıkarıyor!
Meyvelerdeki büyük tehlike! Kansere davetiye çıkarıyor! Meyvelerin göze güzel gözükmesi için yapılan bu hile kansere davetiye çıkarıyor. Meyvelerin raf ömrünü uzatmak için ve doğal görünmesini sağlamak için yapılan hilelerin başında mumlama tekniği geliyor. Elmanın üzerine sürülen morfolin zararlı olduğunu belirten Gastronomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök meyvelerdeki kanser riskine dikkat çekti. Peki, Morfolin kansere neden olur mu? Mumlu meyveler sağlık için risk oluşturur mu? İşte meyve alırken dikkat edilmesi gerekenler...
19.03.2021 Sağlık
Büyük gelir kaynağı! 150 bin lira kazanıyorlar, ülkeler sırada bekliyor...
Büyük gelir kaynağı! 150 bin lira kazanıyorlar, ülkeler sırada bekliyor... Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetiştirilen 'çarkıfelek', 'aşk meyvesi', 'gençlik iksiri' gibi isimlerle de anılan passiflora (passion fruit) hasadına başlandı. Üretici İsa Görgülüer'in bir yıl önce deneme amaçlı 500 metrekare açık alana ekimini yaptığı ve ilk meyvelerini aldığı passiflora, toptan kilosu 75 liradan alıcı buldu.
10.03.2021 Ekonomi
Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek? Marketlerde özel kapalı alanlar oluşturulacak!
Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek? Marketlerde özel kapalı alanlar oluşturulacak! Ticaret Bakanlığı meyve ve sebzelerin satışı ve taşınmasında yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Düzenlemeye göre, bazı sebze ve meyveler seçilemeyecek, açık alanlarda satılamayacak. Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek?
9.02.2021 Gündem
Marketler ile ilgili flaş karar! Tek tek açıklandı, artık...
Marketler ile ilgili flaş karar! Tek tek açıklandı, artık... Herkesi çok yakından ilgilendiren flaş karar! Bakanlık harekete geçti. Sınır getiriliyor. Hepsi tek tek belirlendi. Birçok ürün için geçerli. Marketlerde sebze-meyve satışına yeni düzen geliyor. Taslak düzenlemeye göre, çilek, kayısı, kuşkonmaz, mantar, beyaz üzüm gibi ürünler marketlerin sadece kapalı yerlerinde satılabilecek, “seçmece” şekilde alınamayacak.
27.01.2021 Ekonomi
Uzmanından bağışıklık güçlendiren ‘renkli’ meyve sebze önerileri
Uzmanından bağışıklık güçlendiren ‘renkli’ meyve sebze önerileri Koronavirüsten korunmak için güçlü bağışıklığın önemine dikkat çeken Öğr. Gör. Sema Aykol Faikoğlu, bağışıklık sistemini güçlendirecek meyve ve sebze önerilerinde bulundu. Faikoğlu, farklı yararlara sahip olan meyve ve sebze renklerinin anlamlarını açıkladı.
13.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mango ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mango haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.