Maden İşçileri

Maden İşçileri

Son dakika maden işçileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maden işçileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maden işçileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden İşçileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden işçileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 426 maden işçileri haberi bulunmuştur. Tüm maden işçileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi  Zonguldak’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Demokrasi Platformu ile deprem bölgesindeki çalışmalarıyla akıllara kazınan maden işçileri anma programı düzenledi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, depremin yıkıma yol açtığı bölgelerde 4 bin madencinin bölgede görev yaptığını belirterek, "Türkiye bir deprem bölgesi. Tekrar bu acılar yaşanabilir, bunlara da hazırlıklı olmak lazım. 2 bin maden işçisiyle beraber arama kurtarma çalışmalarına katılacak tam teçhizatlı projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz." dedi.
6.02.2024 Gündem
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki listenin güncellendiği hakkındaki haberleri gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
7.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sisteme verdiğimiz günlük 4 milyon metreküplük gazla yaklaşık 1,5 milyon hanenin günlük ihtiyacını karşılayabiliyoruz. İlk aşamada bu üretim günlük 10 milyon metreküpe, birkaç yılda ise 40 milyon metreküpe çıkacak. Böylece doğal gazda dışa bağımlılığımızı yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmış olacağız" dedi.
13.10.2023 Gündem
Ankara'da maden ocağında göçük: 15 yaralı
Ankara'da maden ocağında göçük: 15 yaralı Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kömür madeninde göçük meydana geldi. Göçükte 15 maden işçisi yaralandı.
5.10.2023 Gündem
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Bolu’da esrarengiz kazı olarak adlandırılan, kaza çalışması ile ilgili detaylar merak ediliyor. Alana ev sahibi çiftin dahi yaklaştırılmadığı iddia edilirken, büyük bir gizlilikle devam eden kazıda son durum sorgulanıyor. Peki, Bolu Mudurnu esrarengiz kazı nedir, Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor?
29.07.2023 Gündem
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı
Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı Zonguldak'ta maden işçileri yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle ilk sahurlarını yaparak oruç tutmaya niyetlendi.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen depremlerden sonra Zonguldak'tan Hatay'ın Antakya ilçesine giden maden işçileri, enkaz altında kalan kadını kurtardıktan sonra kayınvalidesini çıkarmaya çalıştığı sırada artçı deprem oldu. Enkaz üstünde bulunan amirlerinin, 'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen 5 maden işçisi, yaptıkları tahkimata güvenerek içeride kalıp, kayınvalideyi de kurtardı.
22.02.2023 Gündem
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar Zonguldaklı maden işçilerinin Hatay'daki arama kurtarma çalışmaları sırasında kaldıkları okulun sınıflarındaki tahtalarına yazdıkları yazılar okuyanları adeta ağlattı.
14.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde vefat sayısı 24 bin 617'e yaralı sayısı ise 80 bin 104'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
"Beni buradan kurtarın söz iyileşeceğim" diyen 22 yaşındaki Sude hayatını kaybetti
"Beni buradan kurtarın söz iyileşeceğim" diyen 22 yaşındaki Sude hayatını kaybetti Hatay'da meydana gelen deprem sonrası annesi ile enkazın altında kalan 22 yaşındaki Sude Güler, depremin 44. saatinde sağ kurtarıldı. Ancak ekiplerin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
7.02.2023 Gündem
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında süren yangın, faciadan 45 gün sonra sönme eğilimine girdi.
28.11.2022 Gündem
Maden işçilerini ilgilendiren prim ve destek açıklaması: Aylık bağlanacak
Maden işçilerini ilgilendiren prim ve destek açıklaması: Aylık bağlanacak Bakan Fatih Dönmez: TBMM Genel Kurul gündeminde yer alan düzenleme ile kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda vefat eden madencilerimizin genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçları terkin edilecek ve vefat tarihinde sigortalıya ilişkin şartlar aranmaksızın hak sahiplerine aylık bağlanacak. Bu şekilde bağlanan aylıklara ilişkin primlerin eksik olan kısmı devletimizce ödenecek.
16.11.2022 Ekonomi
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.
1.11.2022 Gündem
Maden işçileri için yeni yasa ve maddi destek hazırlığı
Maden işçileri için yeni yasa ve maddi destek hazırlığı Bartın'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla maden işçileri için hem yeni yasa hazırlanacak hem de madenci yakınlarına destek paketi torba teklife eklenecek.
18.10.2022 Gündem
Şehit madenci ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Şehit madenci ailelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in şehit madenci ailelerinin kamuda istihdamına yönelik yıl sınırlandırmasının kaldırılacağına yönelik açıklamasının ardından Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara teşekkür etti.
17.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden ocağı patlaması ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez duyurdu
Bartın'daki maden ocağı patlaması ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu.
16.10.2022 Siyaset
Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne?
Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasının ardından gündeme gelen yaşam odası pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Yaşam odası nedir? Madenlerde yaşam odası nasıl olur? Yaşam odasının özellikleri ne? Madenlerde yaşam odaları var mı? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
2018'de Bartın'daki maden ocağını ziyaret etmişti: Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım
2018'de Bartın'daki maden ocağını ziyaret etmişti: Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım Kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği ile yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Haluk Levent'in, dün akşam patlamanın meydana geldiği ve çok sayıda can kaybı haberinin geldiği Bartın'daki madeni dört yıl önce ziyaret ettiği ortaya çıktı. Sosyal medyada 2018'de maden işçileriyle çektirdiği fotoğrafı paylaşan sanatçı, yaşadığı büyük üzüntüyü ile getirdi.
15.10.2022 Magazin
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu'
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu' Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlamada mesaisi biten maden işçileri, olaydan hemen sonra yer altında mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu. Yer altında kurtarma çalışmalarına katılan işçiler, o anları anlattı.
15.10.2022 Gündem
Bartın’da acı bekleyiş: Mesai arkadaşlarının kurtarılma çalışmalarını böyle izledi
Bartın’da acı bekleyiş: Mesai arkadaşlarının kurtarılma çalışmalarını böyle izledi Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlamada maden işçileri, arkadaşlarının kurtarılma çalışmalarını endişe içinde izledi.
15.10.2022 Haber
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı
Karadeniz gazında sona yaklaşılıyor! Bakan Dönmez tarihi açıkladı Karadeniz gazıyla ilgili yeni gelişme. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı dedi.
20.09.2022 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin tarih verip duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin tarih verip duyurdu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilik için gün sayan milyonlara EYT müjdesi geldi. Tarih verildi, Bakan resmen duyurdu. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasanın Meclis’e gelmesi beklenirken flaş bir gelişme yaşandı. 3600 ek göstergeyi çözüme kavuşturan hükümet, emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmaları hızlandırdı. Çözüm için tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir” dedi. Sözleşmeli memurlar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Bildin “Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız” ifadelerini kullandı. Peki açıklanan tek formülle beraber EYT'li Bağ-Kurlular nasıl emekli olabilecekler? Emekli aylığı nasıl hesaplanacak? Masadaki formüller hangileri? İşte EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri ve formülün ayrıntıları...
6.09.2022 Emekli
Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alımı yapacak mı? TTK 3 bin işçi alımı ne zaman?
Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alımı yapacak mı? TTK 3 bin işçi alımı ne zaman? Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) ilanları bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. TKK’nın bu yıl işçi alımı yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Maden İşçi Sendikaları TTK’ya işçi alımının hem istihdamı hem de üretimi arttıracağını belirtiyor. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşme sağlandı. Pek çok kişi de İŞKUR üzerinden TKK işçi alımları olup olmadığını sıklıkla araştırıyor. Peki, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alımı yapacak mı? TTK işçi alımı olacak mı? TTK’da işçi açığı var mı? TTK işçi alımı ne zaman? İşte konu ile ilgili detaylar…
15.08.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Maden İşçileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden işçileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.