Maden Faciası

Maden Faciası

Son dakika maden faciası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maden faciası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maden faciası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden Faciası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden faciası gelişmeleri de dahil olmak üzere 383 maden faciası haberi bulunmuştur. Tüm maden faciası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı
Maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 Şubat günü meydana gelen toprak kayması olayının ardından dün toprak altında kalan işçilerden 66 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Adnan Keklik, iki bakanın katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
20.04.2024 Gündem
Erzincan İliç'teki maden faciası: Bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Erzincan İliç'teki maden faciası: Bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
19.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni açıklama yapıldı.
21.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası 5.5 saat önce geliyorum demiş! Gözaltı sayısı 9 oldu 1'i İngiliz vatandaşı
Erzincan'daki maden faciası 5.5 saat önce geliyorum demiş! Gözaltı sayısı 9 oldu 1'i İngiliz vatandaşı Maden faciasında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Erzincan İliç’teki altın madeninde siyanürlü toprağın dev bir çağlayan gibi aktığı facianın saatler önce alarm verdiği ortaya çıktı. Liç alanında önceki sabah 09.00’da yapılan rutin kontrollerde çatlak olduğu tespit edildi. Çalışmalar hemen durduruldu. 3 saha sorumlusu kontrolleri yaparken, 14.28’de göçük oldu. Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında kayan toprağın altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 1000 personelle sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının 3'üncü gününde de işçilere ulaşılamadı. Gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışa rağmen ekiplerin bölgede olayın yaşandığı andan itibaren aralıksız çalışması sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, "Gözaltına alınanların sayısı 9'a yükselmiş durumda" dedi.
15.02.2024 Gündem
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de katıldığı programda Erzincan'da yaşanan maden faciası hakkında konuştu. Kurum, "21 Haziran 2022'de işletmeye Çevre Kanunu'ndaki en üst sınırdan idari para cezası verildi. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; işletme men edildi ve 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Özet olarak; biz, kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı" dedi.
14.02.2024 Gündem
Maden faciasından yaralı kurtuldu, deprem bölgesine yardıma koştu
Maden faciasından yaralı kurtuldu, deprem bölgesine yardıma koştu Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasından yaralı kurtulup, yıkıcı depremden sonra Kahramanmaraş'taki arama-kurtarma çalışmalarına katılan işçi Umut Güneş (29), "Eğer burada kalsaydım, vicdan azabı çekerdim. Çünkü ne olup ne bittiğini bilen bir insanım, ailelerin nasıl perişan olabildiğini biliyoruz. Vicdanım artık rahat, kafama yastığa gönül rahatlığı ile koyuyorum. Allah, bir daha böyle afet göstermesin" dedi.
16.02.2023 Gündem
Amasra'daki maden faciasında ses kaydı ortaya çıktı
Amasra'daki maden faciasında ses kaydı ortaya çıktı Bartın'ın Amasra ilçesinde 42 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında, işçilere, "Ayağı boşaltın, boşaltın komple" talimatının iletildiği ses kaydı ortaya çıktı.
16.01.2023 Gündem
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde
Facianın yaşandığı madendeki yangın sönme eğiliminde Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında süren yangın, faciadan 45 gün sonra sönme eğilimine girdi.
28.11.2022 Gündem
İçişleri: İkna çalışmasıyla Cezayir'den getirilen terörist teslim oldu
İçişleri: İkna çalışmasıyla Cezayir'den getirilen terörist teslim oldu İçişleri Bakanlığı'nca ikna çalışmasıyla PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 teröristin Cezayir'den Türkiye'ye getirilmesi sonucu teslim olduğu açıklandı.
1.11.2022 Gündem
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.
1.11.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı
Bartın'daki maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin ifadeleri alınırken, adliyeye sevklerine başlandı. Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği müessesenin müdürü Cihat Özdemir tutuklandı. Tutuklananların sayısı böylece 8'e yükseldi.
31.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasında 25 kişi için gözaltı kararı
Bartın'daki maden faciasında 25 kişi için gözaltı kararı Türkiye'yi yasa boğan Bartın'daki maden kazasında yeni bir gelişme yaşandı. 41 işçinin hayatını kaybettiği, 11 işçinin ise yaralandığı maden patlamasına ilişkin Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Patlamaya ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
27.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciası sonrası 50 kişinin ifadesi alındı! Patlama öncesi 12 dakikalık veriler ortaya çıktı
Bartın'daki maden faciası sonrası 50 kişinin ifadesi alındı! Patlama öncesi 12 dakikalık veriler ortaya çıktı Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağının eksi 300 kodunda 14 Ekim akşamı meydana gelen ve 41 madencinin öldüğü patlama ile ilgili soruşturma sürerken, patlama öncesi 12 dakikalık metan gazı verileri ise ortaya çıkmaya başladı.
21.10.2022 Gündem
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yunanistan'ın göçmenleri geri ittiğini belirterek "Frontex'in kayıtlarında dahi insanlık adına utanç verici tabloları hepimiz gördük. Batılılar çok iki yüzlü bir standart içindeler. Yunanistan her gün geri itmeleri yaptığı halde bununla ilgili tepki görmüyoruz. Batılı muhataplarımız özel toplantılarda Yunanistan onu da yapıyor diyorlar. Yunanistan'la ilgili neden kulağımıza fısıldıyorsunuz, açık yüreklilikle neden onların önüne koymuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kalın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e teklifte bulunduğunu açıkladı ve ABD'li yetkililere çağrı yaptı.
18.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Madenci ailelerine mali destek paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan ölen madencilerin eş veya çocuklarına kıdemlerine bakılmaksızın aylık bağlanması konusunda yasal düzenleme yapılması için talimat verdi. Ailelere 1 milyon 500 bin TL’yi aşacak yardım yapılacağı ifade edildi.
18.10.2022 Yaşam
Emeklilikte Yaşa Takılanlar dikkat! EYT'nin uygulamaya sokulacağı tarih belli oldu
Emeklilikte Yaşa Takılanlar dikkat! EYT'nin uygulamaya sokulacağı tarih belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili tek formül üzerinde çalıştıklarını belirterek, "'Niye şimdi açıklamıyorsunuz' diyenler var. Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok" dedi.
17.10.2022 Ekonomi
MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik, Putin'in doğal gaz teklifini değerlendirdi: Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır
MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik, Putin'in doğal gaz teklifini değerlendirdi: Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. MKYK toplantısına ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Putin'in doğal gaz teklifiyle ilgili Çelik, "Putin'in Türkiye'nin bir gaz merkezi olması, gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmesi yaklaşımı oldu. Cumhurbaşkanımız ilgili bakanlıklar görüşsün ve adımlarımızı atalım dedi. Türkiye bir enerji üssü olarak üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Önümüzde tahıl koridorunun gerçekleşmesi gibi Türkiye'nin merkezde olduğu bir gaz koridorunun gerçekleşmesi de olabilecektir." dedi.
17.10.2022 Siyaset
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da grizu patlamasının olduğu ocakta yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirterek, "Havayla temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda da yangın sönümlenmek üzere. Giderek şiddetini azaltıyor" dedi.
17.10.2022 Gündem
Maden faciası aileye iki acıyı aynı anda yaşattı! Ocakta bakım yapılacaktı iddiası
Maden faciası aileye iki acıyı aynı anda yaşattı! Ocakta bakım yapılacaktı iddiası Bartın'ın Amasra ilçesinde cuma günü meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler son yolculuklarını uğurlandı. Patlamada yaşamını yitirenlere ilişkin ilginç detaylar ortaya çıkarken bir aile iki acıyı aynı anda yaşadı.
17.10.2022 Gündem
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. Çok yönlü başlatılan soruşturmada ocağın teknik müdürü görevden alındı.Faciadan kurtulan madenciler o anları anlattı. Patlama sırasında ocakta bulunan maden işçisi Aydın Kalaycı, “İlk çıkanlardanım. Biz bir aileydik, akrabaydık. Ailemizi kaybettik. Öyle bir toz duman hayatımda görmedim” dedi
16.10.2022 Gündem
Selami Şahin hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacak
Selami Şahin hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacak Ünlü sanatçı Selami Şahin, Bursa’da sevenleriyle buluştu. Bartın’da meydana gelen maden faciası hakkında duygularını ifade eden Şahin, İstanbul’a döndüğünde, hayatlarını kaybeden madencilerin ailelerine yardım edeceğini belirtti.
16.10.2022 Magazin
İstanbul'a getirilen yaralı madenciler için yeni açıklama
İstanbul'a getirilen yaralı madenciler için yeni açıklama Bartın'daki maden patlamasında yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yaralı yakınlarını amfide bir araya getirerek yaralıların son durumu hakkında bilgi verdi.
15.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maden Faciası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden faciası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.